Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Imerovigli


Imerovigli - Santorini (Griekenland)

IMEROVIGLI. Imerovigli behoort tot de meest gefotografeerde plaatsen van Griekenland. Imerovigli is een pittoresk dorp ten noorden van Fira (3 km) en heel dichtbij Firostefani (1 km). Het is het hoogste dorp op de rotsen van de caldera van Santorini (300 meter), het heeft de klassieke Cycladische stijl en is tot beschermd dorp verklaard door de Griekse staat.

Firostefani is net als Fira aan de rand van de steile kliffen van de caldera gebouwd, heeft smalle geplaveide straatjes en het uitzicht op de zee en de rondomliggende eilandjes is werkelijk fascinerend. In Imerovilgli (wordt ook Merovigli genoemd) staat het klooster van Agios Nikolaos uit de 17e eeuw. Hier vlakbij bevinden zich, op de hoogte Skaros, enkele resten van een Venetiaans kasteel uit de middeleeuwen dat door Markos Sanoudos is gebouwd. Het werd verwoest in 1817 na een catastrofale aardbeving.

Verderop staat de kerk van Agios Georgios die op een grote rots is gebouwd en met prachtig uitzicht naar de zee. In Imerovigli zijn heel veel leuke restaurants, winkeltjes, cafés en bars en wie van uitgaan houdt zal het hier goed naar zijn zin hebben.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Imerovigli - Imerovigli in beeld

Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0070 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0078 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Imerovigli»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Imerovigli
Januari
14.3°C
Februari
14.5°C
Maart
15.6°C
April
18.6°C
Mei
22.0°C
Juni
25.8°C
Juli
26.9°C
Augustus
26.7°C
September
24.8°C
Oktober
21.8°C
November
18.7°C
December
15.8°C

Santorini: Waar ligt Imerovigli?

De kaart / landkaart van Santorini

Uitstapjes vanaf Imerovigli (Santorini)

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Santorini en bekijk de locaties die je vanaf Imerovigli kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Santorini.

Landkaart Santorini - Plattegrond Santorini - Map of SantoriniEiland Santorini Santorini Fira - Info over Fira Akrotiri Santorini, de stranden Red Beach en White Beach, Faros de Vuurtoren in het zuiden van Santorini Imerovigli op Santorini Firostefani Santorini Het dorp Oia op Santorini Het dorp Megalochori op het eiland Santorini Perivolos Perissa Santorini Finikia Athinios Emporio Santorini Oud Thira
Uitstapjes vanaf Imerovigli - Klik op de kaart van Santorini (©De Griekse Gids)