Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Athene sluit de Akropolis vanwege hitte: kwik stijgt tot 44 graden (AD.nl)

(geplaatst op: 2019-07-04 08:06:04 )

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Griekenland, de Akropolis van Athene, gaat donderdag- en vrijdagmiddag op het heetst van de dag dicht vanwege de hitte. Dat heeft het ministerie van Cultuur besloten.  Op de 156 meter hoge tafelberg met imposante ruïnes uit de oudheid, die hoog boven het moderne Athene uittorenen, wordt het de komende dagen naar verwachting 44 graden. Het ministerie van Cultuur vindt dat te warm voor de enorme toeristenstroom die dagelijks de Akropolis bezoekt. Daarom is besloten de bezienswaardigheid donderdag en vrijdag tussen 13.00 uur tot 16.00 uur te sluiten. (AD.nl)

Lees verder

Vervroegde verkiezingen Griekenland uitgeschreven voor 7 juli (nu.nl)

(geplaatst op: 2019-06-14 13:04:52 )

De aangekondigde vervroegde verkiezingen in Griekenland vinden plaats op 7 juli. Het verzoek daartoe van de Griekse premier Alexis Tsipras is maandagmiddag goedgekeurd door president Prokopis Pavlopoulos. Het mandaat van Tsipras zou in oktober zijn afgelopen onder normale omstandigheden, maar tijdens de Europese verkiezingen leed zijn partij een forse nederlaag. De leider van de oppositiepartij Nieuwe Democratie Kyriakos Mitsotakis had het aftreden van Tsipras geëist, omdat “het volk het vertrouwen in hem heeft verloren”. (nu.nl)

Lees verder

Bondscoach Griekenland onder druk na verlies (rtlnieuws.nl)

(geplaatst op: 2019-06-12 13:06:05 )

De Griekse bondscoach Angelos Anastasiadis is niet lekker wakker geworden na de 3-2-nederlaag op eigen veld in de EK-kwalificatie tegen Armenië. De Grieken, in 2004 verrassend Europees kampioen, staan na vier duels op de vierde plaats in groep J met slechts vier punten uit evenzoveel wedstrijden. Vorige week was al verloren van Italie, de koploper. De in oktober aangestelde Anastasiadis moet alweer vrezen voor zijn baan.(rtlnieuws.nl)

Lees verder

Griekenland past wet op verkrachting aan (parool.nl)

(geplaatst op: 2019-06-07 13:09:25 )

Griekse slachtoffers van verkrachting hoeven binnenkort niet meer aan te tonen dat ze zich hebben verzet. Een overwinning. riekenland scherpt zijn verkrachtingswetgeving aan. Het parlement in Athene heeft daartoe gisteren ingestemd met een wetswijziging die op 1 juli van kracht wordt. Voor een veroordeling van verkrachting is het voortaan niet langer nodig dat het slachtoffer aantoont zich verzet te hebben. Seks waarbij een van de partijen niet heeft ingestemd wordt strafbaar.  (Parool.nl)

Lees verder

Werkloosheid Griekenland nog altijd hoog, jongeren op banenjacht in buitenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-05-21 13:10:54 )

Kinderen en jongeren in Poolse, Roemeense en Bulgaarse klederdracht zwermen in en uit het conferentiecentrum Zappion, een historisch gebouw in het centrale park van Athene. Op het plein ervoor is een groot podium gebouwd, geflankeerd door Europese vlaggen. Een Ierse band repeteert er alvast. Over een half uur begint er een evenement georganiseerd door de Europese Commissie, waarin Europa centraal staat, met muziek en dans. Mina Chatzifotiou kijkt ernaar en zucht. "Ik ga graag naar dit soort festivals, maar helaas moet ik straks werken." Mina is 31 jaar, afgestudeerd econoom met een master in market management. Veel kansen op een goede baan heeft ze niet gehad. Het eerste bedrijf waar ze werkte, ging failliet in de crisis. Ze raakte werkloos, maar pakte elk baantje aan dat ze kon krijgen. Nu werkt ze voor 700 euro per maand bij een benzinestation. (nos.nl)

Lees verder

Na zware jaren regent het nu belastingcadeautjes in Griekenland (Trouw.nl)

(geplaatst op: 2019-05-20 13:08:21 )

De btw op een reeks levensmiddelen en op energie gaat omlaag in Griekenland, gepensioneerden krijgen een extra maandbetaling. Kan het land dat allemaal betalen?  (Trouw.nl)

Lees verder

Koninklijk gezin viert vakantie in Griekenland (blauwbloed.eo.nl)

(geplaatst op: 2019-04-29 13:47:40 )

Koning Willem-Alexander is zaterdag na afloop van de feestelijke viering van zijn verjaardag in Amersfoort met zijn gezin naar Griekenland gevlogen. Daar nam hij 's avonds in Spetses deel aan de viering van orthodox Pasen, samen met de Griekse koning Constantijn en koningin Anne-Marie. Op Griekse sociale media zijn zondag tal van opnamen gepubliceerd van het koninklijk gezin, traditioneel met kaarsen in de hand, en koning Constantijn en koningin Anne-Marie. Het Griekse koningspaar heeft net als Willem-Alexander een huis in Porto Heli, bij Spetses. (blauwbloed.eo.nl)

Lees verder

Griekenland eist honderden miljarden van Duitsland voor oorlogsschade (ad.nl)

(geplaatst op: 2019-04-19 13:46:00 )

Griekenland gaat bij Duitsland officieel 290 miljard euro aan herstelbetalingen eisen voor de schade die is aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Griekse parlement heeft daar in grote meerderheid mee ingestemd. Dit is voor ons een historische en morele plicht", sprak de Griekse premier Alexis Tsipras, die bij de verkiezingen in 2015 beloofde om een deal met Duitsland te sluiten over de herstelbetalingen. (ad.nl)

Lees verder

De mars van de wanhoop (groene.nl)

(geplaatst op: 2019-04-11 06:23:48 )

Door een ultimatum van de Europese Unie verliezen veel vluchtelingen in Griekenland hun huis en hun schamele uitkering. Duizenden verzamelen zich nu aan de Noord-Griekse grens voor een mars naar het noorden. ‘Dit wordt een ramp. Er zullen gewonden vallen.’ Op zondag 31 maart verliep het woonultimatum voor vluchtelingen die vóór juli 2017 asiel in Griekenland hebben aangevraagd en gekregen. Een ultimatum gebaseerd op EU-regelgeving die Brussel lang geleden aan Griekenland heeft opgelegd, maar die Athene uit humanitaire overwegingen al die tijd niet heeft geïmplementeerd. Tot nu toe. Griekenland staat met de rug tegen de muur. ( Ingeborg Beugel - www.groene.nl)

Lees verder

Overstromingen op Kreta na zware regenval

(geplaatst op: 2019-04-09 06:26:54 )

Zware regenval heeft aanzienlijke schade veroorzaakt op Oost-Kreta. Grote delen van de toeristische steden Ierapetra en Sitia zijn overstroomd. Ook veel pensions en hotels zijn getroffen. De gouverneur van de regio heeft de noodtoestand uitgeroepen. Sommige plaatsen in het oosten kregen meer dan 100 mm regen in korte tijd te verwerken.

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019