Met TUI naar Griekenland
Vakantie Griekenland goedkoop


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Openbare leven Griekenland plat door grootste staking in jaren (nos.nl)

(geplaatst op: 2016-02-05 07:17:27)

In Griekenland ligt het openbare leven vandaag grotendeels stil vanwege de grootste staking sinds jaren. Veel beroepsgroepen gaan de straat op om te protesteren tegen de hervorming van het pensioenstelsel. Het openbaar vervoer rijdt alleen enkele uren om de demonstranten te vervoeren. De veerboten varen vandaag en morgen niet uit, er worden minder binnenlandse vluchten uitgevoerd en vanwege een werkonderbreking van de verkeersleiders lopen buitenlandse vluchten vertraging op. (nos.nl)


[ lees volledig artikel - Openbare leven Griekenland plat door grootste staking in jaren (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Sunweb en Transavia komen met lijndienst Lesbos voor vrijwilligers (Volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2016-02-05 07:09:56)

Accommodatie zonder winstoogmerk en goedkope vluchten naar Lesbos. In samenwerking met de stichting Movement On The Ground (MOTG) proberen Sunweb en Transavia hun steentje bij te dragen aan de hulp op het Griekse eiland. Normaal vliegt Transavia in de wintermaanden niet rechtstreeks naar het Griekse eiland. Mattijs ten Brink, CEO van Transavia, in het persbericht: 'Als luchtvaartmaatschappij nemen we graag onze verantwoordelijkheid en steunen dit initiatief door het toegankelijk maken van het eiland voor vrijwilligers. Partners en collega's zetten zich belangeloos in, waardoor we de kosten zo laag mogelijk houden. Een eventueel overschot aan gelden wordt gedoneerd ten gunste van vluchtelingenwerk op Lesbos.' MOTG is opgericht door Charlie MacGregor (The Student Hotel), Laura Jansen (muzikante), Dylan Ingham (Make Amsterdam), Adil Izemrane (ILoveVolunteers) and Johnny de Mol (televisiemaker). Mensen die naar Lesbos willen vertrekken wordt aangeraden om zich eerst bij een ngo aan te sluiten of zich te laten registreren als onafhankelijk vrijwilliger bij lokale autoriteiten. De eerste wekelijkse retourvlucht vertrekt op 22 februari. (Volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - Sunweb en Transavia komen met lijndienst Lesbos voor vrijwilligers (Volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

EU dreigt Athene af te grendelen van Schengen

(geplaatst op: 2016-01-26 08:49:02)

De Europese Unie dreigt Griekenland af te grendelen van de Schengenzone als het niet binnen enkele maanden de vluchtelingenstroom indamt. De Griekse minister van migratie Mouzalas sprak maandag schande van de nieuwe druk op zijn land en betichtte de andere lidstaten van 'leugens'. De Europese ministers van justitie en migratie, onder voorzitterschap van de Nederlandse bewindslieden Van der Steur en Dijkhoff, gingen niettemin akkoord met het initiatief van de Europese Commissie om Macedonië te helpen zijn grens met Griekenland beter te bewaken. Dat moet de aantallen migranten op doorreis naar Duitsland en andere EU-landen beperken maar verandert Griekenland volgens Mouzalas in een valstrik voor vluchtelingen. (volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - EU dreigt Athene af te grendelen van Schengen]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Must do's in Griekenland (Telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2016-01-01 10:59:50)

Griekenland heeft het als vakantieland het afgelopen jaar zwaar te verduren gehad. Boekingen in de zomer liepen enorm terug door de politieke onrust waarin het land verkeerde. Inmiddels lijkt de rust wedergekeerd en lijkt niets meer een vakantie in dit heerlijke land in de weg te staan. Voor de vakantiegangers die voor het eerst gaan hier tien fijne tips. 1. Eilandhoppen. Griekenland herbergt meer dan 3000 eilandjes waarvan er zo’n 130 bewoond zijn. Eilandhoppen is er bijgevolg al tientallen jaren uiterst populair! Vooral de pittoreske eilandgroep van de Cycladen valt bij toeristen in de smaak omdat elk van haar eilanden een ander prachtig landschap en uitzicht biedt en elke regio zijn eigen unieke karakter heeft. Stap dus de boot op en ontdek enkele pareltjes van de Egeïsche Zee! (Telegraaf.nl)


[ lees volledig artikel - Must do's in Griekenland (Telegraaf.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Varoufakis oneens over delen interview met Volkskrant (delangemars.nl)

(geplaatst op: 2015-12-31 13:24:23)

Varoufakis publiceert op zijn website de door hem aangepaste tekst van de Engelse vertaling van het Nederlandse interview in de Volkskrant. Hij vindt dat de correcties nodig zijn vanwege cruciale delen van het gesprek die weggelaten zijn, samen met enkele aanpassingen om het gesproken woord binnen de juiste context te zien. DLM verzamelde de verschillen tussen het interview in het Volkskrant Magazine en de website van Varoufakis. De Volkskrant publiceert op 24 december haar versie.
Vraag van de Volkskrant Is dat praktisch, iedereen op de tenen trappen? U betichtte de ECB en het noodfonds, uw geldschieters, van monetaire terreur; Italië zou instorten als het Griekenland niet hielp? Antwoord volgens Varoufakis wat grotendeels is weggelaten door de Volkskrant: “Het sluiten van onze banken was een poging om de Grieken te onderwerpen. Daarvoor was geen economische reden. Over Italië heb ik nooit zoiets gezegd. De Italiaanse pers presenteert iets dat ik in december 2010 had gezegd alsof ik het in 2015 zou hebben gezegd (Griekenland’s problemen in 2010 zouden, in 2011, zich verspreiden naar Italië, waardoor het hun regering bedreigde met insolventie – iets wat zeer juist was)” (delangemars.nl)


