Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
   Griekenland met kinderen

Kindvriendelijke hotels Griekenland - Vakantie met kinderen

Belangrijk om te weten als u met uw kinderen naar Griekenland gaat:

In Griekenland kunnen de temperaturen in de zomer hoog oplopen. Laat uw kinderen niet te lang in de zon spelen (ook niet met zonnebrand crème) en ga elk uur even met uw kind in de schaduw zitten. Laat uw kind in ieder geval een petje of hoedje in de zon dragen. Zorgt u er ook voor dat uw kind voldoende drinkt. 's Middags, op het heetst van de dag uw kind een paar uurtjes laten rusten is aan te raden en heel gebruikelijk in Griekenland. Let bij strand en zee altijd goed op uw kinderen.

Hoewel de meeste gebieden veilig zijn, kunnen er toch stromingen zijn waar uw kind niet op heeft gerekend. Alles wat u voor uw baby of kind nodig mocht hebben is in principe te koop in Griekenland. Niet alleen in grote steden, maar ook in kleinere plaatsen (en zeker in de toeristische plaatsen) kunt u alles vinden in de supermarkt of in de apotheek. Potjes babyvoeding, te vergelijken met Olvarit, zijn te verkrijgen in de supermarkt en in de minimarkten, maar het is wel een beperkter assortiment, qua smaken, dan in Nederland. Melk, luiers, lotiondoekjes, babyolie en baby shampoo, kan je ook in de supermarkten en minimarkten kopen. Speentjes verkoopt de apotheek. (maar misschien niet precies dezelfde.) Er zijn in de zomer veel muggen in Griekenland. Ook voor dit probleem is in de supermarkt van alles te koop. Een klamboe meenemen kan ook.

De mensen in Griekenland zijn dol op kinderen. Kinderen kunnen altijd mee naar het restaurant of het terras, dat doen de Grieken zelf ook. En als de kinderen eens huilen of wat lawaai maken bij het spelen, dan is dit geen probleem. Kinderen hebben een grote aantrekkingskracht op Griekse mensen. Ze zullen een praatje of grapje met ze proberen te maken en de kinderen zelfs willen optillen of de wang even aanraken. De meisjes worden vaak liefkozend "koukla" (popje) genoemd. In de meeste hotels zijn wel babybedjes (op aanvraag) aanwezig. Bij het huren van een auto kunt u een kinderzitje aanvragen en de meeste huurauto's hebben tegenwoordig airco, dit is ook zeer aan te raden.

Calypso Beach
****

Faliraki
Rhodos
Tsilivi Admirals
***

Tsilivi
Zakynthos
Sandy Beach
***

Marmari
Kos
Agela
***

Kos stad
Kos
Magda
***

Gouves
Heraklion Kreta
Blue Bay Escape Resort (zie Mareblue Beach)
***

Agios Spyridon
Corfu
Alexandra Beach
***

Kos stad
Kos
Elektra Beach
***

Pigadia
Karpathos
Apollon
***

Kos stad
Kos
Kambos Village
***

Votsalakia
Samos
Ilios
***

Tigaki
Kos
Rhodos Horizon Blue
***

Rhodos stad
Rhodos
Marni Village
***

Koutouloufari
Heraklion Kreta
Corali
***

Tigaki
Kos
Mitsis Rodos Maris

Kiotari
Rhodos
Iberostar Panorama Family

Kos stad
Kos


© De Griekse Gids 2000-2022