Donoussa


Donoussa (Cycladen)

Donoussa. Donoussa (Donoessa) is nog eens zo'n typisch rustig Cycladen eiland. Buitenlandse toeristen komen er haast niet, het zijn vooral Grieken die hun vakantie hier doorbrengen. Op Donoussa, dat ten oosten van Naxos ligt en ten noorden van Amorgos, wonen er 130 inwoners.

Het mooiste strand is dat van Kedros. Tijdens de tweede wereldoorlog is hier een Duits oorlogsschip door de geallieerden tot zinken gebracht, dit kunt u vanuit Kedros nog steeds waarnemen.

Op het eiland zijn er in totaal 5 dorpen waaronder de hoofdstad Stavros. Stavros is een havendorp maar tevens een van de mooiste stranden van Donoussa. Ook zijn er twee mooie grotten die alleen via de zee bereikbaar zijn.

Traditionele feesten zijn er op 15 augustus (dag van heilige Maria), 14 september (Stavrou) en 17 september (Dag van Agia Sofia). Wegen zijn er niet, dus verwacht hier niet een auto of een taxi te nemen. Je kunt wel wandelen of een ezel huren!

Foto's Donoussa - Donoussa in beeld

Bougainville Donoussa Cycladen  Griekenland foto 5 - Foto van Syl Griekse vlag Donoussa - Cycladen - Foto van Syl Eend Donoussa - Cycladen - Foto van Syl


meer foto's van Donoussa»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Donoussa
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Donoussa: Waar ligt Donoussa?

De kaart / landkaart van Donoussa

Donoussa

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland