Griekse scholen

Griekse basisscholen in Nederland

Griekse basisschool Utrecht

Gevestigd in basisschool de Pijlstaart
Amsterdamsestraatweg 1
3551 CC Utrecht

De Griekse basisschool ( T.E.G.- Utrecht) is gevestigd in het gebouw van de basisschool ‘de Pijlstaart’ in Utrecht.

De leerkrachten worden door het Griekse ministerie van Onderwijs naar Nederland uitgezonden. Ook de subsidie wordt voor een deel door het ministerie geregeld. De lesdagen zijn woensdag, vrijdag en zaterdag en het schooljaar duurt van september tot en met juni. Het criterium dat een belangrijke rol speelt bij de groepsindeling is het niveau en beheersing van de Griekse taal door het kind.

De inschrijvingen vinden plaats in juni en begin september. Het doel van T.E.G.- Utrecht is het behouden en voortzetten van de Griekse taal en cultuur via de schoolboeken en methodes die het ministerie van Onderwijs uitbrengt, via het vieren van de nationale feestdagen en het toepassen van kunstzinnige activiteiten (theater, dans) binnen het schoolprogramma.

U kunt de Griekse school bellen of e-mailen Tel: 06 45146491 Internet: www.griekseschoolutrecht.nl

Griekse basisschol Amsterdam

Er is sinds 2001 in Amsterdam een Griekse School. De school wordt door het Griekse Ministerie van Onderwijs gefinancierd en bemand. De school bestaat uit een kleuterschool voor kinderen van 4 tot 6 jaar en een basisschool voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tevens er is voor kinderen in de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar, sinds september 2004, een middelbare school. De klassen vinden plaats ieder woensdag van 16.00 tot 18.30 uur in het Griekse Huis, de Wittenkade 111sous in Amsterdam. Vanaf september 2005 vindt een uitbreiding met nog een klas plaats, elke zaterdag op de locatie van de Griekse school. Het volgen van de lessen wordt kostenlos aangeboden. De ouders worden automatisch leden van de “vereniging van ouders” van de school, contributie daar aan is vrijblijvend. De ambitie van de Griekse school is om de kinderen in contact te brengen met de Griekse cultuur en hun kennis van de Griekse taal te vergroten.

Voor meer informatie, u kunt contact opnemen met: Fotini Argiraki (Lerares)    tel. 06-11262606 en Maria karapanagiotou (Kleuterschool Lerares)    tel. 06-12307400 of www.griekseschoolamsterdam.nl

De Griekse school is gevestigd op het volgende adres:
WijkCentrum "De Meent"
Orion 3-5
1088 AM Amstelveen

De school is elke zaterdag geopend van 8:30 tot 18:00 uur.

Griekse basisschool Rotterdam

De Griekse basisschool (to Dimotiko) in Rotterdam richt zich met name op het aanleren en spreken van de Griekse taal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de schoolboeken en methodes die het Griekse Ministerie van Onderwijs uitbrengt. Ook aan de Griekse cultuur wordt aandacht besteed door het vieren van nationale feestdagen. De lesdagen zijn woensdag en zaterdag en het schooljaar duurt van september tot en met juni. De lessen zijn gratis.

Irini Daskalaki

Docente Basisonderwijs

Tel.nr: 06-10023859

Griekse school Den Haag

De Griekse school bestaat nu al meer dan 25 jaar in Den Haag en heeft reeds vele leerlingen gehad die succesvol zijn geweest in het behalen van het certificaat dat getuigt van hun kennis van de Griekse taal.

De Griekse school zoals deze nu is vormgegeven is opgericht door de Griekse Vereniging van Den Haag en wordt ondersteund door de Griekse overheid via het Griekse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Sport en het bureau verantwoordelijk voor de coördinatie van het Grieks-taalonderwijs gevestigd te Brussel.

De school bestaat uit een kleuterschool, een lagere en middelbare school en telt meer dan 100 leerlingen. De lessen vinden plaats in de lokalen van de school "de Vuurvlinder", Diamanthorst 10 te Den Haag.

De Oudervereniging speelt een belangrijke rol bij de organisatie van de school. Eindverantwoordelijke docente is meneer Dimitrios Stefanidis.
Internet: Griekse school Den Haag