Loutro (Chania Kreta)

Loutro. Loutro is een klein vissersdorpje aan de zuidwestkust van Kreta, dat alleen per boot of wandelend te bereiken is. Er zijn in dit dorp dus geen auto's! Het is een schattig dorpje dat de kenmerken heeft van een willekeurig dorpje in de Cycladen, witte huizen met blauwe deuren en raamkozijnen. Loutro ligt in het departement Chania, op ongeveer 75 km afstand van de stad Chania. Vanaf Chora Sfakion (Sfakia), Agia Roumeli (Samaria), Sougia, Palaiochora (Paleochora) en het eiland Gavdos, varen er iedere dag bootjes naar Loutro. De naam Loutro betekent in het Grieks "bad". Deze naam heeft het dorp te danken aan de baden die er in de buurt zijn gevonden. Men beweert dat de antieke stad Phoenix hier dichtbij lag en dat dit vroeger de haven van oud Anopolis was.

Loutro was altijd een belangrijke haven omdat het in een baai ligt die goed afgeschermd is van de wind. In het dorp zijn veel oude gebouwen te zien waaronder het gebouw waar de Kretenzers vergaderden tijdens de Turkse bezetting. Loutro is een dorp voor mensen die van rust en natuur houden en van het echte Kretenzische dorpsleven. Er zijn diverse restaurants waar typisch Kreta-gerechten geserveerd worden, verder zijn er een aantal cafés, een souvenirwinkeltje en twee minimarktjes. In Loutro zijn meerdere kleine hotels en er zijn kamers en studio’s te huur. In de wijde omgeving zijn er mooie, schone stranden, daarnaast is Loutro een ideale plaats voor wandelaars. Vanaf Loutro kan je o.a. naar allerlei stranden wandelen zoals Perivolaki en Tinios Stavros. Je kan ook naar de kloof van Aradena wandelen of naar andere rondomliggende dorpen. Wat ook erg leuk is, is dat je met de boot naar Agia Roumeli kan varen om daar de Samaria kloof te bewandelen. Aanrader zijn de dagcruises per boot of zelf een kleine boot huren en de kust verkennen.
 

Foto's Loutro - Loutro in beeld

fitness uit de oudheid ? - Foto van baukje Loutro Chania Kreta | Griekenland | De Griekse Gids Foto 12 - Foto van De Griekse Gids smal straatje - Foto van baukje vrij oude ruines en boom - Foto van Baukje Loutro Chania Kreta | Griekenland | De Griekse Gids Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland | De Griekse Gids Foto 22 - Foto van De Griekse Gids sunset - Foto van baukje Loutro Chania Kreta | Griekenland | De Griekse Gids Foto 13 - Foto van De Griekse Gids from Sweetwater beach to Loutro - Foto van baukje veerboot bijna op het strand - Foto van baukje Loutro Chania Kreta | Griekenland | De Griekse Gids Foto 17 - Foto van De Griekse Gids oorlogsmuseum - Foto van baukje


meer foto's van Loutro»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Loutro?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Loutro


Chania Kreta vakanties

Anna's House

Bekijken

Anna's House
Chania Kreta
Georgioupolis
Minoa Palace Beach Resort & Spa

Bekijken

Minoa Palace Beach Resort & Spa
Chania Kreta
Platanias
Hotel Elia

Bekijken

Hotel Elia
Chania Kreta
Chania
Aparthotel Iolida Beach (logies)

Bekijken

Aparthotel Iolida Beach (logies)
Chania Kreta
Chania
© De Griekse Gids 2000-2019