Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Eeuwenoude stad ontdekt op een heuvel in Griekenland (ad.nl)

(geplaatst op: 2016-12-18 10:11:00)

Zweedse onderzoekers hebben een 2.500 jaar oude Griekse stad ontdekt. De ontdekking werd gedaan toen een kleinere, onbelangrijke nederzetting werd onderzocht door de Universiteit van Gothenburg en Bournemouth. Het onderzoeksteam onderzocht de resten van de stad aan de rand van het dorp Vlochós, op zo'n vijf uur rijden van Athene. De onderzoekers ontdekten onder meer op de top van een heuvel resten van torens, muren en stadspoorten. ,,We vonden een plein en een stratennetwerk dat suggereert dat we met een vrij grote stad van doen hebben",  aldus Rönnland.(ad.nl)


[ lees volledig artikel - Eeuwenoude stad ontdekt op een heuvel in Griekenland (ad.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Eilanden in problemen door lange veerbootstaking (parakalo)

(geplaatst op: 2016-12-09 13:40:07)

De Panhelleense Federatie voor Zeelieden (PNO) heeft de staking van de Griekse veerboten nog maar eens verlengd. De ferry’s blijven nu tot zeker 06.00 uur op zondag 11 december in de haven. Op de Griekse eilanden zijn  de gevolgen van de staking goed te merken. De vakbond wil dat het lagere belastingtarief voor zeelieden niet wordt geschrapt en dat de hervorming van hun sociale verzekeringsfonds van tafel gaat. Hoewel minister van Maritieme Zaken Panagiotis Kouroublis en minister van Financiën Euclid Tsakalotos hebben gezegd dat het belastingtarief voor zeelieden de komende twee jaar niet zal worden aangepast, ziet de PNO nog geen reden om de staking te beëindigen. (parakalo)


[ lees volledig artikel - Eilanden in problemen door lange veerbootstaking (parakalo)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Dan halen we die vluchtelingen zelf wel op in Griekenland (ed.nl)

(geplaatst op: 2016-11-30 15:35:41)
Een stoet van meer dan 400 auto's rijdt morgenmiddag naar de Tweede Kamer. Het dreigement achter de protestactie: als Nederland niet snel meer vluchtelingen overvliegt vanuit Griekenland, gaan we ze zelf wel halen!Het wordt winter. Ook in Griekenland. Regen, wind, en kou teisteren daar nu al de provisorische vluchtelingenkampen op de eilanden en het vaste land. Kampen waar tienduizenden asielzoekers in tenten of containers wonen, terwijl ze wachten tot er ooit iemand ergens achter een Grieks of Brussels bureau over hun toekomst beslist.Dat beeld trekken theoloog Rikko Voorberg en kunstenares Tinkebell niet langer. ,,Dit kan anders, dit kan beter. Er wordt nu politiek bedreven over de rug van deze mensen heen", zegt Voorberg, naast theoloog ook schrijver. ,,Daar moeten we als Europa toch te trots voor zijn." Uit protest rijden ze morgenmiddag met een stoet van meer dan 400 auto's naar de Tweede Kamer. Ook ex-politicus Jan Pronk en adjunct-directeur Jasper Kuipers van VluchtelingenWerk rijden mee. De slogan: we gaan ze halen. Strijdpunt: de belofte van Nederland om voor september 2017 zo'n 3800 asielzoekers uit Griekenland te hervestigen in ons land, zodat ze weg zijn uit de belabberde omstandigheden in Griekenland.

Die belofte werd in het najaar van 2015 gedaan, momenteel zijn er 725 mensen overgevlogen. Te weinig en te langzaam, vinden de mensen achter We Gaan Ze Halen. Voorberg: ,,Het gaat nu met 100 mensen per maand. Dat vinden we als burgers niet acceptabel. We willen niet langer wachten want de situatie in Griekenland is slecht."(ed.nl)

[ lees volledig artikel - Dan halen we die vluchtelingen zelf wel op in Griekenland (ed.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Grote overlast door regen op Zakynthos (Parakalo)

(geplaatst op: 2016-11-27 16:11:26)

Hevige regenval heeft op Zakynthos voor grote wateroverlast gezorgd. Wegen veranderden in rivieren en tientallen huizen op het eiland kwamen onder water te staan,  net als grote stukken landbouwgrond. Sommige mensen kunnen door het water hun huis niet meer uit. De overstromingen hebben ook een slachtoffer geëist. Een 33-jarige man was door zijn familie als vermist opgegeven, nadat zijn auto bij Vanato was aangetroffen in een ondergelopen greppel. Na een grootscheepse zoektocht is vanmiddag het lichaam van de man gevonden. (Parakalo)


[ lees volledig artikel - Grote overlast door regen op Zakynthos (Parakalo)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Erdogan: grenzen gaan open als EU zo doorgaat (nos.nl)

(geplaatst op: 2016-11-27 16:11:26)

De Turkse president Erdogan waarschuwt dat Turkije zijn grenzen met de EU voor vluchtelingen openstelt als de Europese Unie zijn land "blijft bedreigen". Als hij de daad bij het woord voegt, betekent dat het einde van de vluchtelingendeal tussen Turkije en de EU. Aanleiding voor het dreigement van Erdogan is de oproep van het Europees Parlement om de toetredingsgesprekken met Turkije te bevriezen. Er is in de EU veel kritiek op de maatregelen die Turkije sinds de verijdelde staatsgreep van juli heeft genomen. Zo zijn tienduizenden aanhangers van geestelijke Fethullah Gülen opgepakt of ontslagen. (nos.nl)


