Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Kamp op Samos overvol: 'Asielzoekers moeten sneller naar vasteland' (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-10-26 16:54:06 )

Dahir en zijn mannelijke familieleden worden vroeg in de ochtend verrast door een forse regenbui. De Somaliërs moeten hun tenten uit, omdat het water binnenstroomt. De tentjes staan aan de voet van de heuvel buiten het officiële vluchtelingenkamp van het Griekse eiland Samos, waar de herfst invalt. Maar daar is bijna niemand in het kamp klaar voor. Sinds een paar maanden bivakkeren er enkele honderden mensen buiten de hekken van het vluchtelingenkamp. In simpele flinterdunne zomertentjes. Dezelfde tentjes staan ook in het kamp zelf, dat overvol is."Op dit moment zitten er 1700 mensen in het kamp, dat wordt gerund door de Griekse overheid", zegt de Nederlandse Rose de Jong. Zij is teamleider bij VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR op Samos. (nos.nl)

Lees verder

Olympische vlam voor Pyeongchang 2018 ontstoken (Parakalo)

(geplaatst op: 2017-10-25 07:12:19 )

In Olympia is vanmiddag de olympische vlam voor de Winterspelen van Pyeongchang ontstoken. De ceremonie in Olympia, waar in de oudheid om de vier jaar de Panhelleense Spelen ter ere van Zeus werden gehouden, verliep dit keer wel iets anders dan gebruikelijk. Omdat het regende kon de vlam niet worden aangestoken door zonnestralen die weerkaatsen in een parabolische spiegel. In plaats daarvan gebruikte de hogepriesteres, actrice Katerina Lehou, de reservevlam uit de repetitie van gisteren. Toen ontbrandde de vlam vanwege het bewolkte weer pas bij de derde poging. (Parakalo)

Lees verder

Griekenland houdt WK-hoop levend (VI.NL)

(geplaatst op: 2017-10-11 07:15:03 )

Griekenland heeft dinsdag in Groep H op overtuigende wijze plaatsing voor de play-offs om een WK-ticket veiliggesteld. Gibraltar was een eenvoudige prooi voor de ploeg van Michael Skibbe.De Grieken moesten zich in eigen land via een zege verzekeren van de barrageduels. Dwergstaat Gibraltar, dat geen enkel punt pakte in de kwalificatie en voor het duel al 44 goals om de oren kreeg, hield echter ruim een half uur stand. Nadat Konstantinos Stafylidis al een grote kopkans miste, scoorde rechtsachter Vasilios Torosidis wel met het hoofd. Vijf minuten na de openingstreffer voorkwam doelman Deren Ibrahim een grotere voorsprong voor de Grieken door te redden op de kopbal van Konstantinos Mitroglou, die daarna alsnog twee keer toesloeg. In de zestigste minuut verdubbelde de spits de voorsprong na voorwerk van Petros Mantalos en twee minuten later gooide Mitroglou het duel op aangeven van Torosidis in het slot. Giannis Gianniotas zette de eindstand op het scorebord. (vi.nl)

Lees verder

Griekenland mag van het strafbankje af (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-09-27 08:18:18 )

Brussel heeft een punt gezet achter het begrotingsbewind tegen Griekenland. Het land staat er stukken beter voor en mag daarom van het economische strafbankje af. De EU-landen hebben vandaag ingestemd met het beëindigen van de begrotingsprocedure. De besparingskuur werd ingesteld nadat in het najaar van 2009 duidelijk werd dat Griekenland afstevende op een begrotingstekort van 15 procent van het bruto binnenlands product. De overige lidstaten moesten bijspringen om Griekenland financieel overeind te houden. Bijna acht jaar later heeft Athene het tekort weten om te zetten in een overschot van 0,7 procent. EU-commissaris Pierre Moscovici noemde dit 'een ongeziene prestatie' in Europa. Zijn verwachting is dat Griekenland dit en volgend jaar op het goede spoor blijft. (ad.nl)

 

Lees verder

Promofilm Griekenland wint videowedstrijd voor de regio Europa

(geplaatst op: 2017-09-19 13:41:49 )

Greece-A 365-Day Destination, de nieuwste promotievideo van de Griekse Nationale Toerisme Organisatie (GNTO) heeft op de videowedstrijd van de Wereldtoerismeorganisatie UNWTO de 1e prijs voor de regio Europa in de wacht gesleept. Met de video wordt bevestigd dat Griekenland, een bestemming is voor alle seizoenen en niet alleen voor de lente en de zomer, maar ook voor de herfst (die eruit ziet als zomer) en de winter. Lente, zomer, herfst of winter. Griekenland is het hele jaar rond een prima bestemming.

