Met TUI naar Griekenland
Lastminute Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Gevluchte Turkse militairen mogen in Griekenland blijven (nu.nl)

(geplaatst op: 2017-06-25 17:31:42 )
Ankara respecteert het Griekse besluit om acht gevluchte Turkse militairen niet uit te leveren. ''We willen niet dat deze coupplegers de relatie tussen Turkije en Griekenland schade toebrengen'', legde de Turkse premier Binali Yildirim uit in de Griekse hoofdstad Athene. De militairen waren naar Griekenland gevlucht na de mislukte staatsgreep van vorig jaar. Turkije eiste de uitlevering van de verdachten, maar de Griekse rechter blokkeerde dat. Inmiddels lijkt Ankara zich daarbij te hebben neergelegd. (nu.nl)
Lees verder

Pinnen in Griekenland rukt op (nporadio1.nl)

(geplaatst op: 2017-06-25 17:31:42 )

De Grieken ontdekken iets dat voor ons al heel normaal is: pinnen om je boodschappen te betalen. De eerste vijf maanden van het jaar steeg het aantal transacties met pinpas en creditcard in Griekenland met dertig procent, blijkt uit cijfers van de banken. Correspondent Thijs Kettenis in Athene legt ui dat de Grieken min of meer worden gedwongen. ”Grieken kunnen namelijk nog steeds niet onbeperkt contant geld opnemen, maximaal 840 euro per twee weken, dat komt neer op 60 euro per dag. Dat komt door de limieten die twee jaar geleden zijn ingesteld toen Griekenland de euro dreigde te moeten inleveren, om te voorkomen dat de banken zouden omvallen. Voor pintransacties geldt die limiet niet. Banken hebben daarom honderdduizenden pinpassen uitgegeven sindsdien.” (nporadio1.nl)

Lees verder

Turkse spanningen drijven vakantieganger naar Griekenland (fd.nl)

(geplaatst op: 2017-06-22 12:54:22 )

Het toerisme in Griekenland lijkt te profiteren van onrust in Turkije. Reisorganisaties zien een forse toename van het aantal boekingen en vermoeden dat dit komt omdat een deel van de Nederlandse reizigers Turkije bewust links laat liggen. Berichten over aanslagen, de couppoging van vorig jaar en diplomatieke ruzie tussen Turkije en Nederland laten de keus voor een vakantiebestemming vaker op andere landen langs de Middellandse Zee vallen. Deze zomer reizen 42% meer Nederlanders af naar Griekenland dan vorig jaar, blijkt uit gegevens van ANVR-GfK Travelscan. Reisoperator TUI verwacht zelfs dat Griekenland afstevent op een recordjaar.(fd.nl)

Lees verder

Griekenland verwacht recordaantal Nederlandse toeristen (travelpro.nl)

(geplaatst op: 2017-06-22 12:54:22 )

“Wij stevenen af op het hoogste aantal Nederlandse toeristen in tien jaar”, zegt Eleni Skarveli (Directeur van het Grieks Verkeersbureau) in het FD. Opvallend, want het vorige record viel in de wereldwijde economische malaise van 2008. “Wij gaan ook inzetten op stedentrips. Griekenland is meer dan zon en strand”, aldus Skarveli. (travelpro.nl)

Lees verder

Hotels en restaurants Griekenland relatief goedkoop (cbs.nl)

(geplaatst op: 2017-06-15 14:40:25 )

Van de vijf populairste zomervakantielanden betaal je in Griekenland het minste voor hotelovernachtingen en restaurantbezoeken. Griekse hotels en restaurants zijn 19 procent goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. In Nederland zijn hotels en restaurants ruim 9 procent duurder dan gemiddeld in de EU. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe Eurostatcijfers over prijzen in 2016.(cbs.nl)

Lees verder

Deal of crisis voor Griekenland? (bnr.nl)

(geplaatst op: 2017-06-15 12:49:25 )

In Brussel beslissen de Europese ministers van Financiën morgen of Griekenland ruim 7 miljard krijgt overgemaakt. Dat geld hebben de Grieken nodig om eerder gemaakte schulden af te lossen. In Griekenland wordt verwacht dat er afspraken worden gemaakt. De EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) werden het vorige maand niet eens over schuldverlichting voor Griekenland. Het IMF, dat meent dat de Griekse schuld onhoudbaar is, wil daarom nog steeds niet meedoen aan het steunprogramma voor Griekenland. Voor Nederland en Duitsland is IMF-deelname een voorwaarde om weer vers geld naar Athene te sturen. (bnr.nl)

Lees verder

Hotels en restaurants Griekenland relatief goedkoop (cbs.nl)

(geplaatst op: 2017-06-15 12:49:25 )

Van de vijf populairste zomervakantielanden betaal je in Griekenland het minste voor hotelovernachtingen en restaurantbezoeken. Griekse hotels en restaurants zijn 19 procent goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. In Nederland zijn hotels en restaurants ruim 9 procent duurder dan gemiddeld in de EU. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe Eurostatcijfers over prijzen in 2016.(cbs.nl)

Lees verder

8,5 miljard euro voor Griekenland, IMF bijna aan boord (rtlz)

(geplaatst op: 2017-06-15 12:49:25 )

De Griekse regering kan op korte termijn 8,5 miljard euro uit het Europese noodfonds tegemoet zien om volgende maand schulden af te lossen. Aan de horizon gloort ook schuldverlichting, maar daar is nog geen akkoord over.Als de Eurogroep geen deal wist te sluiten over de Griekse schuldenberg zouden er opnieuw problemen ontstaan. In juli moeten de Grieken grote bedragen terugbetalen aan onder meer het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB). De Grieken hebben de laatste maanden veel nieuwe bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd en krijgen daarom het geld uit het Europese noodfonds ESM. Nederland heeft daar tot nu toe 4,6 miljard in gestort, dat kan maximaal oplopen tot 40 miljard euro. (rtlz)

Lees verder

Grieks dorp zakt weg in bruinkoolmijn (nos.nl)

(geplaatst op: 2017-06-15 12:29:25 )

Een dorp in het noorden van Griekenland zakt langzaam weg in een grote bruinkoolmijn. Alle 182 inwoners van het dorp Anargyroi zijn geëvacueerd en in hotels in de buurt ondergebracht. Sommige huizen zijn al ingestort door de schuivende ondergrond. Ruim een week geleden werd de openluchtmijn tijdelijk gesloten vanwege de dreiging. De aardverschuivingen begonnen gisterenochtend en zijn veel groter dan verwacht. Gisteravond moest iedereen op stel en sprong zijn huis uit. Vanochtend mochten sommige mensen nog even terug naar huis om hun bezittingen op te halen. De verwachting is dat de grond nog een dag of vijf zal schuiven.(nos.nl)

Lees verder

Noodtoestand op Lesbos na aardbeving (parakalo)

(geplaatst op: 2017-06-13 17:09:36 )

De Griekse autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen op Lesbos. Het eiland werd gistermiddag getroffen door een aardbeving met de kracht van 6,3 op de Schaal van Richter. Een 43-jarige vrouw kwam om het leven toen haar huis instortte. Haar twee kinderen en man overleefden de aardbeving. Bij de beving vielen ook zeker 15 gewonden. Veel wegen zijn onbegaanbaar en in zeker twaalf dorpen in het zuiden van Lesbos zijn huizen ernstig beschadigd of compleet verwoest. De inwoners zijn opgevangen bij familie of in tenten van het leger.  Sommigen hebben de nacht doorgebracht in hun auto. In totaal raakten meer dan 800 mensen dakloos. (parakalo)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Last minute Griekenland

 

Autohuur Griekenland