Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Betaling aan Griekenland uitgesteld (Telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2019-03-12 20:04:18 )

De ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) stellen een uitkering van 1 miljard euro aan Griekenland met een maand uit. Het land heeft niet op tijd een aantal afgesproken hervormingsmaatregelen getroffen. De uitkering vloeit voort uit een afspraak uit 2012, toen Griekenland failliet dreigde te gaan. De winsten die eurolanden hebben geboekt met het opkopen van Griekse staatsobligaties worden tot medio 2022 halfjaarlijks naar Athene overgemaakt om de schuldenlast mee te verlichten. De Eurogroep moest maandag beslissen over deze eerste speciale storting sinds het land uit het internationale steunprogramma is. Volgens EU-commissaris Pierre Moscovici (economische en financiële zaken) heeft Griekenland belangrijke stappen vooruitgezet, maar meer is nodig. (Telegraaf.nl)

Lees verder

Moody's positiever over Griekenland (Telegraaf.nl)

(geplaatst op: 2019-03-04 13:08:14 )

Kredietbeoordelaar Moody's is positiever geworden over Griekenland. De firma voerde het kredietoordeel voor het Zuid-Europese land op en wijzigde ook de prognose, zo bleek uit een verklaring. De kredietrating ging van B3 naar B1 en de verwachting werd op stabiel gezet. Dat was eerder positief. Volgens Moody's beginnen de hervormingen die Griekenland, na een zeer zware economische crisis, hun vruchten af te werpen. Een sterkere economie, gecombineerd met scherp toezicht van de schuldeisers, maakt daarbij de kans op het omkeren van de hervormingen kleiner. Verder is de houdbaarheid van de Griekse schulden verbeterd. (Telegraaf.nl)

Lees verder

Nederlanders na week vol verwoesting op Kreta: 'En het is nog niet voorbij' (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-03-03 11:09:42 )

Aardverschuivingen, stroomuitval, omgevallen bomen, winkels die volledig onder water staan en onbegaanbare wegen. Kreta is deze week twee keer getroffen door storm en veel regen. Vooral het westen van Kreta kreeg het zwaar te verduren. Twee oude bruggen zijn ingestort, waaronder een brug van meer dan een eeuw oud in de havenstad Chania. (nos.nl)

Lees verder

Noodweer op Kreta: bruggen verwoest en één persoon vermist (HLN.be)

(geplaatst op: 2019-02-28 15:18:51 )

Stormwinden en zware regenval hebben het Griekse eiland Kreta voor een tweede keer op enkele dagen geteisterd. De materiële schade is aanzienlijk. Er is ook iemand vermist. Het westen van het eiland en de streek rond de stad Chania zijn het ergst getroffen. Volgens de staatsomroep is de noodtoestand in die regio uitgeroepen. (HLN.be)

Lees verder

Griekenland moet tandje bijsteken om financiële bonus op te strijken (HLN.be)

(geplaatst op: 2019-02-27 15:23:26 )

Griekenland mag dan wel verlost zijn van het internationale steunprogramma, het betekent niet dat het land mag dralen met de hervormingen die het heeft beloofd aan zijn schuldeisers. Zo heeft de Europese Commissie Athene woensdag aangemaand om tegen 11 maart nog een aantal belangrijke stappen te zetten.  (HLN.be)

Lees verder

Recordaantal migranten zit klem in Griekenland (Volkskrant.nl)

(geplaatst op: 2019-02-18 15:22:17 )

Een recordaantal van 75 duizend migranten zit vast in Griekenland door ‘Fort Europa’. Van de belofte van de Europese Unie om vluchtelingen over te nemen kwam vrijwel niets terecht. In een opvangkamp in Thessaloniki verloopt het leven in lethargie. ‘Er is hier niets voor ons. Ook voor de Grieken is er geen werk.’ (Volkskrant.nl)

Lees verder

Griekenland stuurt Katerine Duska (songfestival.be)

(geplaatst op: 2019-02-14 15:28:24 )

Er werd al heel lang gespeculeerd over wie Griekenland, die zich in twee van de laatste drie Songfestivals niet kon plaatsen voor de finale, zou vertegenwoordigen in Tel Aviv. Vandaag maakte de Griekse omroep ERT officieel bekend dat ze kiezen voor zangeres Katerine Duska. Waar voorheen het land een mooi rapport had op het festival, zit het ze de laatste jaren niet echt mee. Laatste finaleplaats was voor Demy die met This is Love op een negentiende plaats eindigde. Daarom koos een zeskoppige jury, bestaande uit producers en mensen van de nationale omroep, deze jonge zangeres die hopelijk het tij laat keren. (songfestival.be)

Lees verder

Griekenland akkoord met Noord-Macedonië als lid NAVO na naamswijziging (nu.nl)

(geplaatst op: 2019-02-08 15:26:56 )

Het Griekse parlement heeft uiteindelijk ingestemd met de toetreding van Noord-Macedonië tot de NAVO. In de stemming keurden 153 parlementariërs het plan goed en 140 stemden tegen. Jarenlang blokkeerde Athene de toetreding van het in 1991 onafhankelijk geworden Macedonië. Griekenland heeft zelf een regio die zo heet en vreesde dat het buurland in de toekomst daar aanspraken op zou willen baseren. Athene heeft zich ook tegen mogelijk EU-lidmaatschap van Macedonië verzet. Onlangs is de naam van het Balkanland echter veranderd in Noord-Macedonië. Daar blijken de Grieken mee te kunnen leven. (nu.nl)

Lees verder

Turkije looft miljoenen uit voor vinden naar Griekenland gevluchte officieren (nos.nl)

(geplaatst op: 2019-02-05 15:24:55 )

Turkije heeft de acht officieren die na de mislukte staatsgreep in de zomer van 2016 naar Griekenland vluchtten, op een openbare opsporingslijst van terreurverdachten gezet. Daarbij is een hoge beloning uitgeschreven: 5,4 miljoen euro, wat neerkomt op ruim 670.000 euro per persoon. (nos.nl)

Lees verder

Zware aardbeving bij Grieks eiland Zakynthos: 'Scheuren in de muur' (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-10-26 13:40:41 )

Het westen van Griekenland is getroffen door een aardbeving. Die had volgens het Europese seismologische centrum EMSC een kracht van 6,8. De aardbeving werd gevoeld in een groot deel van Griekenland, Zuid-Italië en Malta. Het epicentrum lag op zee, zo'n 44 kilometer van het toeristeneiland Zakynthos. De beving was om 01.54 uur lokale tijd, waardoor veel mensen wakker werden geschud. Voor zover bekend zijn er geen mensen zwaargewond geraakt en heeft de beving geen grote schade veroorzaakt. (nos.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019