Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Zware aardbeving bij Grieks eiland Zakynthos: 'Scheuren in de muur' (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-10-26 13:40:41 )

Het westen van Griekenland is getroffen door een aardbeving. Die had volgens het Europese seismologische centrum EMSC een kracht van 6,8. De aardbeving werd gevoeld in een groot deel van Griekenland, Zuid-Italië en Malta. Het epicentrum lag op zee, zo'n 44 kilometer van het toeristeneiland Zakynthos. De beving was om 01.54 uur lokale tijd, waardoor veel mensen wakker werden geschud. Voor zover bekend zijn er geen mensen zwaargewond geraakt en heeft de beving geen grote schade veroorzaakt. (nos.nl)

Lees verder

Griekenland grijpt in: zware toeristen mogen niet meer op ezels rijden (rtl nieuws)

(geplaatst op: 2018-10-10 07:48:01 )

Zware toeristen mogen zich op het Griekse eiland Santorini niet meer laten vervoeren door ezels. Afgelopen zomer trokken dierenorganisaties aan de bel. De ruggen van ezels zouden zwaar te lijden hebben onder de zware toeristen.Het Griekse vulkaaneiland heeft behoorlijk wat hellingen en steile trappen. Toeristen laten zich graag op de rug van ezels vervoeren. Het gevolg is dat de dieren ernstige rugproblemen of zitwonden oplopen. Afgelopen zomer verschenen veel foto's van dieren met zware toeristen op hun rug. Dierenactivisten wilden dat er actie werd ondernomen. De Griekse regering heeft daar nu op gereageerd. Het Griekse ministerie van Plattelandsontwikkeling en Voedsel heeft nieuwe voorschriften gepubliceerd. Ezels die gebruikt worden voor toeristenritjes, mogen niet meer dan 100 kilo tillen, of meer dan 20 procent van hun eigen gewicht. ((rtl nieuws))

 
Lees verder

Schade en overlast door 'Zorbas' op Griekenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-09-29 06:50:20 )

Het lijkt erop dat de gevolgen van de subtropische storm Zorbas, die vanmiddag aan land kwam in Griekenland, meevallen. De afgelopen dagen leek het erop dat Zorbas zou uitgroeien tot een 'medicane', een orkaan in het Middellandse Zeegebied, maar dat is niet gebeurd. De storm verloor eenmaal boven land snel aan kracht. Wel is er veel overlast. (nos.nl)

Lees verder

Cycloon over Griekenland?

(geplaatst op: 2018-09-29 06:44:43 )

Het is een spannende dag voor Griekenland, want vandaag en vannacht zal een "Middellandse Zee cycloon" over Griekenland razen.  De windkracht zal ongekend sterk zijn, het zal hard regenen en er zullen zeegolven van meer dan 10 meter hoog ontstaan.  De cycloon zal gepaard gaan met windstoten die windkracht 11 en 12 Beaufort zullen bereiken. Dit betekent dat de wind een snelheid van 120 tot 130 km per uur zal hebben. Volgens wetenschappers zullen zaterdagmiddag op basis van de golvenmodel van het Nationale Observatorium / meteo.gr, tussen de Peloponnesos en Kreta golven ontstaan die de 11 meter zullen overschrijden. Lees voor de stand van zaken ook de reacties op Facebook van De Griekse Gids, waar mensen die in Griekenland wonen en op vakantie zijn, hun updates van het weer geven.

Lees verder

Hevige storm stevent af op Griekenland (nrc.nl)

(geplaatst op: 2018-09-28 14:59:30 )

Boven de Middellandse Zee hangt een storm die mogelijk uitgroeit tot een zogenoemde medicane. Een meteoroloog legt het fenomeen uit. Griekenland zet zich schrap voor een hevige storm die zich ten noorden van Libië heeft ontwikkeld. Scholen in Athene en op andere plekken in het zuiden van het land zijn vrijdag gesloten. De depressie boven de Middellandse Zee gaat gepaard met windstoten tot zo’n 100 kilometer per uur en zware regenval, en zal naar verwachting de rest van het weekend voor veel overlast zorgen. Mogelijk groeit de storm uit tot een zogeheten medicane - een combinatie van de Engelse woorden Mediterranean en hurricane. (nrc.nl)

