Griekenland - De Griekse Gids
                        
 
 

Populaire bestemmingen Griekenland!

Je wilt naar Griekenland op vakantie? Welke Griekse eilanden en streken zijn populair en waar is het leuk? Ontdek hier Griekenland, de Griekse eilanden en het Griekse vasteland. Vind hier 'Alles over je vakantie naar Griekenland'. Bekijk ook de onbekende Griekse eilanden en de kleine Griekse eilanden.

Kreta vakantie
Kreta

Kreta is het grootste Griekse eiland. Het ligt in het zuiden van de Egeïsche zee en is het meest populaire eiland van Griekenland, maar heeft ook nog veel rustige plekjes.

Meer info
Vakantie Zakynthos
Zakynthos

Zakynthos ligt in het zuiden van de Ionische zee en wordt ook "Zante" genoemd. Het is wereldwijd beroemd vanwege het beroemde scheepswrak en de grote zeeschildpadden.

Meer info
Vakantie Rhodos
Rhodos

Rhodos, is een zeer populaire vakantiebestemming. Het is het grootste eiland van de Dodecanese en het heeft een prachtige middeleeuwse hoofdstad.

Meer info
Vakantie Kos
Kos

Kos is een populair eiland in de zuidoostelijke Egeïsche zee. Het ligt in het midden van de Dodecanese. Het is vrij vlak met slechts enkele bergen, zeer geschikt om te fietsen.

Meer info
Vakantie Corfu
Corfu

Corfu, prachtig eiland in de Ionische zee. Het meest noordwestelijke eiland van Griekenland. Het staat bekend om zijn groene natuur, indrukwekkende forten en mooie stad.

Meer info
Vakantie Santorini
Santorini

Het eiland Santorini is zonder twijfel de meest indrukwekkende van de Griekse eilanden. Een bezoek aan de kliffen en de indrukwekkende vulkanische krater is een must.

Meer info
Vakantie Mykonos
Mykonos

Mykonos is een eiland met uitstekende zandstranden. Het is een van de meest populaire eilanden van Griekenland vanwege het levendige nachtleven en de unieke stad.

Meer info
Vakantie Paros
Paros

Paros is het derde grootste Cycladen eiland. Het is heuvelachtig en heeft veel mooie stranden en een aantal prachtige witte dorpjes zoals Parikia, Naoussa en Lefkes.

Meer info
Vakantie Naxos
Naxos

Het eiland Naxos is het grootste en meest vruchtbare eiland van de Cycladen. Het heeft uitstekende zandstranden, leuke dorpen en een geweldig mooie hoofdstad Naxos.

Meer info
Vakantie Kefalonia
Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland in de Ionische zee. Het is een uniek eiland, met prachtige stranden, bergen en natuur. Ook zijn er charmante, traditionele dorpjes en stadjes.

Meer info
Vakantie Lefkas
Lefkas

Lefkas dankt zijn naam aan de witte stranden en kliffen. Dit prachtige eiland ligt in de Ionische zee en is via een drijvende brug verbonden met het vasteland.

Meer info
Vakantie Samos
Samos

Samos is een weelderig en bergachtig eiland, vol met druivengaarden, olijfbomen en pijnbomen. Het ligt in de oostelijke Egeïsche Zee en staat bekend om zijn zoete wijn.

Meer info
Vakantie Evia
Evia

Evia is een groot eiland voor de kust van het Griekse vasteland. Een prachtige hoofdstad, traditionele dorpen, mooie stranden, bergen, bossen, wandelpaden en veel cultuur.

Meer info
Vakantie Chalkidiki
Chalkidiki

Chalkidiki is een van de mooiste gebieden in het district Macedonië in het noorden van Griekenland. Deze unieke Griekse prefectuur bestaat uit drie mooie schiereilanden.

Meer info
Vakantie Peloponnesos
Peloponnesos

De Peloponnesos is een groot schiereiland ten zuidwesten van Athene. Het biedt een grote verscheidenheid aan natuur en cultuur.

Meer info
Vakantie Skiathos
Skiathos

Skiathos is een groen eiland met prachtige zandstranden, een mooie hoofdstad en een geweldige natuur. Op het eiland zijn bossen, kloosters, vele wandelpaden en een lagune.

Meer info
Vakantie Karpathos
Karpathos

Karpathos is het op één na grootste eiland van de Dodecanese. Het is een langwerpig bergachtig eiland waar eeuwenoude gebruiken en tradities worden bewaard.

Meer info
Vakantie Lesbos
Lesbos

Lesbos of Lesvos, is een eiland in de noordoostelijke Egeïsche zee. Het is het 3e grootste eiland van Griekenland na Kreta en Evia. Hoofdstad van Lesbos is Mytilini.

Meer info
© De Griekse Gids 2000-2024