Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Elia


Elia (Peloponnesos)

Ilia (Elia). Elia is één van de zeven departementen van de Peloponnesos. Gelegen in het noordwestelijke deel van de Peloponnesos, het grenst in het noorden met de prefectuur Achaia, in het oosten van de prefectuur Arcadia, naar het zuiden met Messinia. In het westen grenst het aan de Ionische Zee. De grond van de prefectuur is in principe zeer vlak met name het westelijk deel, hier zijn ook veel akkers die intensief geteeld worden. De vlakte van Elia is de grootste op de Peloponnesos. Het bergachtige deel van Elia, is gelegen in het noordoosten en in het oosten van de prefectuur, hier liggen de de bergen Erimanthos (2129 meter) en Lampeia (1797 meter) gelegen.

De hoogte van de kust is laag, er zijn lange zandstranden maar ook lagunes. In de buurt van Kyparissia bevindt zich de Kaiafas Lagoon en in de noordwestelijke kust de lagune Katochi. De belangrijkste kapen zijn die van Akrotiri Katakolon en de kaap van Kyllini.

De prefectuur Elia is een van de meest vruchtbare gebieden in Griekenland. De economie is vrij afhankelijk van agricultuur, hier worden granen, rijst, gedroogde druiven, katoen, citrusvruchten, olie, groenten en peulvruchten verbouwd. Ook toerisme draagt ​​aanzienlijk bij aan de economie van de prefectuur, bijvoorbeeld de archeologische site van Olympia brengt elk jaar duizenden toeristen naar de regio.

In Elia zijn ook de thermale bronnen van Kyllini, de minerale bronnen van Kaiafas en vele mooie stranden. Belangrijkste centra van Ilia zijn de hoofdstad Pyrgos, de stad Amaliada en de dorpen van Andritsena, Gastotuni, Andravida en Lechaina.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Elia - Elia in beeld

Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Elia»


Bezienswaardigheden in district Elia


Olympia

Olympia. In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, waarvan sinds 776 voor Chr. de namen van de overwinnaars zijn opgetekend. Meer over Olympia»
 

Pyrgos (Pirgos).

Pirgos is de hoofdstad van het departement Elia. De stad heeft zijn naam te danken aan de aanwezigheid van een hoge toren (pirgos) die is opgericht door Ionnia Tsernotas. Meer over Pirgos»


Amaliada (Amalias)

Amaliada is de naam van een nieuwe stad die is gebouwd in het midden van een smaragdgroen veld met olijvengaarden en wijnstokken. Meer over Amalias»
 
Foto's Elia - Elia in beeld

Traditioneel dorp Deliana | Chania Kreta | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids
Traditioneel dorp Deliana | Chania Kreta | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids
Megali Ammos (Ftelia) | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids
Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 36 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Elia»


Gemiddelde temperaturen Elia
Januari
°C
Februari
°C
Maart
°C
April
°C
Mei
°C
Juni
°C
Juli
°C
Augustus
°C
September
°C
Oktober
°C
November
°C
December
°C

Elia: Waar ligt Elia?

De kaart / landkaart van Elia

Alles over Griekenland


Bestel de Griekse Gids Glossy