Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids      Youtube Griekse Gids      Instagram Griekse Gids      Facebook Griekse Gids      Pinterest Griekse Gids
 
 


  

Ta Pedia

Vereniging voor Grieks geadopteerden in Nederland

Ta Pedia is een vereniging voor Grieks geadopteerden in Nederland en heeft als doel het bevorderen van Grieks geadopteerden onderling in de ruimste zin van het woord. Ta Pedia is opgericht in 1996 en telt ruim 150 leden. Dit is 25% van alle Grieks geadopteerden in Nederland. Jaarlijks organiseert Ta Pedia informatiebijeenkomsten, feesten en borrels om het contact tussen de leden te bevorderen. Op de bijeenkomsten worden gastsprekers uitgenodigd om een verhaal te vertellen over bijv. het werken in Griekenland, de Griekse dienst, het contact met de biologische moeders, etc. Daarnaast organiseert Ta Pedia borrels en feesten om het "Griekse gevoel" op een gezellige informele manier te beleven. In 2001/2002 geeft Ta Pedia daar een extra tintje aan om haar 5-jarige bestaan te vieren.

Heb je een feest of bijeenkomst gemist? Dan is dat geen ramp. Een aantal keren per jaar verschijnt de 'nieuwsbrief'. In deze brief staan verhalen van onze leden, informatie over Griekenland en andere zaken die ons na aan het hart liggen. De nieuwsbrief wordt aan alle leden verzonden, maar wordt ook verzonden naar de donateurs van Ta Pedia-leden.

Ta Pedia staat in contact met organisaties op het gebied van adoptie in Nederland, zoals ISS en particuliere instanties. Natuurlijk heeft zij ook contact met I Mitera waar het allemaal mee begonnen is. Ta Pedia is zelf geen vereniging op het gebied van professionele hulpverlening m.b.t. adoptie, zoektocht naar ouders enz. Wel kan Ta Pedia haar leden helpen bij het vinden van de juiste instantie met betrekking tot de zoektocht van biologische ouders enz.

Meer weten? Meer informatie over onze vereniging is aan te vragen via Ta_Pedia@hotmail.com

Redactieadres:
Reespoor 25
3766 JW Soest
tel:035-6032880
E-mail: petergeo@xs4all.nl


(Tekst ©De Griekse Gids)


Griekse verenigingen