Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Griekenland is populairder dan ooit (ad.nl)

(geplaatst op: 2017-05-23 10:25:46 )

De duizenden vluchtelingen en de economische crisis weerhielden veel toeristen er de afgelopen jaren van om naar Griekenland af te reizen. Zijn de zorgen terecht? Absoluut niet, zegt de Griekse Nederlander Jorgos Nikolidakis van De Griekse Gids. Hij raad iedereen aan om het land waar hij tot 1998 woonde te bezoeken. Van de economische crisis merk je niets meer. In toeristische plaatsten gaat het zelfs erg goed met de economie maar ook in het binnenland merk je als toerist niets van de problemen.” Sterker nog: ,,Doordat de salarissen in Griekenland ontzettend gedaald zijn, liggen de prijzen ook veel lager dan in Nederland. Uit eten is hier zeker de helft goedkoper”, zegt Nikolidakis Ook mensen die op vakantie niet in contact willen komen met de vluchtelingenproblematiek kan hij geruststellen. ,,Ik heb onlangs tien Griekse eilanden aan de Turkse kust bezocht. In totaal ben ik twee vluchtelingen tegengekomen. De kans dat je in Nederland een vluchteling tegenkomt, is groter dan in Griekenland. (ad.nl)

Lees verder

Griekse ondernemers slaan op de vlucht voor stijgende lasten (trouw.nl)

(geplaatst op: 2017-05-21 19:05:27 )

Duizenden Griekse ondernemers verhuizen naar andere EU-landen om de almaar stijgende lasten in hun eigen land te ontvluchten. Vooral buurland Bulgarije en Cyprus, waarmee Griekenland zijn taal deelt en traditioneel sterke banden heeft, zijn in trek. Toen de economische crisis uitbrak in 2009, waren er nog zo'n 2.000 bedrijven met een Griekse eigenaar in Bulgarije. Inmiddels zijn dat er zo'n 17.000, meldt de Griekse ambassade in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Alleen al vorig jaar schreven zich er ruim 3.000 Grieken in in het handelsregister - een record. In Bulgarije en Cyprus bedraagt de winstbelasting respectievelijk 10 en 12,5 procent; in Griekenland is dat inmiddels 29 procent. Daarnaast zijn goed verdienende ondernemers sinds dit jaar duizenden euro's meer kwijt aan premies voor ziektekosten en pensioen. Ze noemen ook de almaar wijzigende regels en tarieven en bankrestricties als redenen om de grens over te verkassen.(trouw.nl)

Lees verder

Troikabeleid in Griekenland: terug van nooit weggeweest (www.globalinfo.nl)

(geplaatst op: 2017-05-18 12:39:13 )

De Griekse SYRIZA-ANEL-regering sloot op 2 mei een deal met de kredietverleners, en dit werd door de markten met heel wat enthousiasme onthaald. Het akkoord zal de armoede en de buitensporige schuld in Griekenland doen toenemen, en een slag toebrengen aan de soevereine rechten. (www.globalinfo.nl- (Door Leonidas Vatikiotis en Aris Chatzistefanou)

Lees verder

Griekse journalisten en zeelieden staken (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-05-16 12:39:13 )

In Griekenland hebben journalisten en veerbootpersoneel het werk neergelegd. De twee beroepsgroepen protesteren tegen de nieuwe bezuinigingsplannen van de regering. Er zijn vandaag geen nieuwsuitzendingen op radio en televisie. Verder varen er geen veerboten van het vasteland naar de Griekse eilanden. Daardoor zijn eilanden zonder vliegveld van de buitenwereld afgesloten. (nos.nl)

Lees verder

Trein ontspoord in Griekenland: drie doden (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-05-14 12:39:13 )

In Noord-Griekenland is een intercity ontspoord en een huis binnengereden. De trein was onderweg van Athene naar Thessaloniki. Drie passagiers kwamen om het leven en tien mensen raakten gewond. Drie van hen verkeren in levensgevaar. De trein had ruim 70 passagiers aan boord en ontspoorde in het dorp Adendro, zo'n 40 kilometer ten westen van Thessaloniki. Twee wagons schoten door de onderste verdieping van een huis, waar een opslagplaats was. (nos.nl)

Lees verder

Geen uitzicht op beterschap voor gewone Griek (dewereldmorgen.be)

(geplaatst op: 2017-05-12 12:15:14 )

In 2015 was Griekenland niet uit het nieuws weg te branden. Twee jaar later is de situatie voor de Grieken erger dan ooit, de schuldenlast is niet verminderd en de al karige lonen en pensioenen worden verder gedecimeerd. Hoewel de aanpak van de EU een totaal fiasco is blijft de trojka doorgaan met dezelfde harde maatregelen. DeWereldMorgen.be sprak er over met Bruno Tersago in Athene. “Voor de gewone Grieken gaat het van kwaad naar erger. Griekenland gaat gewoon verder de dieperik in, zonder enig perspectief op beterschap. Men gaan nu voor de vijftiende keer op rij weer snijden in de pensioenen, nu nog eens met negen procent. Vanaf nu wordt er ook 7 procent afgehouden van de weduwenpensioenen. (dewereldmorgen.be)

Lees verder

Waarom Johnny de Mol zo lang zweeg over zijn werk op Lesbos (brandpunt.kro-ncrv.nl)

(geplaatst op: 2017-05-07 07:13:43 )

We kennen hem als spreekstalmeester van Holland’s Got Talent en als de immer aimabele presentator in Hotel Syndroom. Maar tussen al dit tv-geweld door is er iets anders dat echt zijn hart gestolen heeft: zijn werk op Lesbos voor vluchtelingen. “Dit heeft zijn leven definitief veranderd." Het is eind 2015, de avond van het Televiziergala. Johnny de Mol komt als grote winnaar uit de bus. Zijn tv-programma Hotel SynDROOM en hijzelf als presentator vallen in de prijzen. Maar in plaats van de gebruikelijke ‘bedankriedel’ komt Johnny met een heel ander verhaal als hij het podium bestijgt. Hij roept op tot meer verdraagzaamheid en vindt dat we “wat liever” moeten zijn voor elkaar. Later zegt hij hierover dat hij vond dat hij deze speech “moest geven”. Een bewuste statement tegen de verharding in de samenleving. (brandpunt.kro-ncrv.nl)

Lees verder

Karl Lagerfeld brengt ode aan het oude Griekenland (Parakalo)

(geplaatst op: 2017-05-06 07:13:43 )

Het liefst had couturier Karl Lagerfeld zijn nieuwe collectie gepresenteerd tegen het decor van de echte Acropolis of de Tempel van Poseidon op Kaap Sounion. Maar daar kreeg hij van de Centrale Archeologische Raad van Griekenland (KAS) geen toestemming voor – net als modehuis Gucci eerder dit jaar.  De Duitse modeontwerper besloot daarom om voor zijn Chanel Cruise Show 2017/2018: The Modernity of the Antique het oude Griekenland na te bouwen in Parijs. Inclusief Ionische zuilen, marmer, en een echte olijfboom.

“Ik zie Griekenland als de oorsprong van schoonheid en cultuur”, verklaarde de 83-jarige Lagerfeld. (Parakalo weblog)

Lees verder

Griekenland weigert Turkse militairen uit te leveren

(geplaatst op: 2017-05-04 12:41:42 )

Acht Turkse militairen die na de mislukte couppoging in juli naar Griekenland vluchtten, mogen niet worden uitgeleverd aan hun vaderland. Een Griekse rechtbank hield donderdag de uitlevering tegen van twee van de militairen.Eerder was de uitwijzing van de andere zes al geblokkeerd.

Turkije heeft al twee keer tevergeefs om uitlevering van de acht gevraagd. Steeds staken Griekse rechters een stokje voor het terugsturen van de militairen. Volgens Ankara zijn de acht betrokken geweest bij de mislukte staatsgreep. (nu.nl)

Lees verder

Griekenland is het nieuwe Turkije voor Corendon

(geplaatst op: 2017-05-04 12:41:42 )

Vanwege de onrust in Turkije brengt reisorganisatie Corendon dit jaar meer dan twee keer zoveel reizigers naar Griekenland. Dat zegt oprichter Atilay Uslu op BNR.

‘We dachten: erger dan vorig jaar kan niet’, zegt Uslu. Maar het verlies van het bedrijf, dat zich in 2000 als de Turkijespecialist neerzette, heeft zich verder doorgezet. In maart 2016 stond het aantal boekingen naar Turkije nog op 40 procent, het jaar daarvoor zelfs 70 procent. Maar dit jaar kelderde het aantal Turkijeboekingen naar 10 procent. ‘Dat heeft er wel ingehakt. Men boekte voor 90 procent andere bestemmingen’, zegt Uslu. (BNR.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland