Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Koninklijk gezin viert vakantie in Griekenland (blauwbloed.eo.nl)

(geplaatst op: 2019-04-29 13:47:40 )

Koning Willem-Alexander is zaterdag na afloop van de feestelijke viering van zijn verjaardag in Amersfoort met zijn gezin naar Griekenland gevlogen. Daar nam hij 's avonds in Spetses deel aan de viering van orthodox Pasen, samen met de Griekse koning Constantijn en koningin Anne-Marie. Op Griekse sociale media zijn zondag tal van opnamen gepubliceerd van het koninklijk gezin, traditioneel met kaarsen in de hand, en koning Constantijn en koningin Anne-Marie. Het Griekse koningspaar heeft net als Willem-Alexander een huis in Porto Heli, bij Spetses. (blauwbloed.eo.nl)

Lees verder

Griekenland eist honderden miljarden van Duitsland voor oorlogsschade (ad.nl)

(geplaatst op: 2019-04-19 13:46:00 )

Griekenland gaat bij Duitsland officieel 290 miljard euro aan herstelbetalingen eisen voor de schade die is aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Griekse parlement heeft daar in grote meerderheid mee ingestemd. Dit is voor ons een historische en morele plicht", sprak de Griekse premier Alexis Tsipras, die bij de verkiezingen in 2015 beloofde om een deal met Duitsland te sluiten over de herstelbetalingen. (ad.nl)

Lees verder

De mars van de wanhoop (groene.nl)

(geplaatst op: 2019-04-11 06:23:48 )

Door een ultimatum van de Europese Unie verliezen veel vluchtelingen in Griekenland hun huis en hun schamele uitkering. Duizenden verzamelen zich nu aan de Noord-Griekse grens voor een mars naar het noorden. ‘Dit wordt een ramp. Er zullen gewonden vallen.’ Op zondag 31 maart verliep het woonultimatum voor vluchtelingen die vóór juli 2017 asiel in Griekenland hebben aangevraagd en gekregen. Een ultimatum gebaseerd op EU-regelgeving die Brussel lang geleden aan Griekenland heeft opgelegd, maar die Athene uit humanitaire overwegingen al die tijd niet heeft geïmplementeerd. Tot nu toe. Griekenland staat met de rug tegen de muur. ( Ingeborg Beugel - www.groene.nl)

Lees verder

Overstromingen op Kreta na zware regenval

(geplaatst op: 2019-04-09 06:26:54 )

Zware regenval heeft aanzienlijke schade veroorzaakt op Oost-Kreta. Grote delen van de toeristische steden Ierapetra en Sitia zijn overstroomd. Ook veel pensions en hotels zijn getroffen. De gouverneur van de regio heeft de noodtoestand uitgeroepen. Sommige plaatsen in het oosten kregen meer dan 100 mm regen in korte tijd te verwerken.

Lees verder

Migranten Griekenland willen grens over, maar raken slaags met politie (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-04-07 09:08:21 )

Bij een opvangkamp voor vluchtelingen in de buurt van de Griekse stad Thessaloniki zijn rellen uitgebroken toen honderden migranten zich verzamelden in een maïsveld buiten het kamp. Na oproepen op sociale media waren ze van plan om vrijdag samen de grens tussen Griekenland en Noord-Macedonië over te steken, zo'n 60 kilometer verderop, in de hoop daarvandaan andere landen in Europa te kunnen bereiken. (nos.nl)

Lees verder

Om de Akropolis te beschermen stopt Athene voorlopig met bouwen (Trouw.nl)

(geplaatst op: 2019-03-24 12:51:45 )

In Athene mogen voorlopig geen nieuwe hoge complexen gebouwd worden in de wijken direct ten zuiden van de berg Akropolis. Wie wel eens vanaf de machtige Akropolis over Athene heeft uitgekeken, vroeg zich wellicht af of er aan de bouw van de moderne Griekse hoofdstad enige planning te pas is gekomen. Schots en scheef schieten de gebouwen de lucht in, sommige een stuk verder dan andere. Het sterk aantrekkende toerisme en de populariteit van de Griekse hoofdstad bij onder anderen Chinezen en Arabieren hebben de afgelopen tijd tot een nieuwe bouwwoede geleid. Maar de Griekse minister van milieu Giorgos Stathakis stelt nu paal en perk. Tot nader order worden geen bouwvergunningen meer verleend voor nieuwe projecten van hoger dan 17,5 meter in twee wijken direct ten zuiden van de Akropolis. Reden: het beroemde Parthenon, een van de belangrijkste heiligdommen ter wereld, dreigt voor buurtbewoners achter betonnen muren te verdwijnen. (Trouw.nl)

Lees verder

Betaling aan Griekenland uitgesteld (Telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2019-03-12 20:04:18 )

De ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) stellen een uitkering van 1 miljard euro aan Griekenland met een maand uit. Het land heeft niet op tijd een aantal afgesproken hervormingsmaatregelen getroffen. De uitkering vloeit voort uit een afspraak uit 2012, toen Griekenland failliet dreigde te gaan. De winsten die eurolanden hebben geboekt met het opkopen van Griekse staatsobligaties worden tot medio 2022 halfjaarlijks naar Athene overgemaakt om de schuldenlast mee te verlichten. De Eurogroep moest maandag beslissen over deze eerste speciale storting sinds het land uit het internationale steunprogramma is. Volgens EU-commissaris Pierre Moscovici (economische en financiële zaken) heeft Griekenland belangrijke stappen vooruitgezet, maar meer is nodig. (Telegraaf.nl)

Lees verder

Moody's positiever over Griekenland (Telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2019-03-04 13:08:14 )

Kredietbeoordelaar Moody's is positiever geworden over Griekenland. De firma voerde het kredietoordeel voor het Zuid-Europese land op en wijzigde ook de prognose, zo bleek uit een verklaring. De kredietrating ging van B3 naar B1 en de verwachting werd op stabiel gezet. Dat was eerder positief. Volgens Moody's beginnen de hervormingen die Griekenland, na een zeer zware economische crisis, hun vruchten af te werpen. Een sterkere economie, gecombineerd met scherp toezicht van de schuldeisers, maakt daarbij de kans op het omkeren van de hervormingen kleiner. Verder is de houdbaarheid van de Griekse schulden verbeterd. (Telegraaf.nl)

Lees verder

Nederlanders na week vol verwoesting op Kreta: 'En het is nog niet voorbij' (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-03-03 11:09:42 )

Aardverschuivingen, stroomuitval, omgevallen bomen, winkels die volledig onder water staan en onbegaanbare wegen. Kreta is deze week twee keer getroffen door storm en veel regen. Vooral het westen van Kreta kreeg het zwaar te verduren. Twee oude bruggen zijn ingestort, waaronder een brug van meer dan een eeuw oud in de havenstad Chania. (nos.nl)

Lees verder

Noodweer op Kreta: bruggen verwoest en één persoon vermist (HLN.be)

(geplaatst op: 2019-02-28 15:18:51 )

Stormwinden en zware regenval hebben het Griekse eiland Kreta voor een tweede keer op enkele dagen geteisterd. De materiële schade is aanzienlijk. Er is ook iemand vermist. Het westen van het eiland en de streek rond de stad Chania zijn het ergst getroffen. Volgens de staatsomroep is de noodtoestand in die regio uitgeroepen. (HLN.be)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019