[ lees volledig artikel - Erdogan: grenzen gaan open als EU zo doorgaat (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Voormalig Griekse president Stephanopoulos (90) overleden (nieuwsblad.be)

(geplaatst op: 2016-11-21 11:33:02)

De voormalige Griekse president Costis Stephanopoulos is zondagavond op 90-jarige leeftijd overleden, zo meldden de Griekse media.Stephanopoulos werd vorige week in een ziekenhuis in Athene opgenomen met een luchtweginfectie.Volgens de dokters overleed hij zondag om 23.18 uur (22.18 uur Belgische tijd), als gevolg van schade aan verschillende organen, zo berichtte de Griekse krant Ekathimerini. De conservatieve Stephanopoulos, die advocaat was van opleiding, was tussen 1995 en 2005 de president van Griekenland. Daarvoor had hij verschillende ministerportefeuilles in de rechtse regering die van 1974 tot 1981 het land bestuurde. (nieuwsblad.be)


[ lees volledig artikel - Voormalig Griekse president Stephanopoulos (90) overleden (nieuwsblad.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

5000 agenten voor Obama in Griekenland, na dreigbrief en handgranaat (rtl nieuws)

(geplaatst op: 2016-11-14 10:22:25)

Griekenland pakt flink uit voor het bezoek van Obama aan Athene. Er zijn meer dan 5000 agenten op de been. Voor het bezoek werd een handgranaat gegooid naar een ambassade en een dreigbrief gestuurd.

Bovenop de 5000 agenten die Griekenland zelf inzet, sturen de Amerikanen zelf ook nog eens 500 politiemensen. De helft daarvan is inmiddels aangekomen. (rtl nieuws)


[ lees volledig artikel - 5000 agenten voor Obama in Griekenland, na dreigbrief en handgranaat (rtl nieuws)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Topjaar voor toerisme in Griekenland door onrust elders (nos.nl)

(geplaatst op: 2016-11-08 12:14:00)

Toeristen hebben dit jaar massaal voor Griekenland gekozen. Dat heeft te maken met de onrust in andere landen langs de Middellandse Zee. De zomermaanden waren "de beste ooit voor de toeristensector", zei de Griekse staatssecretaris voor Toerisme. De Grieken verwachten dit jaar 27 miljoen toeristen. Dat is ongeveer 7 procent meer dan vorig jaar. Griekenland profiteert van de onrust in landen als Egypte, Turkije en Tunesië. Daar blijven toeristen weg als gevolg van terroristische aanvallen en politieke onrust. 25 procent van het Griekse nationaal inkomen komt uit het toerisme. De sector speelt dan ook een belangrijke rol in het economisch herstel van het land. (nos.nl)


[ lees volledig artikel - Topjaar voor toerisme in Griekenland door onrust elders (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Erdogan dreigt: Griekse eilanden waren van ons (parakalo)

(geplaatst op: 2016-10-31 13:30:24)

“De eilanden in de oostelijke Egeïsche Zee waren van ons.” Deze uitspraak van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan lijkt de verhoudingen tussen Turkije en Griekenland (weer) op gespannen voet te zetten. Dat Erdogan niet te spreken is over Verdrag van Lausanne, dat in 1923 de landsgrenzen tussen Turkije en Griekenland bepaalde, heeft hij de afgelopen weken regelmatig duidelijk laten weten. Hij meent dat Turkije destijds de eilanden in de Egeïsche Zee heeft weggegeven aan de Grieken en beschouwt het vredesverdrag als verraad: “We hebben de huidige grenzen niet vrijwillig geaccepeerd.” “In Lausanne hebben wij eilanden weggegeven die zo dicht bij ons liggen dat we de stemmen van ginder tot hier kunnen horen. Is dat een overwinning? Dat waren onze eilanden. Daar staan onze moskeeën en heiligdommen”, aldus Erdogan, die gisteren liet weten geen begrip te hebben voor boze reacties uit Griekenland. Het heeft er alle schijn van dat de Turkse president droomt van een nieuw Groot-Turkije – vergelijkbaar met de glorietijd van het oude Ottomaanse Rijk. (parakalo)


[ lees volledig artikel - Erdogan dreigt: Griekse eilanden waren van ons (parakalo)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Volgende deel van lening aan Griekenland goedgekeurd (nu.nl)

(geplaatst op: 2016-10-27 11:12:40)
Griekenland kan het volgende deel van een lening tegemoetzien uit het Europese noodfonds ESM. De lening ter waarde van 2,8 miljard euro is goedgekeurd, maakt het ESM dinsdag bekend. "Deze beslissing is een teken dat de Grieken constant vooruitgang boeken in het hervormen van hun land. De overheid heeft mijlpalen bereikt in hervormingen op het gebied van pensioenen, bankentoezicht, het innen van belastingen en in de energiesector", aldus topman Klaus Regling van het Europese noodfonds. (nu.nl)

[ lees volledig artikel - Volgende deel van lening aan Griekenland goedgekeurd (nu.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy


Bestel de Griekse Gids Glossy