Psari sto fourno - Vis in de oven recept

Griekse ovenschotel met vis, uien en tomatensaus | Psari sto fourno
 

Vis in de oven
Vis in de oven

Nodig:

  • 1 kilo pangasius filet of andere vis
  • 1 kilo aardappelen in plakjes gesneden
  • 500 gram uien, in halve ringen gesneden
  • 200 ml. olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels Griekse viskruiden
  • zout en peper
  • citroensap
  • water

In een pan de olijfolie verwarmen en de uien glazig bakken, hierna de witte wijn toevoegen en de tomatenblokjes, peterselie en zout en peper. Dit even laten koken. Ondertussen de aardappels schillen, in plakjes snijden, bestrooien met zout en in de ovenschaal leggen. De vis met zout en Griekse viskruiden bestrooien en met citroensap besprenkelen. Doe een glas water bij de aardappelschijfjes. Giet de helft van de saus over de aardappels, met alle uien. Leg de vis er bovenop. Giet nu de rest van de tomatensaus over de vis. In een voorverwarmde oven (250 graden) ongeveer 45 minuten tot een uur bakken.



Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Uien bakken
Uien bakken
Aardappels schillen en in partjes snijden
Aardappels schillen en
in partjes snijden
Wijn en tomaten tioevoegen
Wijn en tomatenblokjes toevoegen, even laten sudderen
Vis in de oven
Bestrooi de vis met zout, viskruiden en citroensap
Vis in de oven
De rest van de tomatensaus
over de vis verdelen
In de oven
Het gerecht kan in de oven

Vis in de oven
Psari sto fourno- Griekse ovenschotel met vis

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


Ook lekker!

Bifteki gevuld met kaas of feta
Bifteki gevuld met kaas of feta
Karidopita - walnotencake
Karidopita - walnotencake
Briam - Griekse Groenten in de oven
Briam - Griekse Groenten in de oven
Giouvetsi - Kritharaki - Griekse pasta
Giouvetsi - Kritharaki - Griekse pasta