Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Folegandros


Folegandros (Eiland Folegandros - Griekenland)

Folegandros. Folegandros is een klein rotseilandje tussen Milos en Sikinos. Steile bergen, enkele mooie zandstranden en leuke baaien zijn de kenmerken van dit eiland. Folegandros is wel een dor eiland, groen is er haast niet te bespeuren, maar dit eilandje heeft een typisch Cycladische stijl; witte huisjes en kerken en vooral heel vriendelijke mensen.

Hoofdstad is Chora (of Folegandros). Hier staat het kasteel van Folegandros met er rondom de typische, witte huisjes met de kleine ramen. Deze huisjes beschutten het kasteel. Opvallend mooi is hier de kerk van Panagia die op loopafstand, iets hoger in zuidelijke richting, op de hellingen van een heuvel ligt. Andere bezienswaardigheden zijn de grotten van Chrisospilia en het Ecologisch Volksmuseum van Ano Meriá. Als u in Ano Meria bent en u wilt wat eten, dan moet u eens naar het traditionele lokale gerecht vragen, met zelfgemaakte spaghetti en kip in tomatensaus. De haven van Folegandros is Karavostasis. Mooie stranden zijn er behalve bij Karavostasis ook bij Angali, Livadi in het zuiden en bij Agios Georgios in het noorden.

Chora Folegandros

Folegandros (of Chora) heeft haar middeleeuwse karakter door de jaren heen behouden. Er staan kleine huizen binnen en buiten de kasteelmuren. Ook heeft het vele kerken met mooie pleintjes.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Folegandros - Folegandros in beeld

Ano Meria Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 197 - Foto van De Griekse Gids Angali Folegandros - Agali beach - Cycladen - Foto 135 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 88 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 313 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 52 - Foto van De Griekse Gids Ano Meria Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 218 - Foto van De Griekse Gids Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 23 - Foto van De Griekse Gids Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 114 - Foto van De Griekse Gids Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 187 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Folegandros»


Filmpje over Folegandros - GriekseGids.TV

Vakantiefilm Folegandros - ©De Griekse Gids
 

De bezienswaardigheden en tips Folegandros:

  • Het kasteel (kastro) met rondom oude huizen in typisch Cycladische stijl.
  • De Panagia kerk in Chora, de mooiste van het eiland.
  • Chrissospilia, een grot met mooie formaties stalactieten.
  • Wandelen op Folegandros: Folegandros is een niet al te groot eiland, het heeft een lengte van 13 kilometer. In principe zou u het in een dag kunnen lopen. Karavostasis-Chora 45 min, Chora - Angali 35 min en Chora - Ano Meria 40 min zijn de geschatte wandeltijden.
  • Er zijn verschillende wandel- en  bergpaden op het eiland, voor sommige stukken moet u de hoofdweg gebruiken, die sowieso niet zo druk is, zelfs in de zomermaanden.
  • Ook hier viert men op 15 augustus Maria Hemelvaart, waarbij eerst de icoon door de straten gedragen wordt en daarna op een boot rond het eiland, verder is er dan veel muziek en dans.

 
Foto's Folegandros - Folegandros in beeld

Karavostasis Folegandros | Griekenland | De Griekse Gids - foto 18 - Foto van De Griekse Gids
Ano Meria Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 207 - Foto van De Griekse Gids
Chora Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 88 - Foto van De Griekse Gids
Karavostasis Folegandros - Eiland Folegandros - Cycladen - Foto 311 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Folegandros»


Gemiddelde temperaturen Folegandros
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Folegandros: Waar ligt Folegandros?

De kaart / landkaart van Folegandros