Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Griekenland gaat asielprocedures makkelijker en sneller maken (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-05-16 06:45:50 )

Griekenland gaat zijn asielprocedures makkelijker en sneller maken. Het parlement in Athene heeft een wet aangenomen die dat regelt. De wet is bedoeld om iets te doen aan de overbevolkte vluchtelingenkampen, waar veel internationale kritiek op is. Op Griekse eilanden dicht bij de Turkse kust zijn vijf kampen die meer dan twee keer zoveel mensen huisvesten als de bedoeling is. In de kampen is geweld uitgebroken uit onvrede over de leefomstandigheden en de eindeloze duur van de asielprocedures. (nos.nl)

Lees verder

Prins Charles: Griekenland zit in mijn bloed

(geplaatst op: 2018-05-10 14:44:08 )

Het officiële bezoek dat de Britse prins Charles woensdagmiddag met echtgenote Camilla is begonnen in Athene voelde een beetje als een thuiskomst. "Griekenland zit in mijn bloed", zei Charles voorafgaand aan het driedaagse verblijf, dat aansloot op een bezoek aan Zuid-Frankrijk. Charles' vader prins Philip is in 1921 op Corfu geboren, als lid van de Griekse koninklijke familie. 

Lees verder

Eleni Foureira voor Cyprus in Eurovisiesongfestival 2018 (Sterrenoptv.nl)

(geplaatst op: 2018-05-08 17:43:31 )

Eleni Foureira is voor Cyprus te zien in het Eurovisiesongfestival van 2018. Eleni heeft geen talentenjacht hoeven te winnen om mee te doen aan de competitie. Ze bereikte het Eurovisiesongfestival nadat ze door de Cypriotische openbare omroep werd geselecteerd om Cyprus te vertegenwoordigen. Eleni Foureira doet mee aan het Eurovisiesongfestival 2018 voor Cyprus met Fuego. De pop zangeres en actrice begon haar muziekcarrière in 2007 als lid van de groep Mystique. Drie jaar later, in 2010, besloot ze zich meer te focussen op haar solocarrière. Met haar eerste album bouwde ze al gelijk een naam op in zowel Griekenland als op Cyprus. (Sterrenoptv.nl)

Lees verder

Griekse economie komt in groeifase: “Hervormingen beginnen vruchten af te werpen” (hln.be)

(geplaatst op: 2018-05-04 17:45:43 )
De Griekse economie komt terecht in een fase van groei. Dat zegt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De hervormingen beginnen hun vruchten af te werpen, zei Oeso-topman Angel Gurria na een ontmoeting met de Griekse premier Alexis Tsipras. De economische denktank vergelijkt de Griekse economie met een raket die langzaam opstijgt en vervolgens versnelt. Van een “Grexit” uit de EU is volgens Gurria geen sprake meer, wel van een exit uit de internationale schuldregelingen. (hln.be)
Lees verder

AEK kampioen van Griekenland na uitspraak bond (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-04-24 07:17:07 )

AEK Athene heeft voor het eerst in 24 jaar de Griekse titel veroverd. Het twaalfde kampioenschap werd niet op het veld behaald, maar kwam van achter de groene tafel. De Griekse voetbalbond riep AEK maandag tot winnaar uit van het gestaakte duel met PAOK Saloniki en bestrafte PAOK met drie punten aftrek. Daardoor is AEK met nog twee duels te spelen niet meer in te halen door de rivaal uit de havenstad Thessaloniki. (nos.nl)

Lees verder

Turkije en Griekenland: ramkoers of schijngevechten? (vrt.be)

(geplaatst op: 2018-04-24 07:15:24 )

Na weken van kleine nerveuze incidenten, op zee en in de lucht, tussen Turkse en Griekse schepen en vliegtuigen, zegt president Erdogan dat er vrede nodig is. Tezelfdertijd voert hij de druk op Athene op om Turkse asielzoekers uit te leveren. Dreigt er een confrontatie tussen twee NAVO-landen? (vrt.be)

Lees verder

In paar dagen tijd 500 vluchtelingen naar Griekse eilanden (nos.nl)

(geplaatst op: 2018-04-17 10:34:40 )

De afgelopen dagen zijn ongeveer 500 vluchtelingen van de Turkse kust naar Griekse eilanden gevaren. Volgens Griekse media arriveerden sinds woensdag 318 mensen op Lesbos, 94 op Chios en 125 op Samos. Op de drie eilanden zitten de opvangplekken al jaren overvol. (nos.nl)

Lees verder

Griekse eilanden zuchten onder stof en hitte (rtlnieuws.nl)

(geplaatst op: 2018-04-17 10:33:01 )

De combinatie van een warme en sterke wind maakt het leven op de Griekse eilanden in Egeïsche zee voor de derde dag op rij zwaar. Op het schiereiland Peloponnesos werd het dit weekend net geen 34 graden.Het gaat om een sterke zuidenwind met Saharazand. (rtlnieuws.nl)

Lees verder

Het vergeten land: hoe zit het met de Grieken? (HPdetijd.nl)

(geplaatst op: 2018-04-09 10:36:50 )

De economische hulp voor Griekenland loopt over een half jaar af. Het land probeert sinds de crisis van 2010 zijn miljardenschuld af te betalen, maar het kampt tegelijkertijd met een massale uitstroom van jongeren en een trage economische groei. De Griekse tragedie in drie cijfers. (HPdetijd.nl)

Lees verder

Zwartrijden in de metro van Athene kan niet meer, en dat is flink wennen (trouw.nl)

(geplaatst op: 2018-03-16 09:19:14 )

Vanmorgen is op alle 65 stations de toegang tot de perrons afgesloten. De poortjes gaan alleen nog open door het scannen van een elektronisch kaartje. Of de overgang vandaag vlekkeloos verloopt, is de vraag. De invoering werd meermaals uitgesteld. De kaartlezers op diverse stations moesten enkele malen vervangen worden nadat vandalen ze kapot hadden geslagen. Sinds december bewaakt de politie daarom de stations. Bovendien blijken veel Atheners nogal te moeten wennen aan het kopen en valideren van de kaartjes. Om reizigers met dit nieuwe fenomeen bekend te maken, deelden medewerkers van de metro de afgelopen tijd duizenden gratis tickets uit. Desondanks liep het fout op het centrale station Syntagma. Daar gingen de poortjes bij wijze van proef enkele uren per dag, buiten de spits, dicht. Er ontstonden lange rijen vloekende Grieken voor de poortjes, ook omdat die niet altijd op de juiste momenten open en dicht gingen. (trouw.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Neckermann Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2018