Agios Efstratios


Agios Efstratios (Eiland Agios Efstratios - Griekenland)

Agios Efstratios. Agios Efstratios is het derde eiland van de prefectuur Lesbos. Het oude dorp was gebouwd direct bij de haven, aan de linkerkant van de rots. Het had ongeveer vijfhonderd huizen, allemaal twee of drie verdiepingen hoog. Dit zijn typische voorbeelden van de bouwstijl van het noordoostelijke Aegeïsche gebied: opgetrokken uit steen met overdekte gangen, gesteund door houten palen, maar ook veel neoklassieke gebouwen. Tot die laatste behoort ook de Marasleios-Logotheteios school, die in gebruik was als lagere school van 1912- 1968.

Na de aardbeving van 1968 werd het oude dorp onbewoonbaar verklaard en in zijn geheel verplaatst naar de meer vruchtbare streek van Agios Stratis. Helaas was Agios Efstratios vroeger ook bekend als verbanningsoord. Vandaag de dag kent Agios Efstratios echter alleen maar vrienden en bezoekers hebben niets dan goeds te melden over de schoonheid van het eiland.

Er leven zo'n driehonderd mensen permanent op Agios Stratis. Zij leven voornamelijk van visvangst en veeteelt en in mindere mate van landbouw. Een groot deel van de grond van het eiland is nog steeds eigendom van de Heilige Berg Athos, de kloosters Megisti Lavra, en Karakallos. Zij verhuren de grond aan de lokale bevolking. De laatste jaren is ook hier het toerisme in ontwikkeling. Op het eiland zijn kleine pensions, tavernes en koffiehuizen-bars. Er is een regelmatige verbinding tussen het eiland en Limnos.

Foto's Egeische eilanden - Egeische eilanden in beeld

Landbouwtuinen bij Skala Eressos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Aan de westkust - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland | De Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Het dorp van Volissos - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Het mooie Mytilini foto 3 - Foto van De Griekse Gids Mesogio Samos | Griekenland | Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Berggebied Raches Ikaria | Griekenland | Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Agiasos (Agiassos) | Lesbos Griekenland | De Griekse Gids 52 - Foto van De Griekse Gids Gialiskari Ikaria | Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Sykaminia - Skala Sykaminia | Lesbos | De Griekse Gids 15 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Egeische eilanden»


Stranden Agios Efstratios

De mooie en schone stranden zijn aantrekkelijk voor buitenlanders, die er ook altijd verse vis vinden en uitstekende kazen. Omdat er geen autowegen zijn op het eiland, komt men meestal per boot aan op de kusten bij Agios Antonios, Tragani, Lidario, Gournia, Panagia en Kalami ... Er zijn vele redenen te bedenken waarom u een bezoek zou moeten brengen aan Limnos en Agios Efstratios. De belangrijkste is om te genieten van de afwisseling tussen lage heuvels, het harde grijs van de rotsen aan zee, het gebroken wit van het zand en het diepe blauw van de zee. Omdat de lijnen zacht zijn en de overgang van het ene niveau naar het andere geleidelijk is, wordt de indruk gewekt van een constante beweging. Een gevoel dat nog versterkt wordt door het zachte licht, zelfs op de warmste uren van de dag.

Belangrijke Telefoons

Provinciehuis Lemnos .......... 22540 22996
Gemeente Myrina ............... 22540 22315
Bureau Burqezaken ............ 22540 26020
Teeristenservice ................ 22540 22935
Politiebureau ..................... 22540 22200
Brandweer ....................... 22540 24815

Bron: Prefecturale commissie voor bevorderingen van het toerisme op Agios Efstartios - Ministerie van Toerisme

(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Agios Efstratios
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Agios Efstratios: Waar ligt Agios Efstratios?

De kaart / landkaart van Agios Efstratios

Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Agios Efstratios

Alles over Griekenland


Bestel de Griekse Gids Glossy