Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Delen Griekse eiland Chios geŽvacueerd om natuurbranden

(geplaatst op: 2016-07-25 08:08:23)
Op het Griekse eiland Chios woedt sinds maandagochtend een brand die door sterke wind, extreme hitte en droogte wordt aangewakkerd. Lokale media melden dat de plaatsen Lithi, Elata en Mesta op het zuidwestelijke deel van het eiland zijn geëvacueerd. Drie blusvliegtuigen, twee helikopters en vijftien brandweerauto's proberen de brand te bestrijden. De rook van de brand is op satellietbeelden te zien en wordt door de sterke wind over zee naar Kreta gedreven.

[ lees volledig artikel - Delen Griekse eiland Chios geŽvacueerd om natuurbranden ]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Op vakantie: zo vermijd je vervelende situaties in Griekenland (nieuwsblad.be)

(geplaatst op: 2016-07-24 08:14:43)

Doe zoals de locals' is een veelgehoord advies als je op vakantie gaat. Maar als je graag vrienden maakt op vakantie, kan het helpen om al een beetje voorbereid te zijn.Wij vroegen Kevin Strubbe, etiquettespecialist en auteur van 'Etiquette in het buitenland' naar de meest voorkomende eigenaardigheidjes in de populairste vakantielanden. Aflevering drie: Griekenland, waar nè ja betekent en waar op tijd komen geen noodzaak is.(nieuwsblad.be)


[ lees volledig artikel - Op vakantie: zo vermijd je vervelende situaties in Griekenland (nieuwsblad.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Vertrouwen in Griekenland groeit weer (fd.nl)

(geplaatst op: 2016-07-04 13:02:38)

Het klimaat in Europa ten aanzien van Griekenland is dit jaar duidelijk verbeterd. Dat constateert president Prokopis Pavlopoulos van Griekenland in een interview met het FD. 'Dit is belangrijk voor ons zelfvertrouwen en ook voor het vertrouwen in mijn land.' De president komt maandag voor een tweedaags staatsbezoek naar Nederland. Met zijn komst wil hij de relatie tussen Nederland en Griekenland verstevigen. (fd.nl)


[ lees volledig artikel - Vertrouwen in Griekenland groeit weer (fd.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Vakantiegangers op de vlucht voor regen: 'Hollandse invasie' in Spanje en Griekenland (rtl nieuws)

(geplaatst op: 2016-07-04 13:01:44)

Nederlanders lijken het helemaal gehad te hebben met de regen. Vakantiegangers slaan volgens reisorganisatie TUI op de vlucht richting zuidelijke zonbestemmingen. Vooral reizen naar Griekenland en Spanje zijn veel meer in trek dan rond dezelfde tijd vorig jaar, meldt de reisorganisatie. TUI verwerkte afgelopen week bijna 80 procent meer reserveringen dan in dezelfde week vorig jaar. (rtl nieuws)


[ lees volledig artikel - Vakantiegangers op de vlucht voor regen: 'Hollandse invasie' in Spanje en Griekenland (rtl nieuws)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Koningspaar krijgt bezoek uit Griekenland (vorsten.nl)

(geplaatst op: 2016-06-27 19:43:36)

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen vlak voor het begin van hun zomervakantie nog officieel bezoek van het Griekse presidentspaar. Dat komt volgende maandag lunchen op paleis Noordeinde. President Prokopis Pavlopoulos en zijn echtgenote Vlasiá worden om elf uur bij het paleis verwacht waar ook een welkomstceremonie wordt gehouden. Daarna is er een gesprek tussen koningspaar en de Griekse gasten, gevolgd door de lunch. Daar staan geen Griekse gerechten op tafel, maar een mix uit de Frans-Nederlandse keuken. Het presidentspaar gaat vervolgens naar het Binnenhof voor een ontmoeting met de voorzitters van Eerste- en Tweede Kamer, een bezoek aan het Mauritshof en het Internationaal Gerechtshof, een treffen met de Griekse gemeenschap in Nederland en een diner in het Catshuis bij minister-president Mark Rutte. (vorsten.nl)


[ lees volledig artikel - Koningspaar krijgt bezoek uit Griekenland (vorsten.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Extreme armoede bijna verdubbeld tijdens Griekse crisis (dewereldmorgen.be)

(geplaatst op: 2016-06-27 09:38:00)

Volgens Bruno Tersago weten de ministers van financiën van de EU welke armoede ze veroorzaken voor de Griekse bevolking. Extreme armoede neemt onrustwekkend toe sinds de crisis toeslaat. Een paar dagen geleden publiceerde DiaNEOsis, een organisatie die onderzoek verricht en analyses uitvoert, een studie over de toename van de extreme armoede in Griekenland. Alweer een studie waar je niet vrolijk van wordt. Extreme armoede heb je overal, maar Griekenland heeft te maken met dit fenomeen in een periode waarin de Grieken een derde van hun koopkracht hebben verloren en een kwart van hun inkomen.(dewereldmorgen.be)


[ lees volledig artikel - Extreme armoede bijna verdubbeld tijdens Griekse crisis (dewereldmorgen.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Juncker : Griekenland is op de goede weg (dft)

(geplaatst op: 2016-06-22 07:54:24)

De regering in Athene is het goede pad ingeslagen om een nieuwe crisis te voorkomen, maar het is van belang dat het Zuid-Europese land zich houdt aan het akkoord met de internationale geldschieters. Deze boodschap bracht de voorzitter van Europese Commissie , Jean Claude Juncker. Volgens Juncker zijn de recente resultaten die Griekenland heeft behaald bij het onder meer het terugdringen van begrotingstekort bemoedigend te noemen, zo meldt Reuters. Wel benadrukte Juncker dat de regering en het parlement in Athene de hervormingsplannen moet blijven omarmen. (dft)


[ lees volledig artikel - Juncker : Griekenland is op de goede weg (dft)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Solidariteit in Griekenland: 180 ton levensmiddelen ingezameld (hln.be)

(geplaatst op: 2016-06-19 18:25:41)

Tijdens een solidariteitsactie voor de noodlijdende Griekse bevolking zijn in Athene tientallen tonnen levensmiddelen ingezameld. De nieuwszender Skai had gisteren met de hulp van negen van de bekendste Griekse zangers en een van de populairste componisten van het land een benefietconcert georganiseerd.Meer dan 40.000 toeschouwers kwamen naar het antieke Olympische stadion van Athene en brachten, naast de betaling van de ingangsprijs van 5 euro, massaal houdbare levensmiddelen mee zoals olijfolie en bloem. In totaal werd 180 ton ingezameld. (hln.be)


[ lees volledig artikel - Solidariteit in Griekenland: 180 ton levensmiddelen ingezameld (hln.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

City Plaza: Grieks hotel voor migranten (nos.nl)

(geplaatst op: 2016-05-30 10:57:59)

In Griekenland zitten op dit moment zo'n 60.000 migranten vast. De regering heeft weinig middelen om alle mensen goed op te vangen. In Athene is een solidariteitsbeweging begonnen met een heel eigen initiatief: in een leegstaand luxe hotel verblijven nu 400 migranten. Europa-correspondent Saskia Dekkers bezoekt het hotel in Athene en spreekt daar met vrijwilligers en vluchtelingen. Ook interviewt ze de eigenaresse van het hotel. Is zij te spreken over de nieuwe bewoners?

Het City Plaza Hotel in hartje Athene stond door de crisis zeven jaar lang leeg. Een maand geleden brak een collectief van zo'n honderd Griekse intellectuelen, studenten en activisten de deur open. Het gebouw met zeven verdiepingen en 120 kamers wordt nu bevolkt door migranten.  (nos.nl)


[ lees volledig artikel - City Plaza: Grieks hotel voor migranten (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

PvdA-eurofractie: we moeten Griekse schuld kwijtschelden (volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2016-05-30 06:31:10)

De PvdA-fractie in het Europees Parlement wil dat de eurolanden een flink deel van hun noodleningen aan Griekenland afschrijven. Ze bepleit een 'nieuwe start' voor Griekenland met een staatsschuld van maximaal 100 procent, wat neerkomt op de kwijtschelding van circa 140 miljard euro aan openstaande Griekse schulden. Volgens PvdA-eurofractieleider Paul Tang is deze maatregel noodzakelijk wil de EU haar belofte nakomen dat Griekenland straks financieel weer op eigen benen staat. 'We zijn nu al zes jaar met de Griekse crisis bezig. Ik wil niet dat Griekenland over zes jaar nog steeds onder Europese curatele staat', aldus Tang. Minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verwijst het voorstel van zijn partijgenoot onmiddellijk naar de prullenbak. 'Nu bijna 150 miljard euro kwijtschelden, daarvoor is zeer begrijpelijk geen enkel draagvlak in de eurolanden die dat zouden moeten betalen.' (volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - PvdA-eurofractie: we moeten Griekse schuld kwijtschelden (volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy


Bestel de Griekse Gids Glossy