Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Vonitsa


Vonitsa - Etoloakarnania (Griekenland)

Vonitsa. Vonitsa is een leuk stadje op het Griekse vasteland, in het departement Etoloakarnania. Het ligt aan de zuidelijke kust van de golf van Amvrakikos, tien kilometer ten oosten van Aktion, de internationale luchthaven van Preveza (Parga) en Lefkas. Met andere woorden, vanaf Vonitsa ben je binnen 20 minuten in Lefkas stad en Preveza stad. Binnen 60 minuten ben je in Parga.

Vonitsa is erg gezellig en wordt door velen beschouwd als de poort naar de Amvrakikos baai. In het stadje, bij het water, zijn veel leuke restaurants en cafés zijn. Er is leuke haven waar vissersboten en zeilboten aanmeren. Ten oosten van de stad ligt het zand-kiezelstrand waar door de gemeente parasols aan het strand zijn geplaatst. Het gebied waar Vonitsa ligt, is een gebied dat iets van het Gardameer heeft. Heel veel groen, bergen en heuvels eromheen.

In Vonitsa, dat in de 7e eeuw voor Christus door Korintiërs is gesticht, bevindt zich een mooie fort.  De oorspronkelijke naam van het stadje was ‘Anaktorio’. Aan de ene kant van het fort bevindt zich het stadje, aan de andere kant bevindt zich een bos. Het kasteel is door de Venetianen bovenop de ruïnes van een oudere kasteel uit de Byzantijnse tijd gebouwd.

Ten oosten van het stadje ligt het eilandje Koukouvitsa. Je kunt naar dit eilandje wandelen want er is een stenen brug aangelegd om te voet naar het eilandje te lopen. In de zomermaanden worden hier concerten en theatervoorstellingen gegeven.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Vonitsa - Vonitsa in beeld

Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vonitsa»

Luchtvideo Vonitsa (Drone 4K)

Video Vonitsa ©De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Vonitsa
Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Etoloakarnania: Waar ligt Vonitsa?

De kaart / landkaart van Etoloakarnania

Advertenties

Sunweb Griekenland
Rondreizen TUI Griekenland