Lees verder

Weeralarm Kreta en vasteland Griekenland voor komst zware storm (nu.nl)

(geplaatst op: 2018-09-27 15:09:03 )
Een zware storm die boven de Middellandse Zee ontstaan is trekt richting Kreta en het zuiden van het vasteland van Griekenland. Er wordt zeer slecht en gevaarlijk weer verwacht."Het heeft er alle schijn van dat Kreta de volle laag gaat krijgen", aldus Weerplaza. Er wordt vanaf vrijdag onder meer veel neerslag en harde wind verwacht. Voor Kreta en delen van Griekenland hebben de autoriteiten een weeralarm afgegeven als waarschuwing. Weerplaza schetst dat in heuvelachtige gebieden mogelijk modderstromen kunnen ontstaan. "Er zijn zeer hoge golven mogelijk en de stormvloed zal ook plaatselijk tot overstromingen leiden." (nu.nl)
Lees verder

Rampgebied bosbrand Griekenland nog lang niet klaar voor winter

(geplaatst op: 2018-09-25 15:01:07 )

Het is stil in Mati. De stilte wordt af en toe doorbroken door zaagmachines en een enkele tractor die omgezaagde bomen verplaatst. Hier en daar zijn inwoners begonnen met reparaties aan hun huizen. Maar twee maanden na de vernietigende bosbrand, die 99 slachtoffers eiste, zijn er maar weinig mensen die nog in het dorp wonen. De straten zijn opgeruimd, de elektriciteit is hersteld, maar er is nog geen straatverlichting. 's Avonds is het pikdonker in Mati. "Daarom is het nu moeilijk om hier te wonen" zegt student Nikos die met een nieuw tuinhek bezig is.

Lees verder

Griekenland begonnen met overplaatsen migranten uit volle kampen

(geplaatst op: 2018-09-21 15:02:16 )

Alleen al in het kamp Moria op het eiland Lesbos zitten negenduizend migranten, drie keer zo veel als de bedoeling is. Griekenland is begonnen met het verhuizen van migranten in overvolle kampen op eilanden naar het vasteland. In totaal wil Athene voor eind volgende week tweeduizend mensen hebben weggehaald uit kamp Moria op het eiland Lesbos. Een woordvoerder van het kamp zegt tegen persbureau AFP dat vrijdagochtend zo’n honderd migranten zijn overgeplaatst naar het noordwesten van Griekenland.

 

Lees verder

Voormalig minister Varoufakis: Griekenland is nog niet gered

(geplaatst op: 2018-08-20 15:05:59 )

De staatsschuld is niet kleiner geworden, maar verder toegenomen. ,,We hebben nu alleen meer tijd om nog meer schulden terug te betalen", zei de oud-minister. Maar de staat is volgens hem nog steeds bankroet, de bevolking is armer geworden, bedrijven gaan nog steeds failliet en het bruto binnenlands product is ongeveer 25 procent gedaald.Varoufakis nam in juli 2015 ontslag, nadat hij ongeveer een half jaar in functie was geweest, om de onderhandelingen met de schuldeisers weer vlot te trekken. De Grieken hadden in een referendum die besparingsrichtlijnen van de internationale schuldeisers afgewezen.

Lees verder

Nederlanders ontvluchtten dodelijke natuurbranden Griekenland

(geplaatst op: 2018-07-24 15:07:33 )

De grote natuurbranden die ten westen en ten oosten van de Griekse hoofdstad Athene woeden, hebben al aan zeker 74 mensen het leven gekost. Ook worden er nog minstens 164 volwassenen en 23 kinderen behandeld in ziekenhuizen aan verwondingen. Tien van hen zijn er slecht aan toe. Er worden ook nog steeds mensen vermist. Er zijn vooralsnog geen berichten over Nederlandse slachtoffers van de bosbranden in Griekenland. Wel moesten enkele Nederlandse toeristen hun vakantiebestemming verlaten om aan de branden te ontkomen.

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019