Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Samos

Samos - Vakantie in Griekenland


Samos. Samos is een geliefde vakantiebestemming zonder massatoerisme in Griekenland. Samos is een mooi eiland, dat heel veel te bieden heeft, want behalve de prachtige groene natuur heeft het eiland schitterende zand- en kiezelstranden, gezellige traditionele dorpen, een rijke geschiedenis en cultuur, zeer interessante opgravingen, schitterende heuvels en bergen, groene valleien, fascinerende grotten en zeer vriendelijke inwoners.

"Samos, groen eiland met mooie stranden, leuke dorpen en stadjes."

Het is een weelderig begroeid eiland, dat in het oosten van de Egeïsche zee tussen het eiland Chios en de eilanden van de Dodecanese ligt. Het ligt heel dichtbij Klein-Azië. De smalste zeestrook tussen Samos en Turkije is zelfs minder dan anderhalve kilometer breed. Het is een waterrijk eiland vol met dennenbomen, olijvenbomen en druivengaarden.

Samos is ook bekend vanwege de zoete wijn die hier geproduceerd wordt, de wereldberoemde Samos-wijn. Degenen die van een rustige en een relaxte vakantie houden, zullen het hier fantastisch vinden, maar als je gezelligheid zoekt in levendige vakantieplaatsjes dan kun je dat ook op Samos vinden in het prachtige Pythagorion of het gezellige Kokkari.

Samos
Samos, Pythagorion

Samos, dorpen en stadjes

Samos, het eiland van Pythagoras, heeft als hoofdstad de gelijknamige stad Samos, die ook wel Vathy genoemd wordt. Samos-stad is een levendige stad met een gezellig haven. Samos-stad ligt gedeeltelijk in een vallei en gedeeltelijk is het amfitheatrisch gebouwd, tegen de hellingen van de rondomliggende bergen. Ten westen van Samos-stad liggen de badplaatsen Kokkari en Agios Konstandinos (Agios Konstandinos).

Kokkari is één van de populairste badplaatsen van Samos, het heeft een zeer goede toeristische infrastructuur, mooie stranden en het is omgeven door de prachtige groene natuur van Samos. Hetzelfde geldt ook min of meer voor Agios Konstandinos dat eigenlijk uit twee dorpen bestaat, het bergdorp en het kustdorp. Ten zuiden van Agios Konstandinos liggen de pittoreske bergdorpen Manolates, Vourliotes en Stavrinides, verscholen in de weelderig begroeide natuur.

Kokkari Samos
Kokkari Samos Griekenland - © De Griekse Gids

Het gebied rond Pythagorion is één van de meest bezochte vakantiebestemmingen van Samos en men beweert dat Pythagorion bovenop de Oude Samos-stad is gebouwd. Bij Ireon, dat iets verder ligt, zijn de belangrijkste archeologische ruïnes van het eiland. Volgens de Oud-Griekse schrijver Herodotus was de tempel van Hera de grootste tempel van Griekenland en in die periode zou het gebouw 155 pilaren gehad hebben. De tempel is rond 530 v.Chr. gebouwd en wat er vandaag de dag van is overgebleven is die ene gigantische pilaar die aangeeft hoe kolossaal die tempel moet zijn geweest.

Ireon Samos
Ireon Samos

De hoogste berg van Samos is Kerkis (ook Kerketea genoemd) en is tevens de hoogste berg van alle Egeïsche eilanden. Hier vlakbij ligt het dorp Marathokampos (Kampos) waar je zowel van berglandschappen als van stranden kunt genieten. In dit gebied liggen allerlei traditionele dorpen maar ook mooie stranden zoals de stranden van Votsalakia en Kambos.

De op één na grootste stad van Samos is Karlovassi (Karlovasi). Hier kun je het iets hoger gelegen oude gedeelte van de stad bezoeken, maar ook het gedeelte waar de vele winkels zijn want Karlovassi is na Samos-stad het belangrijkste winkelstadje van het eiland Samos. Karlovassi was vroeger een zeer rijke stad met een hoge welvaart. Dat kun je aan de vele herenhuizen zien. Er zijn musea, Hoge Scholen en universiteiten. In Karlovassi  bevinden zich diverse leerlooierijen en marinewerven. Het mooiste gedeelte van de stad is het oude deel ten zuiden van de haven dat in 1650 gebouwd werd en tegenwoordig Palio Karlovassi heet. Hier staat op de top van de heuvel de Agia Triada-kerk.

Samos Karlovassi
Samos Karlovassi

Manolates  is een schilderachtig traditioneel bergdorpje met geplaveide straatjes, traditionele huisjes en marmeren waterbronnen. Het ligt in de bergen van Ampelos (Karvounis), ten noorden van Agios Konstandinos  Het dorp is via een kronkellige weg vanaf Agios Konstandinos bereikbaar. Er zijn souvenirwinkeltjes en enkele restaurantjes. Een wandeling door het dorp is aan te raden, je parkeert aan de rand van het dorp. Veel mensen wandelen naar Manolates en dan verder naar andere bergdorpen in de buurt. De natuur is hier erg mooi en vanaf het dorp heb je een prachtig uitzicht.

Vakantie Samos Griekenland

Houd je van wandelen en wil je een van de talrijke wandelroutes door de vlaktes en bergen van het eiland volgen? Of bezoek je liever een traditioneel dorp en een mooi strand en zoek je een leuk hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Samos. Je kunt ook je vakantie rechtstreeks bij Griekse Gids Reizen boeken, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos is bijvoorbeeld mooi te combineren met bijv. Patmos, Leros en Kos.

Bekijk de foto's Samos - Fotoalbum Griekenland

Griekse spullen bestellen

Stranden Samos

Er zijn veel mooie stranden op Samos. Potami (betekent rivier) is een van de mooiste stranden van het eiland. Het strand ligt in een mooie, groene omgeving op de plek waar de rivier uitmondt. Op het strand bevindt zich een beachbar en er zijn parasols en ligbedden beschikbaar. Een mooi uitzicht over het strand heb je vanaf de kerk van Agios Nikolaos die bovenop een lage heuvel langs de weg staat. Achter het strand van Potami loopt een zandweg de bossen in, richting een prachtige kloof. Hier bevinden zich de watervallen van Potami.

Potami Beach Samos
Potami

Psili Ammos Limnionas ligt in het zuidwesten van Samos en is een lang zandstrand, waarbij de dennenbomen en de olijfbomen tot aan het strand groeien. Het strand van Votsalakia is een leuk, lang strand dat uit kiezels en zand bestaat, het hele kustgebied heet hier Kambos.

Twee stranden in een mooie groene omgeving die bij Kokkari liggen zijn Tsamadou beach en Lemonakia beach. Het kristalheldere zeewater en het leuke strand maken deze plek erg populair. Lemonakia Beach is goed georganiseerd met parasols en zonnebedjes en er is een strandbar. De zee is er turquoise en het strand wordt omgeven door kliffen. Lemonakia Beach is gemakkelijk te bereiken. Tsamadou Beach is gelegen in een prachtige baai die omgeven wordt door veel groen. Het ligt vlakbij het Lemonakia strand. Je kunt het Tsamadou strand bereiken via een steil pad naar beneden, vanaf de parkeerplaats en op het strand zijn strandbedjes en parasols en er is een beachbar..

In het oosten van het eiland, in de baai van Mourtia bevinden zich enkele fantastisch stranden zoals het strand Mourtia. Het strand van Mourtia (kiezelstrand) doet denken aan een strand in de Caraïbische zee, dat komt door de turquoise-achtige kleuren van de zee, de weelderige natuur en de palmbomen aan het strand.

Psili Ammos is één van de mooiste stranden in het oosten van Samos. Het ligt tien kilometer ten oosten van Pythagorion en aan dit strand zijn gezellige taverna's en het strand is goed georganiseerd. Rond het strand zijn veel bomen en is de natuur heel groen.

Badplaats Potokaki, ten westen van Pythagorion, heeft een lang kiezelstrand. Potokaki Beach wordt in de zomer druk bezocht door lokale bewoners en toeristen. Het strand is bekroond met de Blauwe Vlag.

