Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Toeriste verongelukt bij Navagio Beach op Zakynthos (parakalo)

(geplaatst op: 2017-06-06 12:37:42 )

Een 22-jarige Cubaanse toeriste is overleden toen ze van een steile klif viel bij Navagio Beach op Zakynthos. Ze wilde met haar mobiele telefoon een selfie maken met het beroemde scheepswrak op de achtergrond. De vrouw was met haar Amerikaanse vriend op vakantie op het eiland. In een poging de perfecte foto te maken, ging ze zodicht mogelijk bij de rand staan maar ze verloor haar evenwicht en viel naar beneden. De politie en kustwacht hebben haar lichaam geborgen. Volgens de politie gaat het om een tragisch ongeluk. Het is het tweede incident met dodelijke afloop in korte tijd. Twee maanden geleden kwam op dezelfde plaats een 23-jarige Griekse student om het leven toen hij van de kliffen viel. De oorzaak van zijn val bleef onduidelijk, zijn rugzak en mobiele telefoon werden bovenaan de rots gevonden. De lokale bevolking zou bij de autoriteiten nu aandringen op veiligheidsmaatregelen bij Navagio Beach. (parakalo)

Lees verder

Oud-premier Griekenland Mitsotakis overleden (98) (nrc)

(geplaatst op: 2017-05-29 13:46:56 )

De voormalig premier van Griekenland Constantine Mitsotakis is maandag overleden. Hij werd 98. Dat heeft zijn familie laten weten in een verklaring, aldus AP. Hij was een van de belangrijkste liberale politici van het land. Tijdens zijn zestigjarige politieke carrière heeft hij grote financiële hervormingen doorgevoerd.(nrc)

Lees verder

Griekse oud-premier Mitsotakis overleden (NOS)

(geplaatst op: 2017-05-29 13:46:56 )

In Griekenland is oud-premier Konstantinos Mitsotakis (98) overleden. Hij was een van de bekendste politici in Griekenland met een grote staat van dienst. Hij was van 1946 tot 2004 parlementslid, had ministersposten op Financiën, Economie, en Buitenlandse Zaken en was premier van 1990 tot 1993. In 1977 richtte hij de Partij van Nieuwe Liberalen op die later opging in Nieuwe Democratie (ND). (NOS)

Lees verder

Griekenland is populairder dan ooit (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-05-23 10:25:46 )

De duizenden vluchtelingen en de economische crisis weerhielden veel toeristen er de afgelopen jaren van om naar Griekenland af te reizen. Zijn de zorgen terecht? Absoluut niet, zegt de Griekse Nederlander Jorgos Nikolidakis van De Griekse Gids. Hij raad iedereen aan om het land waar hij tot 1998 woonde te bezoeken. Van de economische crisis merk je niets meer. In toeristische plaatsten gaat het zelfs erg goed met de economie maar ook in het binnenland merk je als toerist niets van de problemen.” Sterker nog: ,,Doordat de salarissen in Griekenland ontzettend gedaald zijn, liggen de prijzen ook veel lager dan in Nederland. Uit eten is hier zeker de helft goedkoper”, zegt Nikolidakis Ook mensen die op vakantie niet in contact willen komen met de vluchtelingenproblematiek kan hij geruststellen. ,,Ik heb onlangs tien Griekse eilanden aan de Turkse kust bezocht. In totaal ben ik twee vluchtelingen tegengekomen. De kans dat je in Nederland een vluchteling tegenkomt, is groter dan in Griekenland. (ad.nl)

Lees verder

Griekse ondernemers slaan op de vlucht voor stijgende lasten (trouw.nl)

(geplaatst op: 2017-05-21 19:05:27 )

Duizenden Griekse ondernemers verhuizen naar andere EU-landen om de almaar stijgende lasten in hun eigen land te ontvluchten. Vooral buurland Bulgarije en Cyprus, waarmee Griekenland zijn taal deelt en traditioneel sterke banden heeft, zijn in trek. Toen de economische crisis uitbrak in 2009, waren er nog zo'n 2.000 bedrijven met een Griekse eigenaar in Bulgarije. Inmiddels zijn dat er zo'n 17.000, meldt de Griekse ambassade in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Alleen al vorig jaar schreven zich er ruim 3.000 Grieken in in het handelsregister - een record. In Bulgarije en Cyprus bedraagt de winstbelasting respectievelijk 10 en 12,5 procent; in Griekenland is dat inmiddels 29 procent. Daarnaast zijn goed verdienende ondernemers sinds dit jaar duizenden euro's meer kwijt aan premies voor ziektekosten en pensioen. Ze noemen ook de almaar wijzigende regels en tarieven en bankrestricties als redenen om de grens over te verkassen.(trouw.nl)

Lees verder

Troikabeleid in Griekenland: terug van nooit weggeweest (www.globalinfo.nl)

(geplaatst op: 2017-05-18 12:39:13 )

De Griekse SYRIZA-ANEL-regering sloot op 2 mei een deal met de kredietverleners, en dit werd door de markten met heel wat enthousiasme onthaald. Het akkoord zal de armoede en de buitensporige schuld in Griekenland doen toenemen, en een slag toebrengen aan de soevereine rechten. (www.globalinfo.nl- (Door Leonidas Vatikiotis en Aris Chatzistefanou)

Lees verder

Griekse journalisten en zeelieden staken (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-05-16 12:39:13 )

In Griekenland hebben journalisten en veerbootpersoneel het werk neergelegd. De twee beroepsgroepen protesteren tegen de nieuwe bezuinigingsplannen van de regering. Er zijn vandaag geen nieuwsuitzendingen op radio en televisie. Verder varen er geen veerboten van het vasteland naar de Griekse eilanden. Daardoor zijn eilanden zonder vliegveld van de buitenwereld afgesloten. (nos.nl)

Lees verder

Trein ontspoord in Griekenland: drie doden (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-05-14 12:39:13 )

In Noord-Griekenland is een intercity ontspoord en een huis binnengereden. De trein was onderweg van Athene naar Thessaloniki. Drie passagiers kwamen om het leven en tien mensen raakten gewond. Drie van hen verkeren in levensgevaar. De trein had ruim 70 passagiers aan boord en ontspoorde in het dorp Adendro, zo'n 40 kilometer ten westen van Thessaloniki. Twee wagons schoten door de onderste verdieping van een huis, waar een opslagplaats was. (nos.nl)

Lees verder

Geen uitzicht op beterschap voor gewone Griek (dewereldmorgen.be)

(geplaatst op: 2017-05-12 12:15:14 )

In 2015 was Griekenland niet uit het nieuws weg te branden. Twee jaar later is de situatie voor de Grieken erger dan ooit, de schuldenlast is niet verminderd en de al karige lonen en pensioenen worden verder gedecimeerd. Hoewel de aanpak van de EU een totaal fiasco is blijft de trojka doorgaan met dezelfde harde maatregelen. DeWereldMorgen.be sprak er over met Bruno Tersago in Athene. “Voor de gewone Grieken gaat het van kwaad naar erger. Griekenland gaat gewoon verder de dieperik in, zonder enig perspectief op beterschap. Men gaan nu voor de vijftiende keer op rij weer snijden in de pensioenen, nu nog eens met negen procent. Vanaf nu wordt er ook 7 procent afgehouden van de weduwenpensioenen. (dewereldmorgen.be)

Lees verder

Waarom Johnny de Mol zo lang zweeg over zijn werk op Lesbos (brandpunt.kro-ncrv.nl)

(geplaatst op: 2017-05-07 07:13:43 )

We kennen hem als spreekstalmeester van Holland’s Got Talent en als de immer aimabele presentator in Hotel Syndroom. Maar tussen al dit tv-geweld door is er iets anders dat echt zijn hart gestolen heeft: zijn werk op Lesbos voor vluchtelingen. “Dit heeft zijn leven definitief veranderd." Het is eind 2015, de avond van het Televiziergala. Johnny de Mol komt als grote winnaar uit de bus. Zijn tv-programma Hotel SynDROOM en hijzelf als presentator vallen in de prijzen. Maar in plaats van de gebruikelijke ‘bedankriedel’ komt Johnny met een heel ander verhaal als hij het podium bestijgt. Hij roept op tot meer verdraagzaamheid en vindt dat we “wat liever” moeten zijn voor elkaar. Later zegt hij hierover dat hij vond dat hij deze speech “moest geven”. Een bewuste statement tegen de verharding in de samenleving. (brandpunt.kro-ncrv.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland