Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Migranten aangehouden na brand in opvangcentrum Lesbos

(geplaatst op: 2016-09-20 15:13:03)
Na een grote brand maandagavond in een propvol opvangcentrum voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos zijn dinsdag achttien migranten aangehouden. Ze worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brand, die zeker 60 procent van het centrum in de as legde.De drieduizend migranten en asielzoekers in het centrum vluchtten van de vlammenzee weg en verspreidden zich over het eiland dat vlakbij de Turkse kust ligt. (nu.nl)

[ lees volledig artikel - Migranten aangehouden na brand in opvangcentrum Lesbos]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Chaos op Lesbos: wat voorafging aan fik in migrantenkamp

(geplaatst op: 2016-09-20 15:13:03)

p het Griekse eiland Lesbos is maandagavond de vlam in de pan geslagen. Letterlijk: in het migrantenkamp Moria brak een fikse brand uit, die volgens de politie lijkt te zijn aangestoken door boze migranten zelf. Bij de gevechten die hieraan vooraf gingen vielen tientallen gewonden, melden Griekse media en ooggetuigen. Bij de brand raakte niemand gewond. Duizenden migranten zijn geëvacueerd uit het tentenkamp, dat door de brand zwaar beschadigd is. Het gevolg is chaos: de drie- tot vierduizend migranten zijn de velden ingevlucht om aan de vlammen te ontkomen. Een ruzie tussen rivaliserende groepen ligt ten grondslag te liggen aan de onrust. (elsevier.nl)


[ lees volledig artikel - Chaos op Lesbos: wat voorafging aan fik in migrantenkamp]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

In Griekenland is ondernemen nog altijd overleven

(geplaatst op: 2016-09-19 15:13:03)

Griekse ondernemers zijn aan hun achtste crisisjaar bezig. Ze staan nog altijd in de overlevingsstand. „Niets beweegt.” Ioannis Zafeiropoulos (39) heeft zijn bureau midden in de winkel geplaatst. Het grote beeldscherm staat tussen de rekken met kanten doopjurkjes en nette jongenskleding. Vader Christos staat een klant te woord. Moeder Angeliki maakt de winkel aan kant en pakt een bestelling in. Schoonzus Anastasia verwerkt onlinebestellingen. Op de vloer ligt een stapel pakketjes klaar voor verzending.Kinderkledinghandel AZShop, met twee winkels in Athene, staat na zeven jaar economische crisis in Griekenland nog overeind. „Nog net”, zegt Zafeiropoulos. De webshop die hij in 2010 begon, heeft het familiebedrijf er voorlopig doorheen getrokken. Onlineverkopen maken nu 90 procent uit van de omzet. Maar het einde van de crisis is nog niet in zicht. „De markt krimpt nog steeds.”Burgers en bedrijven zuchten onder de hoge belastingen, investeerders blijven weg. Het belangrijkste economische nieuws van de laatste maanden waren de zelfmoord van de bekende ondernemer Kyriakos Mamidakis (84) van Jetoil en het faillissement van supermarktketen Marinopoulos. (nrc.nl)


[ lees volledig artikel - In Griekenland is ondernemen nog altijd overleven]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Tsipras ziet licht aan het einde van de tunnel

(geplaatst op: 2016-09-12 06:28:50)

Tijdens de jaarlijkse toespraak op de Thessaloniki International Fair over het economische beleid voor het komende jaar heeft premier Tsipras beloofd dat de ergste bezuinigingen voorbij zijn. Ook zei hij dat er hulp komt voor de armste bevolkingsgroepen in Griekenland. De 246 miljoen die de regering deze week ophaalde met de veiling van tv-licenties zal worden gebruikt voor gratis maaltijden op scholen en kleuterklassen in de armste gemeentes en de werving van 10.000 nieuwe artsen en verpleegkundigen voor staatsziekenhuizen. Ook komt er een programma dat jonge hoogopgeleide Grieken die vanwege de crisis naar het buitenland zijn vertrokken, moet verleiden om weer terug naar Griekenland te komen. (Parakalo)


[ lees volledig artikel - Tsipras ziet licht aan het einde van de tunnel]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Bosbranden op Thassos door blikseminslagen

(geplaatst op: 2016-09-12 06:28:50)

Op  Thassos is de noodtoestand afgekondigd nu voor de tweede dag een grote brand woedt op het eiland. De dorpen Kazaviti en Prinos en twee kloosters werden uit voorzorg geëvacueerd. Een brandweerman raakte gewond. De brand ontstond waarschijnlijk door blikseminslagen . (Parakalo)


[ lees volledig artikel - Bosbranden op Thassos door blikseminslagen]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Ruzie tussen EU en IMF schaadt Griekenland

(geplaatst op: 2016-09-12 06:28:50)

De aanhoudende ruzie tussen de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonfds (IMF) over een oplossing van de Griekse schuldencrisis is schadelijk voor Griekenland. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras zondag gezegd, zo meldt persbureau Reuters. Het IMF moet nog steeds beslissen of het meedoet aan de derde internationale reddingsactie voor Griekenland die halverwege 2015 is opgetuigd. De instelling is er niet van overtuigd de Griekse schulden houdbaar zijn. Op dit moment bedraagt de schuld meer dan 170% van het bruto nationaal product, het hoogste percentage van de eurozone. (fd.nl)


[ lees volledig artikel - Ruzie tussen EU en IMF schaadt Griekenland]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie (parakalo.wordpress.com)

(geplaatst op: 2016-09-04 17:45:24)

Het plan van het Griekse ministerie van Toerisme is bijna even opmerkelijk als ambitieus. Populaire toeristische bestemmingen moeten vaker worden ingezet als filmset voor internationale filmproducenten. Volgens een onderzoek van de Stichting voor Economisch en Industrieel Onderzoek (IOBE) kan Griekenland aan een grote buitenlandse filmproductie zo’n 39 miljoen euro verdienen. Ook neemt de werkgelegenheid in verschillende sectoren toe door filmopnamen. Bijkomende voordelen, zoals het lokken van extra toeristen, zijn daar nog niet in meegenomen. Jaarlijks kiezen ongeveer 40 miljoen toeristen hun vakantiebestemming op basis van een plaats waar een populaire film werd opgenomen, zegt het ministerie van Toerisme. Volgens de IOBE leidde de film ‘Captain Corelli’s Mandolin’, die in 2001 werd opgenomen op Kefalonia, tot 14 procent meer hotelreserveringen op het Ionische eiland. (parakalo.wordpress.com)


[ lees volledig artikel - Griekenland als aantrekkelijke filmlocactie (parakalo.wordpress.com)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Dijsselbloem: Economie Griekenland groeit weer (gelderlander.nl)

(geplaatst op: 2016-09-04 17:45:24)
De Griekse economie begint na jaren van krimp weer groei te laten zien. Dat zegt minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met persbureau Bloomberg. Dijsselbloem geeft verder aan dat de Europese lidstaten klaarstaan om verdere steunbetalingen te doen aan Griekenland. (gelderlander.nl)

[ lees volledig artikel - Dijsselbloem: Economie Griekenland groeit weer (gelderlander.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland verliest zenders na controversiŽle licentie-veiling (villamedia.nl)

(geplaatst op: 2016-09-04 17:45:24)

De veiling van tv-licenties heeft de Griekse overheid 246 miljoen euro opgeleverd. In totaal wordt het aantal nationale zenders teruggebracht van acht naar vier. Slechts twee van de huidige zeven omroepen kunnen doorgaan met uitzenden. Een van Griekenlands langst bestaande kanalen, Mega, was al voor de veiling begon uitgeschakeld. De veiling was volgens premier Alexis Tsipras nodig om corruptie in de mediasector tegen te gaan en voor betere regelgeving te zorgen. Volgens critici was de controversiële veiling slechts een manier om de gevestigde mediabazen te vervangen voor mensen die Tsipras en diens SYRIZA-partij steunen. Volgens minister Nikos Pappas betekent de veiling, de eerste in 27 jaar, dat Griekenland nu ‘tv-kanalen heeft die het Griekse volk objectief informeren. [...] niet afhankelijk van de banden die de media eigenaren hadden met politieke leiders’. (villamedia.nl)


[ lees volledig artikel - Griekenland verliest zenders na controversiŽle licentie-veiling (villamedia.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Voetbal: Oefenwedstrijd Nederland Ė Griekenland live op radio, tv en Internet

(geplaatst op: 2016-09-01 19:38:03)

De voetbalwedstrijd tussen Nederland en Griekenland die vanavond in Eindhoven wordt gespeeld is live te volgen via radio, televisie en Internet. De oefenwedstrijd Nederland – Griekenland wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven en geldt als belangrijke testwedstrijd voordat de WK-kwalificatie voor het WK 2018. De oefenwedstrijd tussen Nederland en Griekenland wordt vanavond live uitgezonden door SBS 6. De wedstrijd begint om 20.45 uur, de voorbeschouwing bij SBS6 om 20.00 uur. Een liveverslag van de wedstrijd tussen Oranje en Griekeland is ook te volgen via de radio. In het programma Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1 is een live verslag te horen vanuit het Philips Stadion in Eindhoven. Via Internet is de wedstrijd te volgen via NUsport.(mediamagazine.nl)


[ lees volledig artikel - Voetbal: Oefenwedstrijd Nederland Ė Griekenland live op radio, tv en Internet ]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy


Bestel de Griekse Gids Glossy