De Griekse eilanden - Eilanden Griekenland

>Alle Griekse eilanden hebben hun eigen, unieke charme. Het grootste eiland van Griekenland is Kreta, hierna volgen Evia en Lesbos. Er zijn zo'n 6.000 Griekse eilanden, die in de zee om het vasteland verspreid liggen, hiervan zijn 227 eilanden bewoond. De eilanden van Griekenland zijn zeer geliefd bij toeristen.

Welk Grieks eiland kiezen?

De meeste grotere toeristische eilanden hebben een eigen luchthaven, met een rechtstreekse charterverbinding met Schiphol of andere Europese luchthavens. De kleine eilanden zijn bereikbaar via de dagelijkse bootverbindingen vanaf Athene (Pireaus) en ook onderling hebben de eilanden goede bootverbindingen. De bekendste en populairste eilanden van Griekenland zijn: Kreta, Rhodos, Kos, Karpathos, Corfu, Lefkas, Zakynthos, Kefalonia, Santorini, Paros, Naxos, Mykonos, Patmos, Samos, Lesbos, Chios, Kalymnos, Thassos, Skiathos, Lemnos, en Kythira. Hieronder staan kaarten van de eilandengroepen, zo kunt u de eilanden gemakkelijk vinden.

Eilandgroepen Griekenland


Waar ligt kreta? - De Griekse eilanden

Waar liggen de Cycladen? - De Griekse eilanden

De Cycladen

De noordelijke Cycladen: Andros, Tinos, Syros, Dilos, Mykonos. De westelijke Cycladen: Kea of Tzia, Kythnos, Kimolos, Milos, Serifos, Sifnos. De oostelijke en centrale Cycladen: Paros, Naxos, Amorgos, Irakleia, Schinoussa, Koefonisia, Keros, Donoessa, Antiparos. De zuidelijke Cycladen: Folegandros, Sikinos, Ios, Thirasia, Anafi, Santorini

Waar liggen de Dodecanese? - De Griekse eilanden

De Dodecanese

De Dodecanese ligt in het zuidoosten van de Rgeische zee. De populairste eilanden zijn hier Rhodos en Kos. Andere eilanden zijn Kalymnos, Patmos, Lipsi, Agathonissi, Leros, Telendos, Pserimos, Astypalaia, Nisyros, Tilos, Symi, Halki(Chalki), Kastelorizo, Karpathos, Kassos(Kasos).

Waar liggen de Ionische eilanden? - De Griekse eilanden

De Ionische eilanden (Eptanissa = De zeven eilanden) en Kythira

Alle Ionische eilanden liggen in het westen van Griekenland behlave Kythira.

Corfu, Lefkada (Lefkas), Zakynthos, Kefalonia, Ithaki, Kythira (Kithira), Paxos


Waar liggen de Noord-Egeische eilanden? - De Griekse eilanden

De Oost-Egeische eilanden, Thassos en Samothraki

Dit zijn de eilanden in het noordoosten van de Egeische zee.
Samos, Lesbos, Chios, Limnos, Ikaria, Fourni, Agios Efstratios, Thassos , Samothraki


Waar liggen de Sporaden? - De Griekse eilanden

De Sporaden

De Sporaden liggen in het noordwesten van de Egeische zee, vlak bij Pilion en Evia. De noordelijke Sporaden zijn o.a Skopelos, Skiathos en Alonissos.
Ook Skyros hoort tot de Sporaden, dit eiland ligt iets zuidelijker ten westen van Evia.

Waar liggen de Saronische eilanden? - De Griekse eilanden

De Argo-Saronische eilanden

De Argo-Saronische eilanden zijn de eilanden die aan de baai van Argolis (Peloponessos) en aan de Saronische golf liggen. In de Saronische baai liggen Poros, Aegina, Agkistri (Angistri) en Salamina.
Iets zuidelijker ligt Hydra en in de baai van Argolida ligt het eiland Spetses. Deze eilanden zijn het makkelijkst via de haven van Piraeus bereikbaar.

Waar ligt Evia? - De Griekse eilanden

Evia

Evia is na Kreta, het grootste eiland van Griekenland. Dit langwerpige eiland ligt ten oosten van Attica en Athene.
Populaire vakantiebestemmingen van Evia zijn o.a.:

Aedipsos, Eretria, Karystos, Marmari, Prokopi, Limni, Orei, het klooster van Osios David


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;