Met TUI naar Griekenland
Griekenland Last minute

Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Explosie in centrum Athene (rtlnieuws.nl)

(geplaatst op: 2015-11-24 13:45:45)

In de Griekse hoofdstad Athene is vannacht om half vier een bom ontploft. Het explosief was verstopt in een tas en werd door middel van een tijdklok tot ontploffing gebracht. Bij de aanslag zouden geen doden of gewonden gevallen zijn. Wel sneuvelden er ruiten van een werkgeversorganisatie in het centrum van de Griekse hoofdstad. Politiebronnen melden aan persbureau Reuters dat een anonieme tipgever een half uur voor de ontploffing een waarschuwing heeft afgegeven bij een lokale krant. Men gaat ervan uit dat de dader gezocht moet worden bij binnenlandse groeperingen die in verzet komen tegen de bezuinigingen. Sinds Griekenland in 2010 is begonnen met het doorvoeren van ingrijpende hervormingen om het land uit de economische crisis te loodsen zijn er meerdere bomaanslagen en brandstichtingen geweest. Het is de eerste keer dat er een aanslag plaatsvond sinds de linkse premier Tsipras in januari van dit jaar aan de macht kwam. (rtlnieuws.nl)


[ lees volledig artikel - Explosie in centrum Athene (rtlnieuws.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland bezuinigt genoeg voor nieuwe miljardenlening (trouw.nl)

(geplaatst op: 2015-11-23 13:47:50)

Griekenland ligt op koers om volgende week een nieuwe miljardenlening te krijgen. Het land heeft alle hervormingen die nodig waren doorgevoerd, liet minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zaterdag weten. Hij leidt als voorzitter van de Eurogroep de gesprekken met Griekenland.

De lening was al eerder afgesproken, maar Griekenland moest eerst aan een aantal bezuinigingseisen voldoen voordat het geld zou worden verleend. Volgens Dijsselbloem heeft Griekenland inmiddels genoeg vooruitgang geboekt. Maandag gaat de Eurogroep hoogstwaarschijnlijk formeel akkoord de nieuwe lening van twee miljard euro.

In de zomer werd Griekenland het met de eurolanden eens over een derde leningenprogramma van circa 86 miljard euro voor de komende drie jaar. De Griekse regering heeft in ruil voor financiële steun onder meer bezuinigingsmaatregelen genomen. (trouw.nl)


[ lees volledig artikel - Griekenland bezuinigt genoeg voor nieuwe miljardenlening (trouw.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Twee doden bij krachtige aardbeving Griekenland (rtlnieuws.nl)

(geplaatst op: 2015-11-17 13:16:55)

De krachtige aardbeving in Griekenland heeft voor grote paniek gezorgd. Duizenden mensen zijn volgens lokale media de straat op gerend.Een 60-jarige vrouw kwam op Lefkas om het leven toen een muur instortte. Op een andere plek op het eiland werd een andere vrouw dood aangetroffen in haar woning. De aardbeving had plaats voor de kust van het eiland Lefkada. Op het eiland werd de beving gevoeld, maar ook rond de havenplaats Patras, de regio Olympia en op het eiland Korfu trilde de bodem. Het epicentrum lag ongeveer 5 kilometer onder de zeespiegel, enkele kilometers ten noordwesten van het eiland Lefkas. (rtlnieuws.nl)


[ lees volledig artikel - Twee doden bij krachtige aardbeving Griekenland (rtlnieuws.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Aardbeving treft Griekse westkust (nos)

(geplaatst op: 2015-11-17 13:14:31)

De westkust van Griekenland is getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter. Er zouden zeker twee doden zijn. Het epicentrum van de aardbeving lag zo'n 300 kilometer ten westen van Athene in de buurt van het eiland Lefkas. Volgens lokale media is er in Lefkas-Stad schade aan huizen, winkels en kerken. De beving was in heel het westen van Griekenland te voelen. Mensen in Lefkas en ook op het eiland Kefalonia zochten op straat een veilig heenkomen, melden plaatselijke media. (nos)


[ lees volledig artikel - Aardbeving treft Griekse westkust (nos)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekse tiener bouwt werkende robot (telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2015-11-11 08:31:15)

De15-jarige Dimitris Hatzis uit Griekenland is er in geslaagd om zelf een werkende robot in elkaar te sleutelen. Alle onderdelen komen uit de 3D-printer en het hele project kostte hem een jaar. Liefkozend kreeg de robot de naam 'Troopy'. Hatzis is niet de eerste die Troopy bouwde, maar wel de jongste. Verschillende ingenieurs gingen hem voor, waaronder de bedenker van de blauwdruk. Daar had Hatzis tijdens het bouwproject dan ook veelvuldig contact mee. Troopy is even groot als een volwassen persoon, kan zelf rondkijken en zijn armen bewegen, en kan daarnaast een gesprek gaande houden in vloeiend Engels.Dat is echter nog maar het begin; de jonge programmeur verwacht dat de robot in de toekomst nog veel meer functies krijgt. (telegraaf.nl)


[ lees volledig artikel - Griekse tiener bouwt werkende robot (telegraaf.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland zet zich schrap tegen massale huisuitzetting (fd.nl)en

(geplaatst op: 2015-11-09 20:08:25)

Bescherming van wanbetalende huisbezitters tegen uitzetting is een van de voornaamste obstakels voor een akkoord met de Eurogroep over uitbetaling van €2 mrd aan Griekenland. Volgens Athene is het politiek niet te verkopen om de komende winter 50.000 vluchtelingen aan onderdak te helpen, terwijl er tegelijkertijd veel meer Grieken uit hun woning worden gezet.

