Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Ploumen helpt vluchtelingen in Griekenland (nd.nl)

(geplaatst op: 2017-01-13 15:07:43 )

Het kabinet stuurt hulp naar vluchtelingen die onder ,,verschrikkelijke omstandigheden'' vastzitten in kampen in winters Griekenland. De hulp zal bestaan uit onder meer dekens, slaapzakken, tenten, verwarming en matrassen, zei minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) vrijdag. eel vluchtelingen verblijven in tenten. Er vindt momenteel overleg plaats met de Griekse autoriteiten waar en hoeveel hulp er nodig is. Ook andere landen schieten de vluchtelingen te hulp, aldus Ploumen. Ze hoopt dat later op de dag nog de spullen naar Griekenland kunnen worden gebracht. Ze trekt er ongeveer een ton voor uit. Het leven in het noorden van Griekenland is ontregeld door zware sneeuwval en lage temperaturen. (nd.nl)

Lees verder

Turkije en Griekenland veranderen houding niet na gesprekken hereniging Cyprus (nu.nl)

(geplaatst op: 2017-01-13 14:07:43 )
Griekenland heeft gezegd dat er geen oplossing komt voor de situatie op Cyprus, als 'de bezetting door de Turken' op het eiland niet eindigt. De Turkse president Erdogan beklemtoonde vrijdag op zijn beurt dat Turkse troepen op het eiland zullen blijven. De uitspraken van Griekenland en Turkije volgen de dag na het einde van de herenigingsgesprekken onder leiding van de Verenigde Naties (VN), die ook een vredesmissie op Cyprus handhaven.  Hoewel de herenigingsgesprekken geen concrete resultaten opleverden was er volgens de betrokken partijen wel srpake van "bemoedigende vooruitgang". Beide landen laten zich dus nu echter ook stevig uit over de situatie op Cyprus. Vanaf 23 januari wordt er verder onderhandeld. Naast vertegenwoordigers van de bevolkingsgroepen en Turkse en Griekse ministers, is Groot Brittannië betrokken bij de gesprekken als voormalig koloniaal heerser tot 1960. 

Turkije viel Cyprus in 1974 binnen tijdens een politieke crisis. In het noorden vestigde Turkije een Turks-Cypriotische republiek die internationaal niet wordt erkend en als bezet gebied wordt beschouwd. Het zuiden is de republiek Cyprus. Het eiland telt 1,2 miljoen inwoners. Bijna 70 procent van de bevolking is van Griekse afkomst. (nu.nl)

Lees verder

Strooizout bevriest in Griekenland (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-01-13 14:07:43 )

Verkeerschaos en ongeregeldheid in het noorden van Griekenland door zware sneeuwval en lage temperaturen. Zelfs het strooizout is door de strenge vorst aangekoekt, waardoor het niet over de wegen kan worden verspreid. Burgemeester Yiannis Boutaris zei vanmorgen dat de regio sinds 1960 niet zo'n kou heeft meegemaakt. Veel waterleidingen zijn gesprongen. Ook op eilanden in het noordelijk en oostelijk deel van de Egeïsche Zee ontstonden problemen. Hier en daar is geen elektriciteit. Rhodos beleefde voor het eerst in vijftig jaar lichte sneeuw. Meteorologen waarschuwen ondertussen voor overstromingen omdat de sneeuw door stijgende temperaturen gaat smelten. (ad.nl)

Lees verder

Sneeuw verrast Kreta (Telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2017-01-08 12:26:59 )

eel inwoners van Kreta zagen zondagochtend voor de eerste keer in hun leven sneeuw. Het had voor het laatst veertig jaar geleden gesneeuwd. De wijde omgeving van de havenstad Rethymno op het zuidelijke Griekse eiland was sinds lang weer eens winters wit. Griekenland heeft behoorlijk last van het winterse weer, waarbij de temperaturen in de nacht van zaterdag op zondag op sommige plaatsen daalde tot 17 graden onder nul. Op veel plekken in het land zijn de wegen onbegaanbaar door de neerslag. (Telegraaf.nl)

Lees verder

Griekse crisis kan in 2017 zomaar weer oplaaien (nrc.nl)

(geplaatst op: 2017-01-05 17:19:07 )

Ingrediënten voor nieuwe onrust rondom Griekenland zijn er genoeg dit jaar. Er zijn spanningen mét, maar ook tússen de schuldeisers. Wordt 2017 voor Griekenland een beetje zoals 2016, of meer zoals 2015? 2015, dat was het jaar waarin de Grexit, de uittreding uit de eurozone, ternauwernood werd afgewend. Kapitaal stroomde het land uit, er klonk een luid ‘nee’ bij het referendum over de eisen die Europa aan Griekenland stelde, er waren vervroegde verkiezingen. 2016 was wat rustiger. Er waren weliswaar de nodige aanvaringen tussen de Grieken en hun internationale schuldeisers, en er werd gestaakt en geprotesteerd in Griekenland, maar de regering van de linkse premier Alexis Tsipras kon doorregeren.(nrc.nl)

Lees verder

Tilburgs echtpaar maakt droom waar in Griekenland met speciale camping (bd.nl)

(geplaatst op: 2017-01-05 17:19:07 )

