Met TUI naar Griekenland
Griekenland Goedkope vakanties


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Graf van Aristoteles waarschijnlijk ontdekt in Noord-Griekenland (hln.be)

(geplaatst op: 2016-05-26 16:14:08)

Een Griekse archeloog heeft mogelijk het graf van Aristoteles ontdekt. Het graf van een van de belangrijkste filosofen uit de Oudheid bevindt zich in Stageira, de geboorteplaats van Aristoteles. Dat maakte archeoloog Kostas Sismanides bekend in de marge van een congres in de havenstad Thessaloniki. "We beschikken over sterke aanwijzingen dat we het graf gevonden hebben", zo werd de archeoloog door de openbare omroep (ERT) geciteerd. Het graf van Aristoteles zou zich op de archeologische site van Stageira bevinden aan de oostelijke kant van het schiereiland Chalkidiki in de omgeving van Olympiada.(hln.be)


[ lees volledig artikel - Graf van Aristoteles waarschijnlijk ontdekt in Noord-Griekenland (hln.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Grieks schiereiland uitgeroepen tot beste Europese bestemming (standaard.be)

(geplaatst op: 2016-05-26 16:09:11)

Lonely Planet steekt de slabakkende Griekse economie een hart onder de riem en roept de Peloponnesos uit tot de Europese bestemming die u dit jaar zeker moet bezoeken. Wie het dichter bij huis zoekt, moet volgens de reisgids naar het Nederlandse Texel.Lijstjes zijn een godsgeschenk voor onbesliste reizigers en gelukkig voor hen is er elke maand wel een reisgids die ons wil inspireren. Deze keer maakte Lonely Planet opnieuw zijn oplijsting van de tien Europese bestemmingen die dit jaar wel een vakantie waard zijn.Helemaal bovenaan staat het Griekse schiereiland de Peloponessos, ‘een betaalbare regio van prachtige oude sites zoals Olympia, Mycene en Mystra’, gevolgd door de Deense havenstad Aarhus, dat volgend jaar een van de twee Europese cultuurhoofdsteden wordt. (standaard.be)


[ lees volledig artikel - Grieks schiereiland uitgeroepen tot beste Europese bestemming (standaard.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Eurolanden bereiken akkoord over verlichting schuld Griekenland (nu.nl)

(geplaatst op: 2016-05-25 09:59:16)
Griekenland krijgt hulp bij het betaalbaar maken en houden van zijn enorme schuldenberg. Dat werd door de ministers van Financiën van de eurolanden in de nacht van dinsdag op woensdag afgesproken.Op korte termijn en na het einde van het huidige steunprogramma, in 2018, zegden de eurolanden schuldverlichting toe.Op veel langere termijn wilde de eurogroep zich niet concreet vastleggen, maar werd de belofte gedaan dat Griekenland ook in de toekomst zal worden geholpen als dat nodig zou zijn.Het doen van voorspellingen over de houdbaarheid van de Griekse schuld is lastig gezien de onzekerheid over de ontwikkeling van de (macro-)economie, aldus de eurolanden.Schuldverlichting was onder druk van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) op de agenda gezet. Het fonds draagt nu niet bij aan het Griekse programma en wil alleen instappen als er serieus werk wordt gemaakt van schuldverlichting. (nu.nl)

[ lees volledig artikel - Eurolanden bereiken akkoord over verlichting schuld Griekenland (nu.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Eurogroep besluit toch tot schuldverlichting Griekenland (volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2016-05-25 09:58:15)

Griekenland krijgt schuldverlichting. Vooralsnog een beetje - veel minder dan het IMF noodzakelijk acht om nieuwe Griekse drama's te voorkomen - maar de grootste tegenstander, de Duitse minister van Financiën Schäuble, ging dinsdagnacht piepend en krakend door de bocht. Omdat Berlijn het IMF coûte que coûte bij de Griekse financiële noodhulp betrokken wil houden. Pas om 2 uur 's ochtends, na 11 uur vergaderen, bereikten de ministers van Financiën van de eurozone een akkoord: onderling én met het IMF. Naast schuldverlichting krijgt Athene ook een nieuwe tranche (van 10,3 miljard euro) uit de vorige zomer toegezegde noodlening van 86 miljard. Daarmee kan de regering-Tsipras tot eind oktober zijn financiële verplichtingen voldoen. (volkskrant.nl)


[ lees volledig artikel - Eurogroep besluit toch tot schuldverlichting Griekenland (volkskrant.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Grieken begonnen tentenkamp Idomeni te ontruimen (nrc.nl)

(geplaatst op: 2016-05-24 10:00:31)

In stilte reden vanochtend dertien bussen met vluchtelingen weg uit het geïmproviseerde kamp bij Idomeni aan de Grieks-Macedonische grens. Journalisten en vrijwilligers werden op ruime afstand gehouden terwijl politie met zachte dwang 609 mensen in bussen zette en naar een vluchtelingenkamp in de buurt van de stad Thessaloniki bracht. Het besluit om het spontaan gegroeide kamp te ontmantelen is lang uitgesteld. Griekse en Europese autoriteiten hoopten dat Idomeni vanzelf zou leeglopen. Duizenden migranten verkasten de afgelopen maanden vanwege de zware omstandigheden inderdaad naar andere kampen. Een grotere groep bleef echter hopen dat de grens opnieuw open zou gaan of op een succesvolle illegale oversteek. De legale route naar Europa vinden ze geen geloofwaardig alternatief. (nrc.nl)


[ lees volledig artikel - Grieken begonnen tentenkamp Idomeni te ontruimen (nrc.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland keurt opnieuw hervormingen goed (nos.nl)

(geplaatst op: 2016-05-23 06:34:53)

Het Griekse parlement heeft opnieuw een reeks hervormingen goedgekeurd om te voldoen aan de eisen van zijn geldschieters. De nieuwe hervormingen bestaan onder meer uit belastingverhogingen en een fonds dat het beheer voert over bijna alle staatsbezittingen. Eerder deze maand werden al hervormingen van de pensioenen en de inkomstenbelasting goedgekeurd. Tijdens de stemming werd buiten het parlementsgebouw in Athene geprotesteerd tegen de nieuwe maatregelen. Door de belastingverhogingen worden onder meer benzine, tabaksproducten, het gebruik van internet en onroerend goed duurder. De coalitie onder leiding van premier Tsipras' partij Syriza keurde ook een noodmechanisme goed. Dat treedt in werking als de Grieken de door de geldschieters geëiste doelen niet halen. Dan volgen automatisch extra bezuinigingen.  (nos.nl)


[ lees volledig artikel - Griekenland keurt opnieuw hervormingen goed (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Wrakstukken vermist vliegtuig gevonden (nos.nl)

(geplaatst op: 2016-05-19 13:32:23)

Een toestel van Egyptair dat onderweg was van Parijs naar Caïro is van de radar verdwenen. De zoekacties zijn gestart. Op de passagierslijst staan geen Nederlanders.

Een Grieks fregat heeft wrakstukken gevonden in zee, melden bronnen bij het Griekse leger. Het gaat om twee grote plastic voorwerpen, die zo'n 370 kilometer ten zuiden van het eiland Kreta dreven in het water. Het gebied waar de voorwerpen zijn gevonden, is zo'n 90 kilometer ten zuidoosten van de plek waar vlucht MS804 van de radar verdween. (nos.nl)


[ lees volledig artikel - Wrakstukken vermist vliegtuig gevonden (nos.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland moet zich net als V&D failliet kunnen verklaren (nrc.nl)

(geplaatst op: 2016-05-19 06:00:36)

Wie te diep in de schulden zit, is gebaat bij een faillissement of een schuldsanering. Dat insolvabele landen, zoals Griekenland, niet failliet kunnen gaan begint een probleem te worden. Banken wentelen hun risico’s af op dergelijke landen en blijven zo buiten schot.(...) Het IMF berichtte vorige week dat Griekenland, bedeeld met een forse schuldenberg, nog decennialang coulance nodig zou hebben bij het afbetalen van alle schulden. Een manier zou zijn tot 2040 geen rente meer hierover te laten betalen. Zelfs bij een lage inflatie van 2 procent betekent dat de facto een afname van de kosten voor Griekenland van 40-60 procent. De minister van Financiën Dijsselbloem zei gelijk dat hij niet de intentie heeft verlies te lijden op de leningen. Nou is intentie in deze context niet zo van belang. Iedereen die geen politicus is, weet dat Griekenland niet alles wat ze geleend heeft kan terugbetalen en failliet is. (nrc.nl)


[ lees volledig artikel - Griekenland moet zich net als V&D failliet kunnen verklaren (nrc.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Miljarden aan leningen voor Griekenland hebben vooral Europese banken gered (hln.be)

(geplaatst op: 2016-05-05 06:40:27)

Griekenland raakt maar niet uit de crisis, ondanks alle hulpprogramma's. Eén van de verklaringen daarvoor is simpel: minder dan vijf procent van de miljarden aan leningen kwam volgens een studie in de Griekse begroting terecht. Met de rest werden de Europese banken gered. Sinds zes jaar probeert Europa de crisis in Griekenland te lenigen met leningen van nu meer dan 220 miljard euro. In ruil eist Europa steeds hardere besparingsmaatregelen en hervormingsprogramma's. Allemaal tevergeefs. Maar de verklaring ligt niet bij de Griekse overheid. Uit een studie van de European School of Management and Technology (ESMT) het Duitse Handelsblatt bericht, blijkt dat de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds de voorbije jaren vooral de banken en andere private schuldeisers hebben gered. (hln.be)


[ lees volledig artikel - Miljarden aan leningen voor Griekenland hebben vooral Europese banken gered (hln.be)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

WIkileaks onthult dat IMF & troika meer bezuinigingen in Griekenland willen (globalinfo.nl)

(geplaatst op: 2016-04-25 15:45:10)

IMF en de Troika willen nog meer bezuinigingen van Griekenland - De Wikileaks Openbaarmaking door Jack Rasmus. Het Troikacrisismanagement van de Griekse crisis gaat in 2016 een nieuwe fase in een veel onzekerdere Europese en mondiale economisch situatie en dit neoliberale management heeft de Griekse crisis in de loop der tijd alleen maar verscherpt waardoor deze crisis in 2016 weer opnieuw op de Europese agenda staat. Griekenland is failliet en kan onmogelijk haar uitstaande schulden voldoen een kwijtschelding van deel van haar schulden lijkt op termijn onvermij- delijk maar stuit op grote politieke weerstand en een nieuwe acute Griekse schuldencrisis lijkt daarom in 2016 onvermijdelijk aldus Jack Rasmus. (www.globalinfo.nl)


[ lees volledig artikel - WIkileaks onthult dat IMF & troika meer bezuinigingen in Griekenland willen (globalinfo.nl)]
Lees nieuwsartikel

Het Griekse nieuws

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsHet Griekenland Glossy

Bestel de Griekse Gids Glossy