Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Oudste boom van Europa staat in Griekenland

(geplaatst op: 2016-08-22 13:51:27)
Wetenschappers hebben in Griekenland de oudste boom van Europa ontdekt. Het gaat om een Bosnische den die is te vinden in het Pindosgebergte in de Griekse regio Epirus. De boom begon waarschijnlijk in het jaar 941 te groeien uit een kiemplantje, meldt de Universiteit van Stockholm.De wetenschappers berekenden de leeftijd van de boom door in de stam te boren. "Om de boom te dateren, moesten we er een stuk hout uithalen dat liep van de buitenkant tot de kern van de stam", verklaart hoofdonderzoeker Paul Krusic. In het het houtmonster uit de stam telden de onderzoekers 1075 jaarringen, wat suggereert dat de boom in 941 moet zijn ontstaan. "Het is ongelooflijk dat zo'n groot en complex organisme al die tijd heeft kunnen overleven", aldus Krusic. Rond de boom zijn in de loop van de geschiedenis meerdere rijken ontstaan en weer uiteen gevallen, zo benadrukt de onderzoeker. "Denk aan het Byzantijnse rijk, het Ottomaanse rijk en alle mensen die daar hebben gewoond. Al die menselijke activiteit had gemakkelijk kunnen leiden tot het overlijden van deze boom." (nu.nl)

[ lees volledig artikel - Oudste boom van Europa staat in Griekenland]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

We durven weer naar Griekenland (bnr.nl)

(geplaatst op: 2016-08-18 13:51:27)

Griekenland is weer in trek als vakantiebestemming. Dat blijkt uit cijfers die BNR van de ANVR heeft opgevraagd, de brancheorganisatie van reisbureaus en reisorganisaties. Tot en met mei lag het aantal boekingen nog 20 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, maar in de zomer nam het aantal boekingen naar Griekenland fors toe. In juni zelfs met 70 procent. 'Je ziet dat Griekenland weer helemaal terug is van weggeweest. Er is wat minder in de pers ten aanzien van de vluchtelingen en je merkt dat de vakantieganger toch weer naar andere gebieden gaat dan ze deden', zegt directeur Frank Oostdam van de ANVR. (bnr.nl)


[ lees volledig artikel - We durven weer naar Griekenland (bnr.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Vier doden bij aanvaring bij Griekenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2016-08-17 13:51:27)

In Griekenland zijn bij een botsing tussen een speedboot en een plezierjacht met toeristen vier doden gevallen. Een slachtoffers is een kind van negen. Vier mensen raakten gewond. Dat meldt de Griekse kustwacht.  Naast het kind zijn ook twee mannen overleden. Het zou gaan om de kapitein van het toeristenschip en een toerist. Over de vierde dode nog niets bekend. Ook is niet duidelijk waar de slachtoffers vandaan komen. Het ongeluk gebeurde bij het eiland Aegina, zo'n vijftien kilometer ten zuidwesten van de kust bij Athene. De toeristenboot is na de aanvaring gezonken. (nos.nl)


[ lees volledig artikel - Vier doden bij aanvaring bij Griekenland (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Economie gaat boven belang van de burger (Friesch Dagblad)

(geplaatst op: 2016-08-11 14:08:50)

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft verkeerd gehandeld ten aanzien van Griekenland. De economie van het Zuid-Europese land zou er nu aanzienlijk beter voorstaan als het IMF was ingegaan op het verzoek om verlichting van de schuldenlast. Dat heeft het IMF niet gedaan onder druk van Noord-Europese eurolanden. Onder meer Duitsland en Nederland hebben die druk uitgeoefend om binnenlandse redenen: politici beloofden keer op keer dat iedere euro aan Griekenland zou worden terugbetaald. De grote financiële druk die het gevolg is van het IMF-beleid is een belangrijk element in de armoede van veel Grieken en zorgt er voor dat de economie maar beperkt kan groeien. (Friesch Dagblad)


[ lees volledig artikel - Economie gaat boven belang van de burger (Friesch Dagblad)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Douwe Bob verliefd onder Griekse zon (Telegraaf)

(geplaatst op: 2016-08-11 14:05:31)

Hoewel DOUWE BOB zelf maar al te graag over de liefde zingt, blijft het akelig stil wanneer het op zijn eigen liefdesleven aankomt. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen, aangezien de 23-jarige Amsterdammer en plein public de liefde heeft verklaard aan de mooie MAX op het Griekse eiland Kreta. DOUWE BOB lijkt het geluk in de liefde weer helemaal teruggevonden te hebben. Samen met MAX reisde de zanger afgelopen weekend af naar het plaatsje Matala op het zonovergoten Kreta.(Telegraaf)


[ lees volledig artikel - Douwe Bob verliefd onder Griekse zon (Telegraaf)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Varoufakis eist consequenties na mea culpa van IMF (demorgen.be)

(geplaatst op: 2016-08-01 08:36:26)

Het kritische rapport van de interne waakhond van het IMF over de aanpak van de Griekse crisis mag niet zonder gevolgen blijven. Dat zegt de gewezen Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis op zijn website. Volgens hem moeten er koppen rollen en moet er een einde komen aan het "rampzalige, onmenselijke" soberheidsbeleid van de Trojka, de verzamelnaam voor de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Varoufakis eist tevens "een ommekeer in het beleid, te beginnen met onmiddellijke schuldverlichting, het stopzetten van de besparingen en van de verkoop van staatseigendommen". (demorgen.be)


[ lees volledig artikel - Varoufakis eist consequenties na mea culpa van IMF (demorgen.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

IMF gaat diep door het stof over Griekenland, volgt Dijsselbloem? (vn.nl)

(geplaatst op: 2016-07-30 10:08:42)

De interne waakhond van het Internationaal Monetair Fonds haalt keihard uit naar de manier waarop de organisatie tekeer is gegaan in Griekenland. Benieuwd hoe Jeroen Dijsselbloem zijn standpunt nu nog verdedigt.Oei, wat haalt de interne waakhond van het Internationaal Monetair Fonds vandaag hard uit naar de manier waarop de crisis in Griekenland is aangepakt. De rapporteurs van de Independent Evaluation Office (IEO) van het IMF beschrijven ‘een cultuur van zelfgenoegzaamheid’, die zich schuldig maakt aan ‘oppervlakkige en mechanische’ analyses. Ook zou er sprake zijn van ‘groepsdenken’. De onderzoekers werden tegengewerkt door hun collega’s, documenten met gevoelige informatie werden niet gevonden, beslissingen bleken te zijn genomen door ‘ad-hoc-commissies’. ‘De IEO heeft enkele maar niet alle documenten die door deze groepen zijn voorbereid kunnen inzien.’ Griekenland werd opgeofferd aan het Euro-project, zo is het oordeel.(vn.nl)


[ lees volledig artikel - IMF gaat diep door het stof over Griekenland, volgt Dijsselbloem? (vn.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Interne kritiek op Lagarde: IMF trekt eurolanden voor (volkskrant)

(geplaatst op: 2016-07-30 10:06:48)

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zich voor het karretje van de Europese Commissie laten spannen. Het fonds had alleen mogen deelnemen aan het reddingsplan voor Griekenland als de Europese landen een deel van de Griekse schulden hadden kwijtgescholden. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van de Internal Evaluation Office (IEO). Het onderzoekrapport heeft de huidige IMF-directeur Christine Lagarde in grote verlegenheid gebracht. Zij heeft al herhaaldelijk het verwijt gekregen zich te veel te hebben ingespannen voor het redden van het europroject - iets wat absoluut niet tot de taken van het IMF behoort.(volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - Interne kritiek op Lagarde: IMF trekt eurolanden voor (volkskrant)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Door te buigen voor eurolanden, heeft IMF Grieken benadeeld (Trouw)

(geplaatst op: 2016-07-30 10:04:59)

Griekenland zou er een stuk beter voor staan als het IMF niet zo volgzaam achter Europese politici had aangelopen. De woorden van de interne controleurs van het IMF waren iets verhullender, maar dat was de harde boodschap die de bestuurders van het IMF donderdagavond meekregen. De Grieken hadden schuldverlichting moeten krijgen. Het IMF wilde dat ook, maar de eurolanden niet. Dat het IMF boog voor de Europese politici, is een grove fout, stellen de kritische rapporteurs van het Internal Evaluation Office (IEO). (Trouw)


[ lees volledig artikel - Door te buigen voor eurolanden, heeft IMF Grieken benadeeld (Trouw)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Delen Griekse eiland Chios geŽvacueerd om natuurbranden

(geplaatst op: 2016-07-25 08:08:23)
Op het Griekse eiland Chios woedt sinds maandagochtend een brand die door sterke wind, extreme hitte en droogte wordt aangewakkerd. Lokale media melden dat de plaatsen Lithi, Elata en Mesta op het zuidwestelijke deel van het eiland zijn geëvacueerd. Drie blusvliegtuigen, twee helikopters en vijftien brandweerauto's proberen de brand te bestrijden. De rook van de brand is op satellietbeelden te zien en wordt door de sterke wind over zee naar Kreta gedreven.

[ lees volledig artikel - Delen Griekse eiland Chios geŽvacueerd om natuurbranden ]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuws



Het Griekenland Glossy


Bestel de Griekse Gids Glossy