Het Tilburgse paar Jan en Will van den Heuvel gaat een camping beginnen in Griekenland voor families met een kind met beperking. Tv-programma Ik vertrek zal het duo op de voet volgen. In juli hopen Jan en Will de camping Hakuna Matata Holidays te openen. „In 2007 bezochten wij voor het eerst de omgeving van het dorpje Finiki. Will en ik waren het al snel eens: onze toekomst lag in dit stukje Griekenland’’, aldus Jan. De twee kochten een jaar later een olijfboomgaard in het dorpje en al snel ontstond het idee van het gebied een camping te maken. „We hebben zelf een dochter waarbij de ontwikkeling niet geheel volgens het boekje ging; ze heeft Asperger’’, vertelt Will. Ze werkte tien jaar in het speciaal onderwijs en hoorde van ouders vaak hoe moeilijk het is om een fijne vakantie te hebben. ,,Kinderen met een beperking worden vaak vreemd aangekeken.” Ze bieden daarom een oppasservice aan, waardoor de rest van de familie tijd en aandacht voor elkaar vrij kan maken. Begin februari vertrekken de twee naar Griekenland. Vanaf het moment dat het koppel arriveert, worden ze gevolgd door een ploeg van Ik vertrek. (bd.nl)

Lees verder

Zware sneeuwval blokkeert de wegen in Griekenland (hln.be)

(geplaatst op: 2016-12-30 16:41:39 )

Zware sneeuwval heeft tot aanzienlijke verkeersproblemen in het zuiden van Griekenland geleid. In alle regio's rond de hoofdstad Athene en op het schiereiland Peloponnesos sneeuwde het hevig. Dat meldt de Griekse openbare omroep (ERT). Boven de Egeïsche Zee waaide een stormwind van 9 Beaufort. Het ijzige weer zou volgens de meteorologische diensten nog tot zaterdag aanhouden. De snelweg naar Noord-Griekenland is tijdelijk gesloten omdat een heel aantal vrachtwagens zich in de sneeuw had vastgereden. Het centrum van Athene was in de vroege morgen bedekt met een dun sneeuwtapijt. Het kwik daalde tot rond het vriespunt. De Atheense metro legde 's morgens het verkeer op het noordelijk traject stil. Problemen waren er ook op het schiereiland Peloponnesos. In de bergachtige landstreek Arcadië bleef de snelweg Athene-Zuid-Griekenland urenlang dicht wegens zware sneeuwval, aldus de politie. Ook uit Kreta werd sneeuw gemeld in de bergen bij Chania en Iraklion. (hln.be)

Lees verder

Gesprekken schuldverlichting Grieken verder

(geplaatst op: 2016-12-27 16:38:45 )
De gesprekken over een beloofde verlichting van de Griekse schuldenlast worden voortgezet, nu de Griekse regering in een brief heeft aangegeven zich te houden aan eerder gemaakte afspraken. Dat heeft eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zaterdag laten weten. De eurolanden hadden de verlichting van de schuldenlast van de Grieken in de koelkast gezet omdat de Griekse premier Alexis Tsipras 617 miljoen euro wilde geven aan een miljoen gepensioneerden met een laag inkomen. De eenmalige uitkeringen komen in de plaats van een kerstbonus die Athene op last van zijn schuldeisers moest schrappen. (nu.nl)
Lees verder

Geen uitkering meer voor overgrote meerderheid van werklozen in Griekenland (hln.be)

(geplaatst op: 2016-12-20 16:07:09 )

Het worden moeilijke kerstdagen voor de werklozen in Griekenland. Zo'n 90 procent van hen is wegens de al zes jaar aanslepende crisis al te lang werkloos en krijgt dus geen uitkering meer. Dat schrijft de krant 'Ta Nea' op basis van gegevens van het nationale bureau voor de statistiek.Concreet gaat het om meer dan 350.000 Griekse families waar niemand nog een job heeft. De werkloosheidsgraad in Griekenland bedraagt 23,1 procent, het hoogste van de hele Europese Unie. Als gevolg van de crisis in het land zijn er de voorbije zes jaar meer dan 300.000 goed opgeleide mensen geëmigreerd. In de leeftijdsgroep tot 24 jaar zit bijna de helft (46,9 procent) zonder baan. Werklozen hebben in Griekenland maximum een jaar lang recht op een werkloosheidsuitkering. Nadien heeft men nog twaalf maanden lang recht op 200 euro per maand, vooraleer de financiële steun helemaal wegvalt. Mensen doen dan vaak een beroep op steun van humanitaire organisaties, de Kerk of de gemeente. (hln.be)

Lees verder

Sociaal-democraten roepen Dijsselbloem op het matje voor schandelijke behandeling Griekenland

(geplaatst op: 2016-12-18 11:11:00 )

De Europese sociaal-democraten willen dat de fractieleiders van het Europees parlement Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem op het matje roepen omdat hij de beloofde schuldverlichting aan Griekenland blokkeert. En dat omdat Griekenland aan gepensioneerden met een laag pensioen, die nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen, een eenmalige Kerstbonus wil uitbetalen. Een schandalige beslissing die louter omwille van politiek-ideologische motieven is ingegeven. De Eurogroep had aanvankelijk aan Griekenland een tijdelijke schuldverlichting beloofd omdat het land haar begrotingsdoelstellingen heeft bereikt. Maar nadat Athene een eenmalige Kerstbonus had beloofd aan gepensioneerden met de laagste pensioenen, heeft de Eurogroep die beslissing nu bevroren. In totaal zou Athene 617 miljoen uittrekken om gepensioneerden die de eindjes nauwelijks aan elkaar kunnen knopen een bonus te geven. Het gaat om een eenmalige storting van tussen de 250 en 800 euro. Dat mag, omdat Griekenland zijn begrotingsdoelstellingen bereikt heeft en zelfs een surplus van 2 miljard euro heeft gerealiseerd. Volgens de afspraken mag Griekenland, bij een eventuele surplus, die middelen gebruiken voor sociale programma’s. Er is dus geen enkele juridische reden om Griekenland hiervoor te straffen. (kathleenvanbrempt.be)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland