Met Arke naar Griekenland
Griekenland vakantie Glossy

Gevulde aubergine - Papoutsaki

Papoutsaki ("schoentje") - Gevulde aubergine




Papoutsaki - gevulde aubergine
Gevulde aubergine - Papoutsaki


Nodig:

4 grote aubergines
600 gr. kipfilet in blokjes
400 gr. tomatenblokjes
1 kleine ui, fijngesneden
1 glas witte wijn
1 eetlepel peterselie, fijngesneden
1/2 kop olijfolie
1/4  kop geraspte kaas 

Voor de b
echamelsaus:
1 liter volle melk
4 eetlepels meel
1 ei
2 eetlepels boter
1/2  kop geraspte kaas
peper, zout



Recept Papoutsaki
De aubergines wassen, afdrogen en over de lengte doormidden snijden. De aubergines in de olie bakken, tot ze zacht zijn. Het vruchtvlees er uit halen. In dezelfde olie de ui en de kipfilet bakken. Voeg een glas wijn toe. Het vruchtvlees van de aubergines toevoegen. De gepureerde tomaten, de peterselie, peper en zout toevoegen en laten smoren. Een half uurtje laten inkoken. De bechamelsaus maken:Laat de boter met een half theelepeltje zout en een beetje peper smelten, het meel toevoegen terwijl u goed roert met een garde. Als dit een glad papje is, in één keer de melk erbij gieten en heel goed blijven roeren tot het kookt, dan de pan van het vuur nemen en een ei en de geraspte kaas erbij doen, dit goed door elkaar roeren met een garde. De aubergines vullen met het kipmengsel, de bechamelsaus erover gieten en bestrooien met geraspte kaas. In een ovenschaal leggen, met gesmolten boter besprenkelen en in de oven er in ongeveer 20 minuten een korstje op laten komen. Heel even laten afkoelen en serveren met een salade.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Papoutsaki - de aubergines wassen en snijden
De aubergines wassen en snijden
papoutsaki - de aubergines bakken
De aubergines bakken
Papoutsaki - het vruchtvlees uit de aubergines halen en bewaren.
Het vruchtvlees uit de
aubergines halen en pureren
papoutsaki -
De kipfilet bakken,
een glas wijn toevoegen
papoutsaki - gevulde aubergines
Het gepureerde vruchtvlees van
de aubergines toevoegen
Tomaten toevoegen
Tomaten toevoegen
De aubergines vullen
Aubergines vullen

Bechamelsaus erover
Bechamelsaus er over
Papoutsaki - gevulde aubergine
Papoutsaki - gevulde aubergine

Papoutsaki - gevulde aubergine, foto en recept
Papoutsaki - gevulde aubergine

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis



(Tekst ©De Griekse Gids)