Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Olympia


Olympia - Elia (Griekenland)

Olympia. Olympia is een van de bekendste en beroemdste plaatsen van Griekenland. Eeuwenlang was het een religieus centrum waar sportwedstrijden gehouden werden en aan deze plaats hebben de moderne Olympische spelen hun oorsprong te danken. Olympia hoort bij de  Top 10 van bezienswaardigheden in Griekenland.

Olympia ligt in het westen van Peloponnesos in de provincie Elia. Het westen van de Peloponessos en vooral de regio tussen Patras en Olympia is bevoorrecht door de natuur. Aan beide kanten van de weg van Patras naar het heiligdom Olympia liggen kleine stadjes en mooie dorpjes. Er zijn overal prachtige stranden te vinden. De regio heeft talrijke ruïnes van oude steden, er zijn byzantijnse kerken en oude kastelen van aanzienlijke archeologische en historische waarde.  

In Olympia werden om de vier jaar in de zomer de Olympische Spelen gehouden, waarvan sinds 776 voor Chr. de namen van de overwinnaars zijn opgetekend: dat jaar is het begin van de Griekse tijdrekening. In Olympia zijn er hotels, restaurants en souvenirwinkels en er is ook het Archeologisch museum van Olympia. Vooral in de zomermaanden wordt deze plaats dagelijks door duizenden toeristen bezocht en dan is het ook erg druk. In Olympia maakten we filmopnames en mooie foto's.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Olympia - Olympia in beeld

Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Olympia (Elia) Griekenland - De Griekse Gids - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Olympia»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Olympia
Januari
°C
Februari
°C
Maart
°C
April
°C
Mei
°C
Juni
°C
Juli
°C
Augustus
°C
September
°C
Oktober
°C
November
°C
December
°C

Elia: Waar ligt Olympia?

De kaart / landkaart van Elia

Alles over Griekenland


Bestel de Griekse Gids Glossy