Neapoli (Lakonia)

Neapoli. (Vion) Neapoli is een stad in Griekenland die in Lakonia op de Peloponnesos ligt. Het ligt op 38 kilometer van Monemvassia. Het is de meest zuidelijk gelegen stad van de Peloponnesos. Neapoli werd pas in het midden van de 19e eeuw gesticht, nadat het land onafhankelijk was geworden van de Ottomaanse overheersing.

Ten zuiden van Neaploi ligt het eiland Kythira. Dit is het meest zuidelijke eiland van de Ionische eilandengroep. Dichtbij Neapoli ligt Elafonisos, een klein eilandje met een van de moosiste stranden van Griekenland. Je kunt met de boot van Neapoli naar het eiland Kythira en het nabijgelegen Elafonisos. De boot gaat vanaf Neapoli iedere ochtend en in het hoogseizoen twee keer per dag naar Kythira. De kosten zijn ongeveer 12,50 Euro p.p., een Auto op de boot kost 44 Euro. Neapoli heeft een haven, dus jachten kunnen hier ook aanmeren.

Neapoli is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming vanwege de schone stranden. Er zijn restaurants, cafés en bars. Bij de restaurants kun je de lokale specialiteit, gegrilde octopus proeven. In de omgeving van Neapoli liggen, op de omliggende berghellingen, leuke, authentieke dorpen. Vanaf de berghellingen is er een spectaculair uitzicht op de zee.

 

Foto's Lakonia - Lakonia in beeld

Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 12 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 89 - Foto van De Griekse Gids Oud-Sparta (Archaia Sparti) | Lakonia Peloponessos | 13 - Foto van De Griekse Gids Diros Grotten Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van diros-caves.gr Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 67 - Foto van De Griekse Gids Gerolimenas Mani - Lakonia Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Elafonisos Lakonia - Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Baai bij Itilos | Mani Lakonia Peloponessos | 4 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 9 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 53 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Lakonia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Neapoli?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Neapoli


Lakonia vakanties

Bungalow Camping Simos Beach

Bekijken

Bungalow Camping Simos Beach
Lakonia
Elafonisos
Mareggio Residences & Suites

Bekijken

Mareggio Residences & Suites
Lakonia
Gythio
Tainaron Blue Retreat (incl. auto)

Bekijken

Tainaron Blue Retreat (incl. auto)

Lakonia
Vathia
Casa Palma (incl. auto)

Bekijken

Casa Palma (incl. auto)

Lakonia
Monemvasia
© De Griekse Gids 2000-2019