Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Nafplion


Nafplion - Argolis (Griekenland)

Nafplion. Nafplion ligt in Argolida, in het oosten van de Peloponnesos, Griekenland. Het is een aangename havenstad die in de schaduw van een grote rots ligt, waarop het Palamidi kasteel staat. Het is 857 stappen (een klim van 20 minuten) naar boven, naar het Palamidi kasteel, maar de vesting kan ook worden bereikt met de auto, via een gemakkelijke weg door de nieuwe wijk Pronia.

In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort. De stad Nafplion is een belangrijke toeristisch centrum, vanwege de gezellige sfeer en de aanwezigheid van de oude bezienswaardigheden van Mycene, Tiryns, Argos en Epidaurus. Nafplion is een elegante stad met zijn marmeren wegen en mooie architectuur.

Op de Akronafplia werden de oudste sporen van bewoning in deze regio gevonden. (3000 v. Chr.) Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken hebben elkaar opgevolgd als heerser, in de loop van de tijd, maar de Grieken wilden altijd al onafhankelijkheid. Nafplion was van 1829 tot 1834 de eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland. In 1831 werd de eerste president van Griekenland, Kapodistria vermoord in Nafplion, door twee fanatieke bewoners van de Mani.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Nafplion - Nafplion in beeld

Koboloi winkel - Nafplion - Argolis foto 2 - Foto van De Griekse Gids Koboloi winkel - Nafplion - Argolis foto 5 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 79 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 80 - Foto van De Griekse Gids Palamidi - Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 71 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Palamidi - Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Nafplion»

Filmpje over Nafplion

Vakantiefilm Nafplion - ©De Griekse Gids

 

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Nafplion
Januari
°C
Februari
°C
Maart
°C
April
°C
Mei
°C
Juni
°C
Juli
°C
Augustus
°C
September
°C
Oktober
°C
November
°C
December
°C

Argolis: Waar ligt Nafplion?

De kaart / landkaart van Argolis