Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Griekenland bijna van financieel infuus, hoe staat het land ervoor? (nu.nl)

(geplaatst op: 2018-07-11 19:37:02 )
Het is bijna tien jaar geleden dat de financiële crisis die vooral de Verenigde Staten en Europa trof, zich naar Griekenland uitbreidde. Het land kent al bijna tien jaar aan financiële onrust en flinke hervormingen die funest zijn geweest voor de economie. Maar in juni lijkt een belangrijk hoofdstuk te zijn afgesloten voor het Zuid-Europese land. De Europese ministers van Financiën konden zich vinden in de vooruitgang die de Griekse regering heeft gemaakt en op 20 augustus gaat het land definitief uit het derde steunprogramma. (nu.nl)
Lees verder

Griekenland beëindigt crisis in stijl: met drama

(geplaatst op: 2018-06-22 13:02:36 )

Na acht jaar van zwaar bezuinigen, ingrijpend hervormen en talloze nachtelijke crisisvergaderingen is de Grexit eindelijk een feit, de goede Grexit welteverstaan: Griekenland vertrekt als de laatste klant van het Europese noodfonds. Vanaf augustus staat het land financieel weer op eigen benen.  (Volkskrant.nl)

Lees verder

Onrust en verdeeldheid in Macedonië en Griekenland na naamswijziging (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-06-21 13:03:32 )

In zowel Macedonië als Griekenland is onrust en verdeeldheid over het naam-akkoord dat afgelopen zondag door premiers van Griekenland en Macedonië werd getekend. Volgens dat akkoord gaat het land Macedonië straks Noord-Macedonië heten - de Griekse regio Macedonië houdt zijn naam. In Macedonië liep een tegendemonstratie zondagavond uit op rellen toen demonstranten slaags raakten met de politie. Protesten in Griekenland zijn weliswaar afgenomen, maar wanneer de kwestie in het Griekse parlement komt, zullen ook de Grieken weer de straat op gaan. (nos.nl)

Lees verder

Demonstraties in Griekenland tegen nieuwe naam voor Macedonië (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-06-07 12:37:16 )

In zestien steden in de Griekse provincie Macedonië en op zeven plaatsen elders in het land, zijn duizenden mensen op de been om te protesteren tegen de nieuwe naam voor het buurland Macedonië. De demonstranten willen onder andere niet dat het woord Macedonië voorkomt in die naam. De organisatoren eisen dat de regering van premier Tsipras een hardere houding aanneemt in de onderhandelingen met de regering in Skopje. Ook eisen ze een referendum over de naam als het tot een overeenkomst komt tussen Griekenland en de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, zoals het buurland nu officieel heet. (nos.nl)

Lees verder

Republiek Noordelijk Macedonië, republiek Opper-Macedonië of iets anders? (volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2018-05-31 14:13:11 )

Macedoniërs mogen zich uitspreken over een nieuwe naam voor hun land. In Macedonië moet in september of oktober een referendum plaatsvinden over de mogelijke naamswijziging van het land. Dat zei premier Zoran Zaev woensdag. Volgens hem bevinden de onderhandelingen met Griekenland over de kwestie zich ‘in het laatste stadium’. Niet eerder was overeenstemming volgens Zaev zo nabij. Vrijdag zal de Macedonische premier, zo zei hij, een ‘belangrijk gesprek’ over de kwestie hebben met zijn Griekse ambtgenoot Alexis Tsipras. (volkskrant.nl)

Lees verder

Stakingen in Griekenland (telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2018-05-19 14:16:05 )

ATHENE - Reizigers van en naar Griekenland moeten woensdag wegens stakingen rekening houden met vertragingen en het uitvallen van vluchten. De veerboten en het streekvervoer op de weg zullen eveneens hinder ondervinden van de werkonderbrekingen. De actievoerders richten zich tegen de aanhoudende bestedingsbeperkingen door de regering. De veerboten en het streekvervoer op de weg zullen eveneens hinder ondervinden van de werkonderbrekingen. De actievoerders richten zich tegen de aanhoudende bestedingsbeperkingen door de regering. „We protesteren tegen de bezuinigingspolitiek, de hoge belastingdruk en de werkloosheid”, lieten de samenwerkende vakbonden dinsdag weten. De Griekse luchtverkeersleiders leggen het werk tussen 10.00 en 13.00 uur plaatselijke tijd neer. Zeelieden willen ook meedoen. Er varen waarschijnlijk geen passagiersschepen uit op de Egeïsche - en Ionische Zee. Ook veel overheidsdiensten en de spoorwegen liggen woensdag plat. (telegraaf.nl)

Lees verder

Griekenland gaat asielprocedures makkelijker en sneller maken (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-05-16 06:45:50 )

Griekenland gaat zijn asielprocedures makkelijker en sneller maken. Het parlement in Athene heeft een wet aangenomen die dat regelt. De wet is bedoeld om iets te doen aan de overbevolkte vluchtelingenkampen, waar veel internationale kritiek op is. Op Griekse eilanden dicht bij de Turkse kust zijn vijf kampen die meer dan twee keer zoveel mensen huisvesten als de bedoeling is. In de kampen is geweld uitgebroken uit onvrede over de leefomstandigheden en de eindeloze duur van de asielprocedures. (nos.nl)

Lees verder

Prins Charles: Griekenland zit in mijn bloed

(geplaatst op: 2018-05-10 14:44:08 )

Het officiële bezoek dat de Britse prins Charles woensdagmiddag met echtgenote Camilla is begonnen in Athene voelde een beetje als een thuiskomst. "Griekenland zit in mijn bloed", zei Charles voorafgaand aan het driedaagse verblijf, dat aansloot op een bezoek aan Zuid-Frankrijk. Charles' vader prins Philip is in 1921 op Corfu geboren, als lid van de Griekse koninklijke familie. 

Lees verder

Eleni Foureira voor Cyprus in Eurovisiesongfestival 2018 (Sterrenoptv.nl)

(geplaatst op: 2018-05-08 17:43:31 )

Eleni Foureira is voor Cyprus te zien in het Eurovisiesongfestival van 2018. Eleni heeft geen talentenjacht hoeven te winnen om mee te doen aan de competitie. Ze bereikte het Eurovisiesongfestival nadat ze door de Cypriotische openbare omroep werd geselecteerd om Cyprus te vertegenwoordigen. Eleni Foureira doet mee aan het Eurovisiesongfestival 2018 voor Cyprus met Fuego. De pop zangeres en actrice begon haar muziekcarrière in 2007 als lid van de groep Mystique. Drie jaar later, in 2010, besloot ze zich meer te focussen op haar solocarrière. Met haar eerste album bouwde ze al gelijk een naam op in zowel Griekenland als op Cyprus. (Sterrenoptv.nl)

Lees verder

Griekse economie komt in groeifase: “Hervormingen beginnen vruchten af te werpen” (hln.be)

(geplaatst op: 2018-05-04 17:45:43 )
De Griekse economie komt terecht in een fase van groei. Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De hervormingen beginnen hun vruchten af te werpen, zei Oeso-topman Angel Gurria na een ontmoeting met de Griekse premier Alexis Tsipras. De economische denktank vergelijkt de Griekse economie met een raket die langzaam opstijgt en vervolgens versnelt. Van een “Grexit” uit de EU is volgens Gurria geen sprake meer, wel van een exit uit de internationale schuldregelingen. (hln.be)
Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019