Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Arkadia


Arkadia (Peloponnesos)

Arkadia ligt in het midden van de Peloponnesos. De inwoners van Arkadia zouden de eerste bewoners van de Peloponessos zijn geweest. In het begin waren zij verdeeld over verschillende stammen, maar later verenigden zij zich en stichtten grote steden. Na hun onderwerping aan de Romeinen (146 na Chr.) is de regio nooit meer van politieke betekenis geweest.

Arkadia heeft veel bergen met hoge toppen en grote bossen met weelderige vegetatie. Het is een onbedorven gebied, niet erg bekend, vol met verrassingen, haast betoverend. In het oosten grenst Arkadia aan de golf van Argos, waar de zee hier en daar prachtige baaien heeft gecreëerd. Mensen die door Arkadia reizen, zullen een deel van Griekenland zien, dat ogenschijnlijk onveranderd is gebleven sinds de oudheid. Arkadia is door de bergen bewaard gebleven als een prachtig gebied dat nog intact is.
 

Foto's Peloponnesos - Peloponnesos in beeld

Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 75 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 69 - Foto van De Griekse Gids Bergdorpen Ziria | Korinthia Peloponessos | De Griekse Gids 7 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 39 - Foto van De Griekse Gids Epidavros Argolis - Peloponessos Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponessos | Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Pylos (Navarino) | Messinia Peloponessos | Foto 93 - Foto van De Griekse Gids Oud-Sparta (Archaia Sparti) | Lakonia Peloponessos | 1 - Foto van De Griekse Gids Gythio | Lakonia Peloponessos | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Mycene Argolis foto 16 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Peloponnesos»


Tripoli

Tripoli is de hoofdstad van het departement Arkadia. De stad is gebouwd in het centrum van een bebost plateau, het is een van de belangrijkste landbouw en commerciële gebieden van de Peleponnesos. Tripoli ligt centraal op de Peloponessos, westelijk van Nafplio en noordoostelijk van Kalamata. Rivieren en diepe kloven, een rijke vegetatie, oude steden en byzantijnse kerken zijn in deze omgeving volop te vinden. De stad Tripoli wordt verfraaid door de byzantijnse kerk van Agios Vassilis en enkele neoklassieke huizen. In een van die huizen is het archeologisch museum gehuisvest. De lokal

Megalopoli

Megalopoli betekent letterlijk "Grote stad". Megalopoli werd gesticht in 371 voor Chr. en ligt in het centrum van de Peloponnesos. Het belangrijkste monument is het oude theater uit de vierde eeuw voor Chr.Bezienswaardigheden in Arkadia

  • Tegea, ruïnes van de antieke stad. De archaïsche tempel uit de 6e eeuw brandde in 395 v. Chr. volledig af, maar werd spoedig , vanaf 350, herbouwd onder de artistieke leiding van de beeldhouwer Scopas. Het werd een imposant marmeren bouwwerk in Dorische stijl, waarvoor hij ook het beeldhouwwerk verzorgde. De grondvesten zijn nog te zien.
  • Mantinea. Van de antieke stad zijn nog resten bewaard, hoofdzakelijk uit de Hellenistische tijd: van de stadsmuur, van het theater, van het raadhuis en van de agora (markt).
  • Dimitsána, een kleine stad schilderachtig gelegen in de vallei van de rivier Lousios. Bezienswaardig zijn het Museum voor Volkskunde en de gemeentelijke bibliotheek.
  • Karýtena is een schilderachtig stadje gelegen aan de bochtenrijke verbindingsweg tussen Megalopolis naar Pyrgos.

Foto's Arkadia - Arkadia in beeld

Tripolis Arkadia Peloponessos Foto 1 - Foto van De Griekse Gids
Vytina Arkadia Peloponessos Foto 3 - Foto van De Griekse Gids
Megalopoli Arkadia bij Tripolis Arkadia Peloponessos Foto 3 - Foto van De Griekse Gids
Vytina Arkadia Peloponessos Foto 5 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Arkadia»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Arkadia
Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Arkadia: Waar ligt Arkadia?

De kaart / landkaart van Arkadia

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland