Met Arke naar Griekenland
Griekenland Last minute

Keftedes

Griekse Gehaktballen met tomatensaus in de oven



Keftedes - gehaktballen in de oven
Keftedes -
Griekse gehaktballetjes met tomatensaus
uit de oven


Nodig:

1 kg gehakt (half om half)
1 gesnipperde ui
2 eieren
1 kopje olijfolie
1 kop paneermeel
2 blikjes tomatenblokjes
2 eetlepels peterselie
2 afgestreken theelepels zout
1 theelepel munt
aardappelen
2 runderbouillontabletten

Doe het gehakt met de eieren, paneermeel, zout, de gesnipperde ui, peterselie en munt in een grote kom en kneed het goed door. Vorm hiervan gehaktballen. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in vieren. Doe in een pan de olijfolie en de tomatenblokjes met de rundvleesbouillontabletten en een glas water en laat dit even zachtjes koken. Doe de tomatensaus in een grote ovenschaal en leg de aardappelen en de keftedes / gehaktballen erin. Laat de schaal ongeveer een uurtje in een voorverwarmde oven staan, ongeveer op 250 graden. De gehaktballen na een half uurtje een keer omdraaien. Lekker met een Griekse salade met feta en stukjes stokbrood.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Recept voor Keftedes
Ingrediënten voor Keftedes
Ingredienen keftedes
De ui, peterselie en munt snipperen
Keftedes
Gehakt met eieren, paneermeel, zout, ui, peterselie en munt kneden.
Keftedes
Kneed het gehakt goed door
Keftedes
Vorm hiervan gehaktballen
Keftedes
De keftedes liggen klaar om straks in de ovenschaal te gaan
Keftedes
In olijfolie de tomatenblokjes met bouillontabletten en een glas water even zachtjes koken
Keftedes
De aardappels schillen en in de lengte in vieren snijden
Keftedes
Doe de tomatensaus in een ovenschaal met de aardappelen en de gehaktballen.
Keftedes
De ovenschaal een uurtje in een voorverwarmde oven zetten
(250 graden)

Keftedes
De keftedes zijn klaar!
Keftedes
Lekker smullen maar

Keftedes, Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis



(Tekst ©De Griekse Gids)