[ lees volledig artikel - Varoufakis oneens over delen interview met Volkskrant (delangemars.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Varoufakis bood Duitsers aan hoofd Griekse belastingdienst te leveren (Volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2015-12-31 13:14:33)

De Eurogroep heeft stelselmatig de bezuinigingseisen aan Griekenland opgeschroefd om zo de macht te kunnen overnemen. Die harde beschuldiging uit de Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis vandaag in een interview met de Volkskrant. aroufakis zet Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem weg als een onbeduidend 'popje' die aan de touwtjes hangt van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. 'Het was een pure staatsgreep, één grote staatsgreep. En die is geslaagd', zegt Varoufakis over de onderhandelingen begin dit jaar over het derde reddingspakket voor Griekenland van 86 miljard euro. 'De Eurogroep zou nooit een regering tolereren die was verkozen op basis van een programma dat haar uitdaagde.' (Volkskrant)


[ lees volledig artikel - Varoufakis bood Duitsers aan hoofd Griekse belastingdienst te leveren (Volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Varoufakis laat weer van zich horen: 'Eurogroep pleegde staatsgreep'

(geplaatst op: 2015-12-31 13:12:57)

Sinds zich maandenlang te hebben stilgehouden, haalt de voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis donderdag opnieuw uit naar de eurogroep en voorzitter Jeroen Dijsselbloem. De eurogroep zou met haar eisen aan Griekenland een ‘staatsgreep’ hebben gepleegd. Dijsselbloem is een 'onbeduidend popje', die aan de touwtjes hangt van de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble, zegt Varoufakis in een interview met de Volkskrant. De Griekse oud-minister neemt zich geen blad voor de mond: 'Als je een psychopaat bent en je smult van conflict, dan is de eurogroep the place to be'. (elsevier.nl)


[ lees volledig artikel - Varoufakis laat weer van zich horen: 'Eurogroep pleegde staatsgreep' ]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Brussels Airlines naar Thessaloniki en Kreta (brusselnieuws.be)

(geplaatst op: 2015-12-18 10:41:23)

Vanaf begin mei zal Brussels Airlines twee keer per week vliegen naar de tweede grootste stad van Griekenland, Thessaloniki. Tot begin oktober zal de maatschappij op donderdag en zondag koers zetten naar de Noord-Griekse stad. Ook naar Kreta worden twee keer per week vluchten ingelegd. Dat meldt Brussels Airlines in een persbericht, nadat het eerder had aangekondigd ook naar Kreta vluchten in te leggen. Vanaf de paasvakantie vliegt de luchtvaartmaatschappij op dinsdag en zaterdag vanuit Brussels Airport naar de Kretenzische 'hoofdstad' Heraklion. Vorig jaar werd Saloniki, zoals de Grieken haar graag afkorten, tot Europese jongerenhoofdstad uitgeroepen. Die status heeft de stad te danken aan de aanwezigheid van de Aristoteles-universiteit die ruim 80.000 studenten telt. De nieuwe Brussels Airlines-vluchten naar Thessaloniki zijn ook goed nieuws voor de Griekse diaspora in België en Zuid-Nederland. Heel wat Grieken die in België wonen hebben roots in Noord-Griekenland en keren iedere zomer terug naar hun bakermat.


[ lees volledig artikel - Brussels Airlines naar Thessaloniki en Kreta (brusselnieuws.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Veertien Griekse luchthavens overgedragen aan Duitsers (destandaard.be)

(geplaatst op: 2015-12-15 07:48:07)

Fraport, de uitbater van de luchthaven van Frankfurt, neemt veertien regionale Griekse luchthavens over. De concessieovereenkomst van veertig jaar werd maandag ondertekend, zo deelde Fraport mee.De privatisering van de luchthavens levert de Griekse staat 1,23 miljard euro op. Fraport zal het beheer uitvoeren in samenwerking met een Griekse partner. Concreet gaat het om drie luchthavens op het Griekse vasteland - Thessaloniki (de op een na grootste stad van het land), Aktio en Kavala - en luchthavens op de eilanden Kreta (Chania), Corfu (Kerkyra), Kefalonia, Kos, Mykonos, Mytilini, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos en Zakynthos. De veertien luchthavens samen zullen dit jaar ongeveer 23 miljoen passagiers over de vloer gekregen hebben, van wie 75 procent buitenlanders. Luchthavens als die van Athene en Heraklion (op Kreta) zitten niet in het pakket. (destandaard.be)


[ lees volledig artikel - Veertien Griekse luchthavens overgedragen aan Duitsers (destandaard.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland krijgt onderwaterpark vol scheepswrakken (nu.nl)

(geplaatst op: 2015-12-12 10:35:33)
Bij het Griekse eiland Evia komt een 'archeologisch onderwaterpark' voor duikers.Dat heeft het Griekse ministerie voor Cultuur bekendgemaakt, zo melden verschillende Griekse media.Het 'park' bestaat uit negentien archeologische locaties in de Egeïsche Zee rond Evia, die voor het publiek toegankelijk worden gemaakt. Evia is het op één na grootste eiland van Griekenland en populair bij duikers.De verschillende locaties tellen in totaal 26 scheepswrakken. Deze schepen stammen uit de tijd van het Byzantijnse Rijk, in de late oudheid. Er wordt gezocht naar meer gezonken schepen, zodat het park verder uitgebreid kan worden. De Griekse autoriteiten willen het land hiermee nog aantrekkelijker maken voor duikers. Men hoopt ook dat het park de kwakkelende lokale economie zal stimuleren. (nu.nl)

[ lees volledig artikel - Griekenland krijgt onderwaterpark vol scheepswrakken (nu.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy

Bestel de Griekse Gids Glossy