Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Symi


Symi (Eiland Symi - Griekenland)

Symi is een klein Grieks eiland dat 12 kilometer van Rhodos is verwijderd. Symi is vandaag een van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (hoger gelegen deel dat ook wel het 'het dorp' genoemd wordt) en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, taverna's, cafe's en winkeltjes. In het binnenland van Symi bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige hellingen aan de kustlijn zijn vaak erg steil. In de oudheid werd Symi Aegli genoemd, de huidige naam heeft het eiland van de nimf Symi gekregen, de vrouw van Poseidon.

Volgens Homerus heeft Symi met 3 schepen deelgenomen aan de Trojaanse oorlog. In de periode na 1373 was het eiland zeer welvarend, mede door de Johannieters die toen het eiland hadden bezet. Ook in de vorige eeuw en aan het begin van deze eeuw heeft het eiland een enorme bloei gekend dankzij de scheepvaart en de scheepsbouw. Dat verklaart ook het feit waarom het eiland nogal kaal en dor is, de meeste bomen werden immers gekapt omwille van de scheepsbouw. Het eiland had in die tijden een bevolking van 30.000, terwijl er vandaag de dag ongeveer 4000 mensen permanent verblijven. Uit die periode zijn ook de vele kleurrijke neoklassieke huizen die men in Symi ziet. Deze huien hebben opmerkelijke zachte pasteltinten, zijn gerestaureerd en de binnenkant van deze huizen is vaak versierd met houtsnijwerk. Symi is alleen per boot bereikbaar (via Rhodos maar ook via Kos, Samos, Ikaria, Chios en Lesbos).

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Symi - Symi in beeld

Typisch Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Monnik Panormtis klooster - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Uitstapje naar Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Karakteristieke huizen Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Agios Georgios Disalonas - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Zicht op binnenplaats Michail Panormitis klooster - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Bootjes aan de haven van Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids De haven van Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Klaar om te vertrekken - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Taxiarchis Michail Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Symi»


Bezienswaardigheden op Symi

  • Het kasteel van de ridders van Symi op de top van de stad
  • Zeevaartmuseum van Gialos
  • Het archeologische en volkenkundige museum in Ano (boven) Symi.
  • De Heilige Maria-kerk op de top van de berg (Mooi uitzicht naar de haven)
  • Het vissersdorp Pedi, 2 kilometer ten oosten van Ano Symi. In Pedi is er een mooi zandstrandje.
  • Emborios of Nimborio ten westen van de hoofdstad. Dit is het tweede haventje van Symi en een wandeling hiernaartoe is makkelijk te doen. Hier bevinden zich de twaalf grotten met mozaieke werken
  • Het zandstrand van Panormitis op 12 kilometer van de hoofdstad. Hier bevindt zich ook het klooster van Michail Panormitis.
  • De tempel Panormiou Poseidona


Evenementen die op Symi worden gevierd zijn:


- Op 24 juni, het feest van Agios Ioannis.
- Op 27 juli, het feest van Agios Panteleimon
- Op 14 augustus, het feest in het plaatsje Mirtariotissa
- Op 15 augustus, het feest in het plaatsje Alethini
- Op 23 augustus, het feest van Heilige Moeder


Foto's Symi - Symi in beeld

Typisch Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids
Michail Panormitis klooster vanaf de haven van Symi - Foto van De Griekse Gids
Zeilbootjes in de haven van Symi - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids
Een pittige trap - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Symi»


Gemiddelde temperaturen Symi
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Symi: Waar ligt Symi?

De kaart / landkaart van Symi

Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Bestel de Griekse Gids Glossy