Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Griekenland moet tandje bijsteken om financiële bonus op te strijken (HLN.be)

(geplaatst op: 2019-02-27 15:23:26 )

Griekenland mag dan wel verlost zijn van het internationale steunprogramma, het betekent niet dat het land mag dralen met de hervormingen die het heeft beloofd aan zijn schuldeisers. Zo heeft de Europese Commissie Athene woensdag aangemaand om tegen 11 maart nog een aantal belangrijke stappen te zetten.  (HLN.be)

Lees verder

Recordaantal migranten zit klem in Griekenland (Volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2019-02-18 15:22:17 )

Een recordaantal van 75 duizend migranten zit vast in Griekenland door ‘Fort Europa’. Van de belofte van de Europese Unie om vluchtelingen over te nemen kwam vrijwel niets terecht. In een opvangkamp in Thessaloniki verloopt het leven in lethargie. ‘Er is hier niets voor ons. Ook voor de Grieken is er geen werk.’ (Volkskrant.nl)

Lees verder

Griekenland stuurt Katerine Duska (songfestival.be)

(geplaatst op: 2019-02-14 15:28:24 )

Er werd al heel lang gespeculeerd over wie Griekenland, die zich in twee van de laatste drie Songfestivals niet kon plaatsen voor de finale, zou vertegenwoordigen in Tel Aviv. Vandaag maakte de Griekse omroep ERT officieel bekend dat ze kiezen voor zangeres Katerine Duska. Waar voorheen het land een mooi rapport had op het festival, zit het ze de laatste jaren niet echt mee. Laatste finaleplaats was voor Demy die met This is Love op een negentiende plaats eindigde. Daarom koos een zeskoppige jury, bestaande uit producers en mensen van de nationale omroep, deze jonge zangeres die hopelijk het tij laat keren. (songfestival.be)

Lees verder

Griekenland akkoord met Noord-Macedonië als lid NAVO na naamswijziging (nu.nl)

(geplaatst op: 2019-02-08 15:26:56 )

Het Griekse parlement heeft uiteindelijk ingestemd met de toetreding van Noord-Macedonië tot de NAVO. In de stemming keurden 153 parlementariërs het plan goed en 140 stemden tegen. Jarenlang blokkeerde Athene de toetreding van het in 1991 onafhankelijk geworden Macedonië. Griekenland heeft zelf een regio die zo heet en vreesde dat het buurland in de toekomst daar aanspraken op zou willen baseren. Athene heeft zich ook tegen mogelijk EU-lidmaatschap van Macedonië verzet. Onlangs is de naam van het Balkanland echter veranderd in Noord-Macedonië. Daar blijken de Grieken mee te kunnen leven. (nu.nl)

Lees verder

Turkije looft miljoenen uit voor vinden naar Griekenland gevluchte officieren (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-02-05 15:24:55 )

Turkije heeft de acht officieren die na de mislukte staatsgreep in de zomer van 2016 naar Griekenland vluchtten, op een openbare opsporingslijst van terreurverdachten gezet. Daarbij is een hoge beloning uitgeschreven: 5,4 miljoen euro, wat neerkomt op ruim 670.000 euro per persoon. (nos.nl)

Lees verder

Zware aardbeving bij Grieks eiland Zakynthos: 'Scheuren in de muur' (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-10-26 13:40:41 )

Het westen van Griekenland is getroffen door een aardbeving. Die had volgens het Europese seismologische centrum EMSC een kracht van 6,8. De aardbeving werd gevoeld in een groot deel van Griekenland, Zuid-Italië en Malta. Het epicentrum lag op zee, zo'n 44 kilometer van het toeristeneiland Zakynthos. De beving was om 01.54 uur lokale tijd, waardoor veel mensen wakker werden geschud. Voor zover bekend zijn er geen mensen zwaargewond geraakt en heeft de beving geen grote schade veroorzaakt. (nos.nl)

Lees verder

Griekenland grijpt in: zware toeristen mogen niet meer op ezels rijden (rtl nieuws)

(geplaatst op: 2018-10-10 07:48:01 )

Zware toeristen mogen zich op het Griekse eiland Santorini niet meer laten vervoeren door ezels. Afgelopen zomer trokken dierenorganisaties aan de bel. De ruggen van ezels zouden zwaar te lijden hebben onder de zware toeristen.Het Griekse vulkaaneiland heeft behoorlijk wat hellingen en steile trappen. Toeristen laten zich graag op de rug van ezels vervoeren. Het gevolg is dat de dieren ernstige rugproblemen of zitwonden oplopen. Afgelopen zomer verschenen veel foto's van dieren met zware toeristen op hun rug. Dierenactivisten wilden dat er actie werd ondernomen. De Griekse regering heeft daar nu op gereageerd. Het Griekse ministerie van Plattelandsontwikkeling en Voedsel heeft nieuwe voorschriften gepubliceerd. Ezels die gebruikt worden voor toeristenritjes, mogen niet meer dan 100 kilo tillen, of meer dan 20 procent van hun eigen gewicht. ((rtl nieuws))

 
Lees verder

Schade en overlast door 'Zorbas' op Griekenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-09-29 06:50:20 )

Het lijkt erop dat de gevolgen van de subtropische storm Zorbas, die vanmiddag aan land kwam in Griekenland, meevallen. De afgelopen dagen leek het erop dat Zorbas zou uitgroeien tot een 'medicane', een orkaan in het Middellandse Zeegebied, maar dat is niet gebeurd. De storm verloor eenmaal boven land snel aan kracht. Wel is er veel overlast. (nos.nl)

Lees verder

Cycloon over Griekenland?

(geplaatst op: 2018-09-29 06:44:43 )

Het is een spannende dag voor Griekenland, want vandaag en vannacht zal een "Middellandse Zee cycloon" over Griekenland razen.  De windkracht zal ongekend sterk zijn, het zal hard regenen en er zullen zeegolven van meer dan 10 meter hoog ontstaan.  De cycloon zal gepaard gaan met windstoten die windkracht 11 en 12 Beaufort zullen bereiken. Dit betekent dat de wind een snelheid van 120 tot 130 km per uur zal hebben. Volgens wetenschappers zullen zaterdagmiddag op basis van de golvenmodel van het Nationale Observatorium / meteo.gr, tussen de Peloponnesos en Kreta golven ontstaan die de 11 meter zullen overschrijden. Lees voor de stand van zaken ook de reacties op Facebook van De Griekse Gids, waar mensen die in Griekenland wonen en op vakantie zijn, hun updates van het weer geven.

Lees verder

Hevige storm stevent af op Griekenland (nrc.nl)

(geplaatst op: 2018-09-28 14:59:30 )

Boven de Middellandse Zee hangt een storm die mogelijk uitgroeit tot een zogenoemde medicane. Een meteoroloog legt het fenomeen uit. Griekenland zet zich schrap voor een hevige storm die zich ten noorden van Libië heeft ontwikkeld. Scholen in Athene en op andere plekken in het zuiden van het land zijn vrijdag gesloten. De depressie boven de Middellandse Zee gaat gepaard met windstoten tot zo’n 100 kilometer per uur en zware regenval, en zal naar verwachting de rest van het weekend voor veel overlast zorgen. Mogelijk groeit de storm uit tot een zogeheten medicane - een combinatie van de Engelse woorden Mediterranean en hurricane. (nrc.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019