Het Gangou strand bij Samos stad is een populair stadsstrand, een klein strand met kiezels en een aantal grote palmbomen. Posidonio Beach is een mooi kiezelstrand dat 13 kilometer ten zuidoosten van hoofdstad Vathy ligt. Het ligt in een kleine en rustige baai met azuurkkleurig, kristalhelder water dat beschermd wordt tegen de harde wind. Langs het strand staan ​​hoge pijnbomen die schaduw bieden. Het strand is ideaal om te zwemmen en te zonnebaden op korte afstand van de stad. 

Platanakia Beach ligt ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van Vathy aan de weg van Kokkari naar Agios Konstantinos. Het strand wordt omgeven door rotswanden en hoge pijnbomen. Het strand is klein en heeft weinig voorzieningen en het zeewater is kristalhelder. Platanakia is ideaal om van de rust te genieten.

Psili Ammos tussen Limnionas en Marathokampos
Psili Ammos, het mooie strand tussen Limnionas en Marathokampos

Video Samos

Video Samos: met dronebeelden van o.a. Kokkari, Pythagorion en Marathokampos

Vallei van de Nachtegalen

De Nachtegaal Vallei of de 'Valley of the Nightingales' is een heel mooi natuurgebied op Samos met veel platanen en in het voorjaar bloeiende bloemen. Als je van wandelen houdt is dit "the place to be". Deze mooie vallei ligt ten noorden van het dorp Agios Konstandinos. Vanaf Kokkari is de Nachtegaal Vallei ongeveer 20 minuten rijden. Er leven veel vogels in de vallei op Samos, waaronder de nachtegaal. Er zijn veel verschillende wandelpaden en wandelroutes uitgezet. Er zijn bomen, struiken, bloemen, beekjes met kabbelend koud water en bijenkasten. Onderweg kun je uitrusten in een van de tavernes in de bergdorpen. Er is een groep vrijwilligers, bestaande uit lokale Grieken en buitenlandse inwoners, die de ezelpaden (monopathi's) in de vallei onderhouden.

Bezienswaardigheden, tips en overige informatie Samos

Samos stad

Samos stadSamos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Samos. De stad bevindt zich in een diepe baai die Vathy heet. ‘Vathy’ betekent in het Grieks ‘diep’ . Vathy noemt men tegenwoordig de pittoreske wijk die hoger op de hellingen van de heuvel ligt. Een wandeling door de smalle steegjes waar allerlei traditionele huizen staan is meer dan de moeite waard. Samos stad is grotendeels tegen de hellingen van een heuvel gebouwd en wat je hier ziet zijn veel mooie kerken, kleine en grote pleinen en veel neoklassieke gebouwen.
Méér over Samos stad »


Kokkari

Kokkari SamosKokkari Kokkari ligt tien kilometer ten noordwesten van Samos stad en is de populairste badplaats van het eiland Samos. Het is een pittoresk vissersdorp met een haven en een gezellig uitgaansleven. Rond de haven bevinden zich veel restaurants en bars met zeezicht. Kokkari is een knus dorpje, met zeer vriendelijke inwoners en leuke taverna's, kafeneion's en bars. ‘s Avonds is het er ook erg gezellig. Er zijn twee levendige boulevards aan het water en er zijn o.a. souvenirwinkeltjes, juweliers en bakkerijen.
Méér over Kokkari »


Pythagorion

Pythagorion SamosPythagorion is een leuke en levendige stad die genoemd is naar de Griekse filosoof Pythagoras. Pythagorion heeft een haven met vele mooie zeilschepen en oude vissersbootjes, waar zich tal van leuke restaurants en cafés bevinden. Dit haventje is de oudste haven in de Middellandse Zee. In Pythagorion heerst een gemoedelijke sfeer, vooral 's avonds is het erg gezellig. In de omgeving van Pythagorion bevinden zich heel veel leuke stranden, zowel zand- als kiezelstranden. Pythagorion is toeristisch gezien de meest ontwikkelde plaats van Samos en is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos.
Méér over Pythagorion »


