Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Koningspaar krijgt bezoek uit Griekenland (vorsten.nl)

(geplaatst op: 2016-06-27 19:43:36)

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen vlak voor het begin van hun zomervakantie nog officieel bezoek van het Griekse presidentspaar. Dat komt volgende maandag lunchen op paleis Noordeinde. President Prokopis Pavlopoulos en zijn echtgenote Vlasiá worden om elf uur bij het paleis verwacht waar ook een welkomstceremonie wordt gehouden. Daarna is er een gesprek tussen koningspaar en de Griekse gasten, gevolgd door de lunch. Daar staan geen Griekse gerechten op tafel, maar een mix uit de Frans-Nederlandse keuken. Het presidentspaar gaat vervolgens naar het Binnenhof voor een ontmoeting met de voorzitters van Eerste- en Tweede Kamer, een bezoek aan het Mauritshof en het Internationaal Gerechtshof, een treffen met de Griekse gemeenschap in Nederland en een diner in het Catshuis bij minister-president Mark Rutte. (vorsten.nl)


[ lees volledig artikel - Koningspaar krijgt bezoek uit Griekenland (vorsten.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Extreme armoede bijna verdubbeld tijdens Griekse crisis (dewereldmorgen.be)

(geplaatst op: 2016-06-27 09:38:00)

Volgens Bruno Tersago weten de ministers van financiën van de EU welke armoede ze veroorzaken voor de Griekse bevolking. Extreme armoede neemt onrustwekkend toe sinds de crisis toeslaat. Een paar dagen geleden publiceerde DiaNEOsis, een organisatie die onderzoek verricht en analyses uitvoert, een studie over de toename van de extreme armoede in Griekenland. Alweer een studie waar je niet vrolijk van wordt. Extreme armoede heb je overal, maar Griekenland heeft te maken met dit fenomeen in een periode waarin de Grieken een derde van hun koopkracht hebben verloren en een kwart van hun inkomen.(dewereldmorgen.be)


[ lees volledig artikel - Extreme armoede bijna verdubbeld tijdens Griekse crisis (dewereldmorgen.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Juncker : Griekenland is op de goede weg (dft)

(geplaatst op: 2016-06-22 07:54:24)

De regering in Athene is het goede pad ingeslagen om een nieuwe crisis te voorkomen, maar het is van belang dat het Zuid-Europese land zich houdt aan het akkoord met de internationale geldschieters. Deze boodschap bracht de voorzitter van Europese Commissie , Jean Claude Juncker. Volgens Juncker zijn de recente resultaten die Griekenland heeft behaald bij het onder meer het terugdringen van begrotingstekort bemoedigend te noemen, zo meldt Reuters. Wel benadrukte Juncker dat de regering en het parlement in Athene de hervormingsplannen moet blijven omarmen. (dft)


[ lees volledig artikel - Juncker : Griekenland is op de goede weg (dft)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Solidariteit in Griekenland: 180 ton levensmiddelen ingezameld (hln.be)

(geplaatst op: 2016-06-19 18:25:41)

Tijdens een solidariteitsactie voor de noodlijdende Griekse bevolking zijn in Athene tientallen tonnen levensmiddelen ingezameld. De nieuwszender Skai had gisteren met de hulp van negen van de bekendste Griekse zangers en een van de populairste componisten van het land een benefietconcert georganiseerd.Meer dan 40.000 toeschouwers kwamen naar het antieke Olympische stadion van Athene en brachten, naast de betaling van de ingangsprijs van 5 euro, massaal houdbare levensmiddelen mee zoals olijfolie en bloem. In totaal werd 180 ton ingezameld. (hln.be)


[ lees volledig artikel - Solidariteit in Griekenland: 180 ton levensmiddelen ingezameld (hln.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

City Plaza: Grieks hotel voor migranten (nos.nl)

(geplaatst op: 2016-05-30 10:57:59)

In Griekenland zitten op dit moment zo'n 60.000 migranten vast. De regering heeft weinig middelen om alle mensen goed op te vangen. In Athene is een solidariteitsbeweging begonnen met een heel eigen initiatief: in een leegstaand luxe hotel verblijven nu 400 migranten. Europa-correspondent Saskia Dekkers bezoekt het hotel in Athene en spreekt daar met vrijwilligers en vluchtelingen. Ook interviewt ze de eigenaresse van het hotel. Is zij te spreken over de nieuwe bewoners?

Het City Plaza Hotel in hartje Athene stond door de crisis zeven jaar lang leeg. Een maand geleden brak een collectief van zo'n honderd Griekse intellectuelen, studenten en activisten de deur open. Het gebouw met zeven verdiepingen en 120 kamers wordt nu bevolkt door migranten.  (nos.nl)


[ lees volledig artikel - City Plaza: Grieks hotel voor migranten (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

PvdA-eurofractie: we moeten Griekse schuld kwijtschelden (volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2016-05-30 06:31:10)

De PvdA-fractie in het Europees Parlement wil dat de eurolanden een flink deel van hun noodleningen aan Griekenland afschrijven. Ze bepleit een 'nieuwe start' voor Griekenland met een staatsschuld van maximaal 100 procent, wat neerkomt op de kwijtschelding van circa 140 miljard euro aan openstaande Griekse schulden. Volgens PvdA-eurofractieleider Paul Tang is deze maatregel noodzakelijk wil de EU haar belofte nakomen dat Griekenland straks financieel weer op eigen benen staat. 'We zijn nu al zes jaar met de Griekse crisis bezig. Ik wil niet dat Griekenland over zes jaar nog steeds onder Europese curatele staat', aldus Tang. Minister van Financiën en Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem verwijst het voorstel van zijn partijgenoot onmiddellijk naar de prullenbak. 'Nu bijna 150 miljard euro kwijtschelden, daarvoor is zeer begrijpelijk geen enkel draagvlak in de eurolanden die dat zouden moeten betalen.' (volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - PvdA-eurofractie: we moeten Griekse schuld kwijtschelden (volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Graf van Aristoteles waarschijnlijk ontdekt in Noord-Griekenland (hln.be)

(geplaatst op: 2016-05-26 16:14:08)

Een Griekse archeloog heeft mogelijk het graf van Aristoteles ontdekt. Het graf van een van de belangrijkste filosofen uit de Oudheid bevindt zich in Stageira, de geboorteplaats van Aristoteles. Dat maakte archeoloog Kostas Sismanides bekend in de marge van een congres in de havenstad Thessaloniki. "We beschikken over sterke aanwijzingen dat we het graf gevonden hebben", zo werd de archeoloog door de openbare omroep (ERT) geciteerd. Het graf van Aristoteles zou zich op de archeologische site van Stageira bevinden aan de oostelijke kant van het schiereiland Chalkidiki in de omgeving van Olympiada.(hln.be)


[ lees volledig artikel - Graf van Aristoteles waarschijnlijk ontdekt in Noord-Griekenland (hln.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Grieks schiereiland uitgeroepen tot beste Europese bestemming (standaard.be)

(geplaatst op: 2016-05-26 16:09:11)

Lonely Planet steekt de slabakkende Griekse economie een hart onder de riem en roept de Peloponnesos uit tot de Europese bestemming die u dit jaar zeker moet bezoeken. Wie het dichter bij huis zoekt, moet volgens de reisgids naar het Nederlandse Texel.Lijstjes zijn een godsgeschenk voor onbesliste reizigers en gelukkig voor hen is er elke maand wel een reisgids die ons wil inspireren. Deze keer maakte Lonely Planet opnieuw zijn oplijsting van de tien Europese bestemmingen die dit jaar wel een vakantie waard zijn.Helemaal bovenaan staat het Griekse schiereiland de Peloponessos, ‘een betaalbare regio van prachtige oude sites zoals Olympia, Mycene en Mystra’, gevolgd door de Deense havenstad Aarhus, dat volgend jaar een van de twee Europese cultuurhoofdsteden wordt. (standaard.be)


[ lees volledig artikel - Grieks schiereiland uitgeroepen tot beste Europese bestemming (standaard.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Eurolanden bereiken akkoord over verlichting schuld Griekenland (nu.nl)

(geplaatst op: 2016-05-25 09:59:16)
Griekenland krijgt hulp bij het betaalbaar maken en houden van zijn enorme schuldenberg. Dat werd door de ministers van Financiën van de eurolanden in de nacht van dinsdag op woensdag afgesproken.Op korte termijn en na het einde van het huidige steunprogramma, in 2018, zegden de eurolanden schuldverlichting toe.Op veel langere termijn wilde de eurogroep zich niet concreet vastleggen, maar werd de belofte gedaan dat Griekenland ook in de toekomst zal worden geholpen als dat nodig zou zijn.Het doen van voorspellingen over de houdbaarheid van de Griekse schuld is lastig gezien de onzekerheid over de ontwikkeling van de (macro-)economie, aldus de eurolanden.Schuldverlichting was onder druk van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op de agenda gezet. Het fonds draagt nu niet bij aan het Griekse programma en wil alleen instappen als er serieus werk wordt gemaakt van schuldverlichting. (nu.nl)

[ lees volledig artikel - Eurolanden bereiken akkoord over verlichting schuld Griekenland (nu.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Eurogroep besluit toch tot schuldverlichting Griekenland (volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2016-05-25 09:58:15)

Griekenland krijgt schuldverlichting. Vooralsnog een beetje - veel minder dan het IMF noodzakelijk acht om nieuwe Griekse drama's te voorkomen - maar de grootste tegenstander, de Duitse minister van Financiën Schäuble, ging dinsdagnacht piepend en krakend door de bocht. Omdat Berlijn het IMF coûte que coûte bij de Griekse financiële noodhulp betrokken wil houden. Pas om 2 uur 's ochtends, na 11 uur vergaderen, bereikten de ministers van Financiën van de eurozone een akkoord: onderling én met het IMF. Naast schuldverlichting krijgt Athene ook een nieuwe tranche (van 10,3 miljard euro) uit de vorige zomer toegezegde noodlening van 86 miljard. Daarmee kan de regering-Tsipras tot eind oktober zijn financiële verplichtingen voldoen. (volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - Eurogroep besluit toch tot schuldverlichting Griekenland (volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy


Bestel de Griekse Gids Glossy