Nafplion (Argolis)

Nafplion. Nafplion ligt in Argolida, in het oosten van de Peloponnesos, Griekenland. Het is een aangename havenstad die in de schaduw van een grote rots ligt, waarop het Palamidi kasteel staat. Het is 857 stappen (een klim van 20 minuten) naar boven, naar het Palamidi kasteel, maar de vesting kan ook worden bereikt met de auto, via een gemakkelijke weg door de nieuwe wijk Pronia.

In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort. De stad Nafplion is een belangrijke toeristisch centrum, vanwege de gezellige sfeer en de aanwezigheid van de oude bezienswaardigheden van Mycene, Tiryns, Argos en Epidaurus. Nafplion is een elegante stad met zijn marmeren wegen en mooie architectuur.

Op de Akronafplia werden de oudste sporen van bewoning in deze regio gevonden. (3000 v. Chr.) Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken hebben elkaar opgevolgd als heerser, in de loop van de tijd, maar de Grieken wilden altijd al onafhankelijkheid. Nafplion was van 1829 tot 1834 de eerste hoofdstad van het bevrijde Griekenland. In 1831 werd de eerste president van Griekenland, Kapodistria vermoord in Nafplion, door twee fanatieke bewoners van de Mani.

Foto's Nafplion - Nafplion in beeld

Bourtzi Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 57 - Foto van De Griekse Gids Palamidi -Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Koboloi winkel - Nafplion - Argolis foto 3 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Palamidi - Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 71 - Foto van De Griekse Gids Palamidi - Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Katseel Palamidi - Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 85 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Palamidi Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Nafplion - Argolis - Peloponessos - Foto 72 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Nafplion»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Filmpje over Nafplion

Vakantiefilm Nafplion - ©De Griekse Gids

 


Gemiddelde temperaturen Argolis

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Argolis: Waar ligt Nafplion?

Waar ligt Argolis
De kaart / landkaart van Nafplion


Argolis vakanties

Epavlis Resort

Bekijken

Epavlis Resort
Argolis
Porto Cheli
Huize Angélica

Bekijken

Huize Angélica
Argolis
Palea Epidavros
Ktima Anastasia (incl. auto)

Bekijken

Ktima Anastasia (incl. auto)
Argolis
Nea Tiryntha
Epavlis Appartementen

Bekijken

Epavlis Appartementen
Argolis
Porto Cheli
© De Griekse Gids 2000-2019