Lees verder

Olievlek bij Salamina is een ecologische ramp (parakalo)

(geplaatst op: 2017-09-13 12:18:38 )

De kleine olietanker die eergisteren zonk in de Saronische Golf heeft ernstige milieuschade veroorzaakt bij Salamina. De zee en stranden bij Selinia zijn bedekt met een dikke laag olie. “Een paar dagen geleden kon je de bodem van de zee nog zien. Nu ligt er 10 centimeter olie op het wateroppervlak”, zegt een inwoner van het kleine schiereiland Kynosoura tegen de krant Kathimerini. De olie lekte uit de gezonken tanker Agia Zoni II, die 2570 ton brandstof (2200 ton stookolie en 370 ton diesel) vervoerde. Ongeveer 2,5 kilometer van de kust van Salamina is vervuild met ruwe olie. De olievlek heeft zich inmiddels ook uitgebreid in de richting van Piraeus, meldt To Vima. Een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf probeert de vervuiling zoveel mogelijk te beperken en ook de lokale bevolking heeft hulp aangeboden.(parakalo)

Lees verder

Premier belooft dat Griekenland in 2018 zonder steun verder kan (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-09-12 12:18:38 )

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft aan de bevolking beloofd dat Griekenland in 2018 niet meer afhankelijk zal zijn van internationale financiële steun. Verwacht wordt dat de Griekse economie met 2 procent zal groeien volgend jaar. Dat zal voor fiscale ruimte zorgen die de belastingen kan doen dalen. Tsipras beloofde in de noordelijke stad Thessaloniki dat de focus vooral op de arbeiders, kleine ondernemingen en de Griekse jongeren zal liggen, weet Reuters. Tsipras sprak op de opening van de jaarlijkse internationale handelsbeurs in Thessaloniki. De premier van de linkse regering onder leiding van Syriza zei dat Griekenland ,,na acht jaar zonder steunpakketten en de verstikkende controle" zal verder kunnen. ,,Dat is ons doel", aldus Tsipras. Het huidige pakket steunmaatregelen bedraagt 86 miljard euro en verloopt volgend jaar. (ad.nl)

Lees verder

België heeft WK-ticket binnen na zege op Griekenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-09-04 10:25:10 )

België heeft zich als eerste Europese land geplaatst voor het WK voetbal van 2018 in Rusland. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez won zondag met 2-1 bij Griekenland en komt daarmee in groep H op 22 punten.De Belgen kunnen met twee wedstrijden te spelen daardoor niet meer bijgehaald worden door Griekenland en Bosnië en Herzegovina. In de eerste helft in Piraeus maakte de thuisploeg de meeste aanspraak op een voorsprong. De Grieken, die moesten winnen om kans te maken op directe kwalificatie, zagen een schot van Anastasios Donis ternauwernood gekeerd worden door de Belgische doelman Thibaut Courtois en een pegel van Kostas Stafylidis belandde op de paal. (nos.nl)

Lees verder

Jarige frappe krijgt tijdelijk museum (parakalo)

(geplaatst op: 2017-09-04 10:25:10 )

Frappé, de befaamde Griekse ijskoffie, viert dit jaar zijn zestigste verjaardag. Tijdens de 82e Thessaloniki International Fair (TIF) wordt daarom een eerbetoon gebracht aan het drankje. Tijdens de Thessaloniki International Fair, die van 9 tot 17 september wordt gehouden, krijgt de frappé een eigen museum.(paraklo)

Lees verder

Fyra komt wellicht in Griekenland te rijden

(geplaatst op: 2017-09-01 10:25:10 )

De Italiaanse spoorwegen overwegen de V250, beter bekend als Fyra, in te zetten in Griekenland. De trein zou moeten rijden op een deel van de hogesnelheidslijn tussen Thessaloniki en de regio Athene. De Italianen namen begin dit jaar de Griekse spoorwegen OSE over. De Griekse overheid moest het verlieslijdende overheidsbedrijf van de hand doen in een pakket van maatregelen om de begroting weer op orde te krijgen. (ovmagazine)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2018