Vathia (Lakonia)

Vathia Mani. Vathia is een indrukwekkend berg- vestingdorp in Mani op Peloponnesos. Het ligt op 113 km van Kalamata en 58 km van Gythio. Het ligt in het zuidelijke deel van Mani, 33 km van Areopoli. Komend vanaf de route Areopoli - Gerolimenas verschijnt hogerop, op de top van een heuvel een imposant stukje Mani.

In midden van een indrukwekkend landschap zie je op de heuveltop een indrukwekkende citadel verschijnen waar op een betrekkelijk kleine oppervlakte torens, huizen, oude kerken zo goed als op elkaar zijn gebouwd. In totaal gaat het om ongeveer 150 gebouwen. Het uitzicht vanaf hierboven is prachtig.

Vathia is een dorp dat in de 16e eeuw is gebouwd maar pas in de 18e eeuw en 19e eeuw echte economische welvaart is gaan kennen. Toen woonden er in het dorp ongeveer 300 inwoners die vooral landbouwers waren en de olijvenoogst was hun voornaamste beroepsbezigheid. Er werden toen ook een aantal olijf persen neergezet. In het begin van de 20e eeuw verlieten de inwoners het dorp en eind jaren tachtig van de vorige eeuw woonden er amper nog mensen.

Vathia was toen praktisch een verlaten nederzetting. Het toerisme heeft echter weer leven in het dorp geblazen, want de oude huizen, torens en olijf persen werden gerestaureerd in hun oorspronkelijke stijl en werden omgetoverd tot hostels. In het dorp kun je nu voor enkele dagen of langer op vakantie gaan en de bijzondere sfeer proeven. In het dorp is een café-restaurant..

Leuke kleine badplaatsen nabij Vathia, zijn Gerolimenas (9 km), Porto Kagio (5 km) en Marmari (4.5 km). De dichtstbijzijnde stranden zijn de twee stranden van Kapi die op 2.5 kilometer afstand liggen, waar twee prachtige baaien zijn.

Foto's Vathia - Vathia in beeld

Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 18 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 17 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 22 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 8 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 21 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vathia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Vathia?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Vathia


Lakonia vakanties

Akra Morea (incl. auto)

Bekijken

Akra Morea (incl. auto)
Lakonia
Monemvasia
Fly & Drive Zuid-Peloponnesos en Elafonisos

Bekijken

Fly & Drive Zuid-Peloponnesos en Elafonisos
Lakonia
Elafonisos
Casa Palma (incl. auto)

Bekijken

Casa Palma (incl. auto)

Lakonia
Monemvasia
Pantheon City Hotel (incl. auto)

Bekijken

Pantheon City Hotel (incl. auto)
Lakonia
Gythio
© De Griekse Gids 2000-2019