Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Fira


Fira - Santorini (Griekenland)

FIRA. Fira, dat ook Thira genoemd wordt, is de hoofdstad van het eiland Santorini en één van de meest fascinerende plaatsen in Griekenland. Het is op een unieke wijze gebouwd, aan de rand van de steile kliffen van de caldera van Santorini en met uizicht naar het westen. Het biedt prachtige vergezichten en de zonsondergang die men vanaf hier ziet is adembenemend. Witte huisjes en koepelkerken met blauwe daken op verschillende niveaus geven Fira een uitzonderlijk uiterlijk.

In Fira, dat een langgerekt stadje is van noord naar zuid, zijn overal smalle steegjes met heel veel winkeltjes, bars, taverna's en restaurants. Helaas heeft de komst van het toerisme de traditionele stijl van het stadje gedeeltelijk ontnomen, er is veel bijgebouwd op een onorthodoxe manier en dat is jammer. 

Beneden aan de kliffen bevindt zich de oude haven van Santorini en iets meer naar het zuiden de haven van Athinios. In het verleden moest je te voet of per ezel de steile trappen betreden om tot boven bij de stad te komen. Tegenwoordig is er een weg en ook een kabelbaan die de mensen naar boven en naar beneden kan brengen.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Fira zijn de Orthodoxe en Katholieke Metropool, het Archeologisch museum, het Prehistorisch museum, het Belonio Cultureel centrum, het Venetiaanse Paleis van Gizi en het volkenkundig museum van Emmanuel Lignos in Kontochori.

In Fira zijn geen stranden,  daar bijna alle stranden zich aan de westelijke zijde van het eiland bevinden.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Fira - Fira in beeld

Museum Fira Santorini | Cycladen Griekenland | Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0073 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0045 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0080 - Foto van De Griekse Gids Aankomst met boot op Santorini | Op de achtergrond Firostefani en Fira - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini (Thira) - Foto 86 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0087 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0088 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini (Thira) - Foto 77 - Foto van De Griekse Gids Fira Santorini (Thira) - Foto 79 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Fira»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Fira
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Santorini: Waar ligt Fira?

De kaart / landkaart van Santorini

Uitstapjes vanaf Fira (Santorini)

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Santorini en bekijk de locaties die je vanaf Fira kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Santorini.

Landkaart Santorini - Plattegrond Santorini - Map of SantoriniEiland Santorini Santorini Fira - Info over Fira Akrotiri Santorini, de stranden Red Beach en White Beach, Faros de Vuurtoren in het zuiden van Santorini Imerovigli op Santorini Firostefani Santorini Het dorp Oia op Santorini Het dorp Megalochori op het eiland Santorini Perivolos Perissa Santorini Finikia Athinios Emporio Santorini Oud Thira
Uitstapjes vanaf Fira - Klik op de kaart van Santorini (©De Griekse Gids)