Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Ithaki


Ithaki (Ionische eilanden)

Ithaki of Ithaka. Ithaki is een heerlijk rustig Grieks eiland zonder massatoerisme. Ithaka ligt vlak bij eiland Kefalonia en onder Lefkas. Het maakt deel uit van de Ionische eilandengroep. Volgens de Odyssee van Homerus was Odysseus koning van dit eiland.

Er komen veel voormalige eilandbewoners, die ooit geëmigreerd zijn, met hun gezinnen in de zomer op vakantie en familiebezoek. Verder komen er een handjevol ItalianenIthaka, Duitsers en wat Engelsen. Door de ligging in het Ionische zeegebied komen er veel zeilers in de havens Vathi, Frikes en Kioni. Er bestaat ook een mogelijkheid om vanaf Ithaka dagtochten te zeilen. Er zijn voldoende strandjes waar je zelfs tijdens de eerste twee weken van augustus alleen ligt!

In de hoofdplaats Vathi zijn winkeltjes, restaurantjes en gezellige terrassen. Bij Vathi omhoog ligt Peraghori, een leuk rustig bergdorpje. Het is een schitterende tocht om van Vathi via Lefki naar Stavros in het noorden van Ithaka te gaan. Na de grote baai voor Vathi zijn er twee manieren. Een via de doorgaande weg (de westkant), de andere mogelijkheid is om via de hoge berg (oostkant) te gaan.In beide gevallen kom je in Stavros uit. Stavros is een leuk dorpje met wat winkels en taverna's.

Onder Stavros ligt de Poly baai met een taverna en strand, een prachtige ankerplaats voor jachten. Dan kun je nog doorrijden naar het prachtige bergdorpje Exhogie, de bronnen van Kalamos, de haventjes Frikes en Kioni, beide rustige dorpjes waar je prima kunt vertoeven en eten! Je kunt prachtige wandelingen of brommertochten over het eiland maken.

Er zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten maar van eind juli tot tweede helft Augustus adviseren wij om iets te bespreken.

Foto's Ithaki - Ithaki in beeld

Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 035 - Foto van De Griekse Gids Pisaetos - Ithaki - Ithaca - Foto 003 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 046 - Foto van De Griekse Gids De Odysseus route Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 048 - Foto van De Griekse Gids Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 066 - Foto van De Griekse Gids Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 043 - Foto van De Griekse Gids Vathy - Ithaki - Ithaca - Foto 013 - Foto van De Griekse Gids Vathy, de hoofdstad van Ithaca - Foto 014 - Foto van De Griekse Gids Kioni Ithaki - Ionische eilanden - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 038 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ithaki»


Filmpje over Ithaki (Ithaca) - GriekseGids.TV

Vakantiefilm Ithaki - ©De Griekse Gids
 

Bezienswaardigheden en tips Ithaki

 • Kioni: Een traditioneel dorpje met een mooie haven, waar vele jachten aanmeren in de zomer. De entree van de baai wordt gedecoreerd door drie half geruïneerde molens.
   
 • Ithaca/Vathy is de hoofdstad van het eiland en is sinds 1982 als traditionele vestingplaats verklaard. Het heeft een natuurlijke baai van een ongekende schoonheid met het eilandje "Lazereto" in het midden.
 • De Nymphon grot die ook wel "Marmarospilia" wordt genoemd. De grot heeft twee entree punten, een voor de Goden en een voor de stervelingen en heeft interessante stalactieten.
 • De abdij van Katharon is opgedragen aan de maagd Maria van Kathari, de beschermheilige van het eiland en bevat een waardevolle icoon van de Maagd Maria en een klokkentoren met uitzicht naar de haven van Ithaka.
 • De kerk van Kimiseos Theotocou. De kerk die is gebouwd in de twaalfde eeuw is een ornament voor het dorp. Het heeft prachtige fresco's en een Venetiaanse klokkentoren.
 • De Loizos grot. Het is een plaats geweest waar men de Goden aanbad gedurende de eerste Griekse beschaving, aan de baai van Poli, waar een oude stad onder water is verdwenen.
 • Karaiskakis' huis: Een klein deel van het stenen huis is behouden gebleven in Kioni waarin G. Caraiscakis, de held van de Griekse Revolutie van 1821, heeft gewoond.
 • Paliochora: van Perachori leidt een pad naar de ruines van de middeleeuwse plaats Paliochora, waar kerken met sublieme Byzantijnse iconen zijn gevestigd.
   
 • Bezoek Ithaka, het kleine eiland met een glorieuze historie dat bekend is over de hele wereld omdat het het thuisland van Odysseus was, de held van Homerus' Odysseus.Foto's Ithaki - Ithaki in beeld

Kioni - Ithaki - Ithaca - Foto 059 - Foto van De Griekse Gids
Stavros - Ithaki - Ithaca - Foto 046 - Foto van De Griekse Gids
Vathy, Ithaki - Ithaca - Foto 039 - Foto van De Griekse Gids
Frikes - Ithaki - Ithaca - Foto 073 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Ithaki»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Ithaki
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Ithaki: Waar ligt Ithaki?

De kaart / landkaart van Ithaki

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2018

 

Autohuur Griekenland