Agios Konstandinos

Agios KonstandinosAgios Konstaninos is een kustdorp dat op ongeveer 21 kilometer ten westen van Samos stad ligt en op de route richting Karlovassi. Het dorp ligt te midden van groene natuur en de achterliggende hellingen zijn fraai begroeid met bomen, wijngaarden en struiken. Agios Konstandinos bestaat uit twee gehuchten: het oude dorp, dat hoger gelegen is en daar bevindt zich de kerk van Agios Konstandinos, waaraan het dorp de naam te danken heeft.
Méér over Agios Konstandinos »


Ireon

Ireon SamosIreon. Ten westen van Pythagorion ligt de belangrijkste archeologische opgraving van Samos, het Ireon (Heraion). Ireon is een klein kustdorp met een rijke geschiedenis. Hier zou de godin Hera geboren zijn aan de oevers van de rivier Imvrasos. Ireon is een rustige toeristenplaats met een klein vissershaventje en een aantal leuke zand- kiezelstranden waar meerdere taverna’s en cafetaria’s zijn. Gezellig is het vooral ’s avonds aan het geplaveide pleintje bij het centrum aan het strand.
Méér over Ireon »


Votsalakia

Votsalakia Marathokampos SamosVotsalakia. De streek van Marathokampos ligt in het zuidwesten van Samos aan de gelijknamige baai en bevat onder andere de iets hoger gelegen dorpen Marathokampos, Agia Kiriaki, Koumeika, Neochori en Skoureika en de kustplaatsen Votsalakia (wordt ook Kambos genoemd), Pefkos, Limnionas, Psili Ammos, Balos, Valsamo en Makria Pounta. In Votsalakia zijn er allerlei taverna's en restaurants en ook grote en kleinere hotels. Er zijn diverse zand- en kiezelstranden en het uitgaansleven is hier redelijk goed.
Méér over Votsalakia-Kambos »


Vourliotes

Vourliotes SamosVourliotes  ligt op een fraai begroeide berghelling met veel platanen, olijfbomen en wijngaarden, ten zuiden van de berg Ampelos (Karvounis) op ongeveer 360 meter hoogte boven de zeespiegel, negen kilometer ten westen van de beroemde badplaats Kokkari. Het is uitermate geschikt voor wandelaars en de natuur is hier schitterend. Er zijn gemarkeerde bergpaden die de wandelaars kunnen volgen. Heel erg mooi is het bij de bron van Pinaka (twee kilometer van Vourliotes) waar heel veel platanen zijn en er is stromend water. Traditionele feesten zijn er een aantal keer per jaar. Vandaag de dag wonen er in het dorp ongeveer 700 vaste inwoners.
Méér over Vourliotes »


Manolates

Manolates SamosManolates Manolates ligt in de bergen van Ampelos (Karvounis), ten noorden van de kustplaats Agios Konstandinos en ten westen van Vourliotes. Manolates ligt 19 kilometer ten westen van de badplaats Kokkari. Het is een schilderachtig bergdorpje met geplaveide straatjes, traditionele huisjes en marmeren waterbronnen. Het ligt op ongeveer dezelfde hoogte als Vourliotes en het dorpje Ampelos. Manolates is via een kronkellige weg vanaf Agios Konstandinos bereikbaar, via de Vallei der Nachtegalen. Deze route is schitterend met overal groene bossen.
Méér over Manolates »


Karlovassi

Karlovassi SamosKarlovassi is de op één na grootste stad van Samos en ligt in het noorwesten van het eiland, ongeveer 34 kilometer van de hoofdstad. Karlovassi is een uitgestrekte stad, die eigenlijk uit meerdere wijken bestaat en daarom noemen de inwoners het ook "De Karlovassia". Eén van de kenmerken van Karlovassi is dat zich hier diverse leerlooierijen bevinden en daarnaast zijn er veel marinewerven. Karlovassi bestaat eigenlijk uit Nieuw-Karlovassi, Midden-Karlovassi en Oud-Karlovassi. Karlovassi is in het verleden een zeer rijke en welvarende stad geweest.
Méér over Karlovassi »


Limnionas

Manolates SamosLimnionas Limnionas is een badplaats in het zuidwesten van het Griekse eiland Samos. Het ligt ongeveer zes kilometer van Votsalakia en Marathokampos, met de auto ben je hier binnen een tiental minuten. Limnionas is een rustig dorp, het ligt idyllisch in een zeer mooie baai en is ideaal voor een rustige vakantie in een prachtige omgeving. De baai wordt omringd door heuvels en bergen met olijfbomen en pijnbomen. Het zeewater is hier kristalhelder en het strand is aan de ene kant een zandstrand en aan de andere kant een strand met kleine kiezels.
Méér over Limnionas »


Mourtia

Mourtia SamosMourtia Een van de mooiste gebieden van het eiland Samos vinden wij terug in het oosten van het eiland, in de baai van Mourtia. Het is een heuvelachtig gebied met olijfbomen en dennenbomen. Hier bevinden zich enkele fantastisch stranden zoals het strand Mourtia. Dit strand is bereikbaar via het dorp Kamara. Wanneer je een TomTom gebruikt, typ dan Kamara in. Wanneer je in het dorp Kamara bent, zullen verkeersborden je de weg verder wijzen. Mourtia ligt twee kilometer ten oosten van Kamara en ongeveer acht kilometer van Samos stad.
Méér over Mourtia »

Geschiedenis van Samos

In de 6e eeuw voor Christus was Samos al welvarend en was het eiland beroemd vanwege zijn marinevloot, zijn wijn en het heiligdom van Hera. De beroemde filosoof en wiskundige Pythagoras werd op Samos geboren.

Samos werd voor het eerst bewoond in het Neolithicum. De Grieken hebben zelf opgetekend dat er in de Archaïsche periode kolonisten uit Ionië arriveerden. Volgens Thucydides kwamen die kolonisten oorspronkelijk uit Attica. In het zuidoosten van het eiland werd een stad gesticht, omdat Samos profiteerde van de berghellingen en vruchtbare vlaktes. Wijn en olijfolie werden geëxporteerd. Het beroemde heiligdom van Hera, het Heraion, werd gebouwd ter ere van de beschermheer van het eiland tijdens het bewind van de tiran Aeaces.

Ireon Samos Hereion
Ireon Samos Hereion

Vanaf de 7e eeuw voor Chr. onderhield Samos een marinevloot met behulp van zijn bondgenoot Korinthe. De schepen werden gebouwd van hout uit de dichte bossen van Samos. Deze marine was een van de grootste in Griekenland. Samos vestigde kolonies in o.a. Cilicia, de Propontis en de Zwarte Zee. De stad kreeg een grote reputatie als cultureel centrum, met dichters als Anacreon en Ibycus en het was de thuisbasis van de beroemde architect Theodorus. De beroemde filosoof en wiskundige Pythagoras voelde zich gedwongen Samos te verlaten, vanwege de macht van tiran Polycrates, die de zoon was van Aeaces.

Het eiland werd overgenomen door de Perzen en Polycrates werd gekruisigd. Samos werd verslagen in de slag bij Lade aan het einde van de vijfde eeuw voor Chr. en volgens Herodotus vluchtten veel van de elite van het eiland naar Sicilië. Hierna werd Samos lid van de Deliaanse Liga. Athene, destijds geleid door Pericles, belegerde het eiland en dwong Samos bij de Liga te blijven. Vanaf die tijd had Samos een pro-Atheense elite die de regering leidde en het eiland werd een van de belangrijkste leden van de Liga en ondersteunde Athene tijdens de Peloponnesische Oorlog.

Pythagoras in Pythagorion
Pythagoras in Pythagorion op Samos

Links naar Samos

  • Top 10 van Samos Samos ligt helemaal in het oosten van de Egeïsche zee. Het is een geliefde vakantiebestemming van veel mensen. Het eiland is erg groen, er zijn mooie stranden, er zijn leuke badplaatsen en pittoreske bergdorpen. De bevolking van Samos is vriendelijk en behulpzaam. Alle ingrediënten voor een fijne vakantie zijn dus aanwezig,
  • Top 10 stranden op eiland Samos Zijn er op Samos ook mooie stranden? Jazeker! Prachtige zandstranden, kiezelstranden en overal een kristalheldere zee. Bekijk hier onze top 10 van stranden op eiland Samos.
  • Eilandhoppen Samos Wil je Samos tijdens het eilandhoppen in Griekenland bezoeken? We hebben een grote variatie van eilandhop-combinaties voor je samengesteld.
  • Samos, het eiland van legende en schoonheid
  • Samos - JustGreece.com (English) Samos is a lush mountainous island, with grape vines, olive  and pine trees. It lies in the eastern part of the Aegean Sea between Chios and the Dodecanese islands. It is located very closely to Asia Minor, the narrowest stretch of sea between Samos and Turkey where it is less than one kilometre wide.
  • Reisverslag Samos Samos is een prachtig eiland dat ik de afgelopen jaren twee keer bezocht heb. Hierover heb ik twee verhalen geschreven.
  • Landenkompas Samos Algemene informatie over Samos.
  • Eiland Samos (Anneke Kamerling) Samos, is het eiland dat bekend is van Pythagoras, beroemd om haar wijnen en geroemd door Herodotes. De wijsgeer Herodotes schreef al in 460 v. Chr., toen hij op Samos woonde, dat hij hier de drie indrukwekkendste bouwwerken van Griekenland aantrof. De stadswallen van Polykrates, de tempel van Hera en de tunnel van Evpalinio. Samos-stad is een levendige plaats gelegen aan de baai van Vathi aan de noordoost kust van het eiland. Het eiland is rijk aan plaatsen, dorpen en gehuchten, die over het hele eiland verspreid liggen. Het eiland kent een weelderige natuur, waardoor het de naam heeft wandeleiland bij uitstek te zijn.
  • Samos, eiland van Pythagoras Pythagoras was een Griekse wiskundige en filosoof en zijn belangrijkste doel was het onderzoeken van de relatie tussen de fysieke wereld en de wiskunde. De stelling van Pythagoras: 'Van een rechthoekige driehoek is het kwadraat van de schuine zijde gelijk aan de som der kwadraten van de beide rechthoekzijden' (a²+b²=c²). Volgens overlevering was hij tevens de eerste die het woord 'filosofie' gebruikte: philosophos – hij die wijsheid liefheeft of hij die streeft naar wijsheid.

Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Samos

Lilian
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 7 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting :

Samos is een mooi, groen eiland, met direct vanaf de kust bergen. Je hebt op vele plekken mooie uitzichten. Langs de noordkust vind je mooi gelegen kiezelstrandjes. De meeste toeristen verblijven in het leuke dorp Pythagorion of in Kokkari. De kleur van de zee is hier erg mooi. In het Zuiden zijn mooie zand/kiezelstranden. De natuur is hier ook erg mooi. Het langgerekte dorp Votsalakia/Kambos is een aanrader. Een fijne, relaxte sfeer, leuke tavernes aan het lange zandstrand en gezellige winkeltjes. Je bent er van harte welkom! En dan zijn er nog een aantal mooie bergdorpjes, kloosters en wandelpaden, die je zeker moet gaan ontdekken. Natuur, gastvrijheid en rust op dit mooie, authentieke eiland!


Hans
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 1 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting :

Samos is een geweldig mooi eiland, in het bijzonder voor wandelaars. Met name het noorden van Samos, rond Agios Konstantinos (leuk authentiek dorp met fantastische taverne Paradisos) is een paradijs voor wandelaars. Samos kent ook prachtige stranden een baaitjes. Grote hotelketens en discotheken vind je er niet, en dat maakt Samos ook zo bijzonder sfeervol.


Ben je zelf ooit naar Samos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Samos?


Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Samos

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.3°C
Februari
10.0°C
Maart
12.1°C
April
15.9°C
Mei
20.6°C
Juni
25.5°C
Juli
28.4°C
Augustus
27.9°C
September
24.3°C
Oktober
19.4°C
November
14.5°C
December
11.9°C


Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Samos

maandag
Weer en klimaat
37°C

dinsdag
Weer en klimaat
36°C

woensdag
Weer en klimaat
36°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024