Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Grieken zien door de hotels de Akropolis niet meer (nieuwsblad.be)

(geplaatst op: 2019-08-10 18:54:04 )

De Akropolis is de trots van de Griekse hoofdstad Athene. De heuvel met daarop het indrukwekkende Parthenon is tot ver buiten Griekenland gekend. Maar het nationaal erfgoed wordt bedreigd, vinden de Grieken. De vele hotels die rond de heuvel gebouwd worden, belemmeren het uitzicht. Het laatste hotel dat er werd neergezet, was maar liefst 31 meter hoog. (nieuwsblad.be)

Lees verder

Hittegolf in Griekenland: tot 40 graden in de schaduw verwacht (standaard.be)

(geplaatst op: 2019-08-09 18:57:27 )

In het vakantieland Griekenland krijgt de bevolking de komende dagen te kampen met hoge temperaturen. De nationale weerdienst waarschuwde donderdag voor een hittegolf met temperaturen tot 40 graden. Die zal vrijdag beginnen en zou minstens een week duren. (standaard.be)

Lees verder

Coco-Mateigenaar Paul Efmorfidis: ‘Mijn doel is mensen blij maken' (parool.nl)

(geplaatst op: 2019-08-05 18:52:32 )

De Amsterdamse Griek Paul Efmorfidis (60), van miljoenenbedrijf Coco-Mat, trapt zich een slag in de rondte op zijn houten fiets. Zijn slippers repareert hij liever met tape dan dat hij ze weggooit. ‘Mensen die hun geluk uit spullen halen, zijn de armste figuren ter wereld.’ (parool.nl)

Lees verder

Woeste Michalis schoot drone uit de lucht: Santorini moet grenzen stellen (ad.nl)

(geplaatst op: 2019-08-03 18:55:37 )

Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 4 van deze serie over ‘overtoerisme’. Ineens had hij het gehad, een jaar geleden. Wéér zo’n ellendige drone die boven zijn huis zoemde. Hij pakte een geweer en schoot het ding uit de lucht. ,,Ze kijken gewoon bij je naar binnen! Het is schaamteloos’’, fulmineert de 60-jarige Michalis Ermogenis strijdbaar. Hij moet binnenkort voor de tweede keer voorkomen, maar maakt zich geen zorgen. ,,We moeten een grens stellen.’’ (ad.nl)

Lees verder

Zes toeristen omgekomen door noodweer in Griekenland (nrc.nl)

(geplaatst op: 2019-07-11 06:03:49 )

Op het schiereiland Chalkidiki, in het noordoosten van het land, is door de Griekse overheid de noodtoestand uitgeroepen. Zes toeristen, onder wie twee kinderen, zijn woensdag om het leven gekomen door noodweer in het noorden van Griekenland. Ruim honderd mensen raakten gewond als gevolg van de harde windstoten, hagel- en regenbuien. Dat meldt persbureau Reuters donderdag. Twee Russen, onder wie een kind, kwamen om het leven door een omvallende boom vlakbij hun hotel in de kustplaats Poteidaia, in de buurt van Thessaloniki. Een ouder Tsjechisch echtpaar werd gedood doordat hun camper van de weg werd geblazen door de harde wind op het schiereiland Chalkidiki, in het noordoosten van het land. In het kustplaatsje Nea Plagia kwamen een Roemeense vrouw en haar kind om het leven doordat het dak van een restaurant instortte. (nrc.nl)

Lees verder

Doden en gewonden in Griekenland door hagel en windstoten (ad.nl)

(geplaatst op: 2019-07-11 06:01:13 )

In Griekenland zijn zeker zes mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt nadat noodweer over het noorden van het land trok, meldt de brandweer. Het slechte weer ging gepaard met harde wind, veel regen en hagelbuien.Een man kwam om het leven en twee anderen raakten gewond toen hun camper door de harde wind van de weg werd geblazen. Een andere man vond de dood toen het dak van een restaurant instortte. Twee Oost-Europese toeristen werden gedood toen ze onder een omvallende boom terechtkwamen. Zeker twintig gewonden liggen volgens de hulpdiensten nog in het ziekenhuis. Het noodweer kwam na een periode van extreme hitte, waarbij de temperaturen de afgelopen dagen boven de 40 graden uitkwamen. (ad.nl)

Lees verder

Zeker zes doden en tientallen gewonden door noodweer in Griekenland (nu.nl)

(geplaatst op: 2019-07-11 05:58:56 )

Noodweer in het noorden van Griekenland heeft woensdagavond volgens de plaatselijke brandweer aan minstens zes toeristen het leven gekost. Tientallen mensen zijn gewond geraakt. Alle dodelijke slachtoffers zijn volgens de brandweer toeristen. Zeker zestig mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht met uiteenlopende verwondingen. Het noorden van Griekenland werd de hele dag geteisterd door harde windstoten, zware regenval en hagelstormen. Het noodweer zorgde voor veel chaos in de regio. (nu.nl)

Lees verder

Tsipras verdient complimenten (trouw.nl)

(geplaatst op: 2019-07-09 07:06:33 )

et radicaal-linkse experiment in Griekenland is (voorlopig) voorbij. Bij de verkiezingen dit weekeinde werd Syriza van premier Alexis Tsipras onttroond als grootste partij. De macht gaat over naar het centrum-rechtse Nieuwe Democratie, dat de Grieken belooft dat ze straks ‘weer trots’ kunnen zijn op hun land. Maar áls dat gebeurt, omdat Griekenland verder economisch herstelt en de mensen eindelijk wat respijt krijgen van het door Brussel afgedwongen bezuinigingsbeleid, dan is dat óók aan Syriza te danken. De partij, die aan de macht kwam met de belofte van radicaal verzet tegen Brussel, bleek de afgelopen jaren juist een betrouwbare partner van internationale schuldeisers. (trouw.nl)

Lees verder

Mitsotakis ingezworen als premier van Griekenland

(geplaatst op: 2019-07-08 12:40:13 )

Kyriakos Mitsotakis is maandag beëdigd tot premier van Griekenland. Zijn partij Nea Dimokratie (Nieuw Democratie) kreeg tijdens de vervroegde verkiezingen van zondag zo'n 40 procent van de stemmen. Hij is de opvolger van Alexis Tsipras, die met zijn partij net geen 32 procent van alle stemmen vergaarde. De vervroegde verkiezingen waren uitgeroepen nadat de partij Syriza van Tsipras een ruime nederlaag leed bij de Europese Verkiezingen. Ook toen had de partij van de nu 51-jarige Mitsotakis een voorsprong van zo'n 9 procentpunten op Tsipras. (nu.nl)

Lees verder

Griekenland: rebel Tsipras erkent verlies, feliciteert rechtse Mitsotakis (nrc.nl)

(geplaatst op: 2019-07-07 12:42:52 )

Volgens de exitpolls kan Kyriakos Mitsotakis van Nieuwe Democratie met genoeg Griekse stemmen voor een absolute meerderheid gaan regeren. De Griekse kiezers nemen zondag na vier jaar afscheid van Alexis Tsipras, de rebelse linkse politicus die had beloofd dat hij zich in de Griekse schuldencrisis zou verzetten tegen het opgelegde bezuinigingsbeleid. Na een zware nederlaag voor zijn partij Syriza bij de Europese verkiezingen in mei voelde Tsipras zich gedwongen de voor dit najaar geplande verkiezingen te vervroegen. Bij de parlementsverkiezingen heeft zich een nieuwe nederlaag afgetekend. (nrc.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019