Psarosoupa - Griekse Vissoep

Psarosoupa - Griekse vissoep




Psarosoupa (Griekse vissoep)
Psarosoupa


Nodig: 
1 kilo vis, bijv. kabeljauw of poon
visgraten of koppen
1 ui
2 eetlepels rijst
2 takjes peterselie
2 takjes selderij
2 grote gepureerde tomaten
100 gr. winterwortel in kleine schijfjes
peper
zout
citroensap
 

Recept Griekse vissoep
In anderhalve liter water de viskoppen of visgraten met de ui, peterselie en selderij een half uurtje laten trekken. Zeef de bouillon voeg hieraan de gepureerde tomaten, de rijst en de wortels toe en laat dit 20 minuten meekoken. Snijd de schoongemaakte vis in stukken en voeg de vis aan de soep toe met zout en peper naar smaak. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. Een beetje citroensap toevoegen.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis




Ook lekker!

Feta met tomaat - gesmolten feta
Feta met tomaat - gesmolten feta
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Mousaka, Grieks ovengerecht met aubergine en gehakt
Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes
Keftedakia - Griekse Gehaktballetjes
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap
Kotopoulo ston fourno - Kip in de oven met citroensap