Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Playmobil-versies van Zeus en Athene voor goede doel (parakalo.wordpress.com)

(geplaatst op: 2016-10-04 12:51:48)

Speelgoedfabrikant Playmobil heeft zich laten inspireren door de Griekse mythologie en de Olympische goden Zeus en Pallas Athene in plastic gegoten. De 7,5 centimeter grote figuurtjes zijn speciaal ontworpen voor de Griekse markt en nergens anders te koop. De opbrengst gaat naar het goede doel: ELPIDA, een vriendenstichting voor kinderen met kanker, en de beenmergdonorbank Orama Elpidas. Playmobil Hellas heeft 80.000 euro geschonken aan de stichting voor het opzetten en ondersteuning van het programma voor beenmergdonatie, als onderdeel van het Playmobil Play en Give-initiatief. De godin Athene draagt een witte chiton met gouden details, een speer en een schild met daarop een (kindvriendelijke) afbeelding van Medusa’s hoofd. Ook zitten in het doosje waarin Athene wordt verkocht een uil en een slang; symbolen van haar wijsheid. Haar vader Zeus heeft een bliksemschicht in zijn hand en is uitgedost met een lange baard. De verpakking waarin de oppergod wordt verkocht bevat ook een adelaar. De poppetjes van Zeus en Athene zijn verkrijgbaar in het Playmobil FunPark in Kifissia en speelgoedwinkels in heel Griekenland. (parakalo.wordpress.com)


[ lees volledig artikel - Playmobil-versies van Zeus en Athene voor goede doel (parakalo.wordpress.com)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Run op last-minutes naar Griekse eilanden (parakalo weblog)

(geplaatst op: 2016-10-03 09:53:51)

 In de eerste drie maanden van 2016 liep het aantal reisboekingen naar bepaalde Griekse eilanden in de Egeïsche Zee sterk terug, maar in de zomer ontstond alsnog een run op last-minutes. Dat blijkt uit een analyse van interesse in vakantiebestemmingen door de website Vakantiedealz.nl. Griekse eilanden in de buurt van Turkije (zoals Kos en Lesbos) die afgelopen jaar te maken hadden met vluchtelingenstromen, waren veel minder in trek bij Nederlandse toeristen. Hoewel de boekingen voor deze bestemmingen zich niet volledig herstelden, was in de zomermaanden toch sprake van een piek in de interesse voor de eilanden. Volgens Vankantiedealz.nl ligt dat aan een combinatie van factoren: de zeer natte aanloop naar de zomermaanden in Nederland, waardoor veel mensen toch een last-minute naar een zonbestemming zochten en de afgenomen populariteit van Turkije vanwege de actuele situatie in dat land. Omdat Spanje was volgeboekt, bleven uiteindelijk de betaalbare Griekse bestemmingen over die in het begin van het seizoen vermeden waren. Ook bleek de vluchtelingenstroom inmiddels beter onder controle. (parakalo weblog)


[ lees volledig artikel - Run op last-minutes naar Griekse eilanden (parakalo weblog)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland: duizenden vluchtelingen zitten klaar, maar EU haalt ze niet op (Volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2016-10-03 09:53:51)

Er moet volgens de Griekse autoriteiten veel meer tempo worden gemaakt met de zogeheten 'relocatie' van erkende vluchtelingen om de overvolle Griekse kampen te ontlasten. In Griekenland zitten nu 6.680 asielzoekers klaar om te worden opgehaald door Europese lidstaten, meldt het Griekse Coördinatiecentrum voor de Vluchtelingencrisis. De Europese Commissie maakte woensdag bekend dat nu juist wel schot zit in de beloofde relocatie vanuit Griekenland en Italië. Vorige zomer spraken de lidstaten af 160 duizend asielzoekers over te nemen, maar daar kwam afgelopen jaar niets van terecht. Inmiddels is het tempo opgevoerd en zijn 4.455 van de beloofde 66.400 asielzoekers uit Griekenland opgehaald. Na Frankrijk (1.721 vluchtelingen) maakte Nederland (548) als tijdelijk EU-voorzitter goede sier maar nog steeds wachten ruim 3.200 anderen in Griekenland op een enkeltje Schiphol. 'Het schiet niet op', zegt Athanasios Koutsis, de woordvoerder van het coördinatiecentrum die de laatste cijfers op verzoek van de Volkskrant heeft verstrekt. 'Er zitten hier duizenden mensen klaar met hun koffertje maar het wachten is op vliegtuigen vanuit de lidstaten.' (volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - Griekenland: duizenden vluchtelingen zitten klaar, maar EU haalt ze niet op (Volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Migranten aangehouden na brand in opvangcentrum Lesbos (nu.nl)

(geplaatst op: 2016-09-20 15:13:03)
Na een grote brand maandagavond in een propvol opvangcentrum voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos zijn dinsdag achttien migranten aangehouden. Ze worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brand, die zeker 60 procent van het centrum in de as legde.De drieduizend migranten en asielzoekers in het centrum vluchtten van de vlammenzee weg en verspreidden zich over het eiland dat vlakbij de Turkse kust ligt. (nu.nl)

[ lees volledig artikel - Migranten aangehouden na brand in opvangcentrum Lesbos (nu.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Chaos op Lesbos: wat voorafging aan fik in migrantenkamp (elsevier.nl)

(geplaatst op: 2016-09-20 15:13:03)

p het Griekse eiland Lesbos is maandagavond de vlam in de pan geslagen. Letterlijk: in het migrantenkamp Moria brak een fikse brand uit, die volgens de politie lijkt te zijn aangestoken door boze migranten zelf. Bij de gevechten die hieraan vooraf gingen vielen tientallen gewonden, melden Griekse media en ooggetuigen. Bij de brand raakte niemand gewond. Duizenden migranten zijn geëvacueerd uit het tentenkamp, dat door de brand zwaar beschadigd is. Het gevolg is chaos: de drie- tot vierduizend migranten zijn de velden ingevlucht om aan de vlammen te ontkomen. Een ruzie tussen rivaliserende groepen ligt ten grondslag te liggen aan de onrust. (elsevier.nl)


[ lees volledig artikel - Chaos op Lesbos: wat voorafging aan fik in migrantenkamp (elsevier.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

In Griekenland is ondernemen nog altijd overleven (nrc.nl)

(geplaatst op: 2016-09-19 15:13:03)

Griekse ondernemers zijn aan hun achtste crisisjaar bezig. Ze staan nog altijd in de overlevingsstand. „Niets beweegt.” Ioannis Zafeiropoulos (39) heeft zijn bureau midden in de winkel geplaatst. Het grote beeldscherm staat tussen de rekken met kanten doopjurkjes en nette jongenskleding. Vader Christos staat een klant te woord. Moeder Angeliki maakt de winkel aan kant en pakt een bestelling in. Schoonzus Anastasia verwerkt onlinebestellingen. Op de vloer ligt een stapel pakketjes klaar voor verzending.Kinderkledinghandel AZShop, met twee winkels in Athene, staat na zeven jaar economische crisis in Griekenland nog overeind. „Nog net”, zegt Zafeiropoulos. De webshop die hij in 2010 begon, heeft het familiebedrijf er voorlopig doorheen getrokken. Onlineverkopen maken nu 90 procent uit van de omzet. Maar het einde van de crisis is nog niet in zicht. „De markt krimpt nog steeds.”Burgers en bedrijven zuchten onder de hoge belastingen, investeerders blijven weg. Het belangrijkste economische nieuws van de laatste maanden waren de zelfmoord van de bekende ondernemer Kyriakos Mamidakis (84) van Jetoil en het faillissement van supermarktketen Marinopoulos. (nrc.nl)


[ lees volledig artikel - In Griekenland is ondernemen nog altijd overleven (nrc.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Tsipras ziet licht aan het einde van de tunnel

(geplaatst op: 2016-09-12 06:28:50)

Tijdens de jaarlijkse toespraak op de Thessaloniki International Fair over het economische beleid voor het komende jaar heeft premier Tsipras beloofd dat de ergste bezuinigingen voorbij zijn. Ook zei hij dat er hulp komt voor de armste bevolkingsgroepen in Griekenland. De 246 miljoen die de regering deze week ophaalde met de veiling van tv-licenties zal worden gebruikt voor gratis maaltijden op scholen en kleuterklassen in de armste gemeentes en de werving van 10.000 nieuwe artsen en verpleegkundigen voor staatsziekenhuizen. Ook komt er een programma dat jonge hoogopgeleide Grieken die vanwege de crisis naar het buitenland zijn vertrokken, moet verleiden om weer terug naar Griekenland te komen. (Parakalo)


[ lees volledig artikel - Tsipras ziet licht aan het einde van de tunnel]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Bosbranden op Thassos door blikseminslagen

(geplaatst op: 2016-09-12 06:28:50)

Op  Thassos is de noodtoestand afgekondigd nu voor de tweede dag een grote brand woedt op het eiland. De dorpen Kazaviti en Prinos en twee kloosters werden uit voorzorg geëvacueerd. Een brandweerman raakte gewond. De brand ontstond waarschijnlijk door blikseminslagen . (Parakalo)


[ lees volledig artikel - Bosbranden op Thassos door blikseminslagen]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Ruzie tussen EU en IMF schaadt Griekenland (fd.nl)

(geplaatst op: 2016-09-12 06:28:50)

De aanhoudende ruzie tussen de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonfds (IMF) over een oplossing van de Griekse schuldencrisis is schadelijk voor Griekenland. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras zondag gezegd, zo meldt persbureau Reuters. Het IMF moet nog steeds beslissen of het meedoet aan de derde internationale reddingsactie voor Griekenland die halverwege 2015 is opgetuigd. De instelling is er niet van overtuigd de Griekse schulden houdbaar zijn. Op dit moment bedraagt de schuld meer dan 170% van het bruto nationaal product, het hoogste percentage van de eurozone. (fd.nl)


[ lees volledig artikel - Ruzie tussen EU en IMF schaadt Griekenland (fd.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie (parakalo.wordpress.com)

(geplaatst op: 2016-09-04 17:45:24)

Het plan van het Griekse ministerie van Toerisme is bijna even opmerkelijk als ambitieus. Populaire toeristische bestemmingen moeten vaker worden ingezet als filmset voor internationale filmproducenten. Volgens een onderzoek van de Stichting voor Economisch en Industrieel Onderzoek (IOBE) kan Griekenland aan een grote buitenlandse filmproductie zo’n 39 miljoen euro verdienen. Ook neemt de werkgelegenheid in verschillende sectoren toe door filmopnamen. Bijkomende voordelen, zoals het lokken van extra toeristen, zijn daar nog niet in meegenomen. Jaarlijks kiezen ongeveer 40 miljoen toeristen hun vakantiebestemming op basis van een plaats waar een populaire film werd opgenomen, zegt het ministerie van Toerisme. Volgens de IOBE leidde de film ‘Captain Corelli’s Mandolin’, die in 2001 werd opgenomen op Kefalonia, tot 14 procent meer hotelreserveringen op het Ionische eiland. (parakalo.wordpress.com)


[ lees volledig artikel - Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie (parakalo.wordpress.com)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy


Bestel de Griekse Gids Glossy