Dat zeggen bronnen rond de onderhandelingen, die het hele weekend zijn doorgegaan. Het was de bedoeling dat de Eurogroep het geld maandag zou vrijgeven, maar de kansen daarop worden niet hoog meer aangeslagen. (fd.nl)


[ lees volledig artikel - Griekenland zet zich schrap tegen massale huisuitzetting (fd.nl)en]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Losse Transavia-stoel 40% goedkoper (Telegraaf.nl

(geplaatst op: 2015-10-29 13:59:59)

SCHIPHOL - Transavia gaat vakantiecharters naar Griekenland en de Canarische Eilanden komende zomer voor het eerst volledig opengooien voor individuele toeristen die niet via reisbureaus willen boeken. De prijzen van losse stoelen voor deze online selfservice dalen tot 40%.

,,We zetten 800 extra retourvluchten in naar twintig Griekse en Spaanse bestemmingen, ook de kleinere vakantie-eilanden. Daar kan meerdere dagen per week heen worden gevlogen. De vanafprijs is 70 euro enkele reis”, bevestigde directeur Roy Scheerder van Transavia gisteravond aan De Telegraaf. De aardverschuiving die de vakantiedochter van Air France KLM hiermee teweeg brengt, wordt vandaag bekendgemaakt. Dat zal een schok in de reiswereld geven. Tot nu toe worden vluchten naar vakantie-oorden in Griekenland en op de Canarische Eilanden uitsluitend gevuld door touroperators. Die gaan hun monopoliepositie naar Zuid-Europa verliezen. ,,Charters worden lijndiensten, waarop iedereen kan boeken, pakketreizigers naast toeristen die hun vakantie zelf samenstellen. (Telegraaf.nl)


[ lees volledig artikel - Losse Transavia-stoel 40% goedkoper (Telegraaf.nl]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Schip bij Lesbos zonk door aanvaring mensensmokkelaars (nos.nl)

(geplaatst op: 2015-10-29 13:56:15)

Het vluchtelingenschip dat gisteren bij het Griekse eiland Lesbos zonk, ging ten onder door een aanvaring met een boot van mensensmokkelaars. Zij kwamen de kapitein ophalen toen het schip Griekse wateren had bereikt, zeggen vluchtelingen die zijn gered. Drie opvarenden zijn verdronken: twee jongens en een man. Hun identiteit is nog onbekend. Er zouden zo'n 250 mensen aan boord zijn geweest. De Griekse kustwacht heeft de hele nacht gezocht naar drenkelingen en zegt dat zeker 242 opvarenden zijn gered. Nieuwsuur-verslaggever Tom Kleijn is op Lesbos. Hij heeft gezien dat er ook vanochtend weer nieuwe vluchtelingen zijn aangekomen. "Er zijn net weer zo'n tachtig mensen aangekomen met rubberbootjes. Maar het gezonken schip was een stuk groter en van hout." Toen de vluchtboot de kapitein kwam ophalen, zouden de twee schepen een aanvaring hebben gehad. Vervolgens werden de vluchtelingen stuurloos achtergelaten door de smokkelaars, die terugvoeren naar Turkije. (nos.nl)


[ lees volledig artikel - Schip bij Lesbos zonk door aanvaring mensensmokkelaars (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

ItaliŽ en Griekenland krijgen 291 grensbewakers van EU (volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2015-10-23 06:45:26)

In het kader van de vluchtelingencrisis leveren negentien lidstaten van de Europese Unie 291 grensbewakers die direct worden ingezet in Italië en Griekenland. Het EU-agentschap voor grensbewaking Frontex vroeg vorige maand om 775 mensen, maar de EU-landen kwamen in eerste instantie nauwelijks met toezeggingen. In het kader van de vluchtelingencrisis leveren negentien lidstaten van de Europese Unie 291 grensbewakers die direct worden ingezet in Italië en Griekenland. Het EU-agentschap voor grensbewaking Frontex vroeg vorige maand om 775 mensen, maar de EU-landen kwamen in eerste instantie nauwelijks met toezeggingen. (volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - ItaliŽ en Griekenland krijgen 291 grensbewakers van EU (volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Dimitri Vegas & Like Mike de beste dj's ter wereld (AD.nl)

(geplaatst op: 2015-10-17 11:59:44)

Op de nummer 1 van de DJ Mag Top 100 staat dit jaar voor het eerst een duo. Vlamingen Dimitri Vegas & Like Mike laten Nederlanders Hardwell (2) Martin Garrix (3) en Armin van Buuren (4) achter zich. Dat is zojuist bekend gemaakt op het Amsterdam Music Festival in de Amsterdam Arena. Het publiek stelt de lijst samen, dit jaar voor de negentiende keer. Wie op 1 staat mag zich een jaar lang de beste dj ter wereld noemen. Vorig jaar stonden de Belgen nog op plaats 2. De broers heten eigenlijk Dimitri Thivaios en Michael Thivaios. Ze komen oorspronkelijk uit Griekenland. (AD.nl)


[ lees volledig artikel - Dimitri Vegas & Like Mike de beste dj's ter wereld (AD.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy

Bestel de Griekse Gids Glossy