Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Coronavirus: de verschillen tussen Griekenland en Nederland

(geplaatst op: 2020-03-28 10:29:56 )

Een erg interessant artikel stond gisteren op de website van het Griekse Proto Thema. In het artikel worden de verschillen uitgelicht betreffende de aanpak van het coronavirus in Nederland en Griekenland en de gelijkenissen / verschillen in beide landen. Griekenland en Nederland zijn twee landen met vergelijkbare demografische kenmerken, maar er is een groot verschil in het aantal sterfgevallen en het aantal coronavirus-besmettingen. Met een bevolking van ongeveer 17 miljoen telt Nederland (cijfers 28 maart 2020) al 546 doden en 8.603 gemeten coronabesmettingen, terwijl Griekenland met 11 miljoen inwoners 28 doden telt en 966 bevestigde gevallen van het COVID-19 virus. Dit betekent dat Nederland negen keer meer coronabesmettingen heeft dan Griekenland en 19 (!) keer meer doden dan Griekenland. Hoe kan dat?

Lees verder

Lockdown vanaf maandag 23 maart in Griekenland

(geplaatst op: 2020-03-22 19:51:57 )

Tijdens een ingelaste persconferentie heeft de Griekse premier Konstantinos Mitsotakis de volgende maatregelen aangekondigd voor Griekenland die vanaf morgen, maandag 23 maart 2020 om 6.00 uur ingaan.

Lees verder

Hoe is de situatie met het coronavirus op Zakynthos?

(geplaatst op: 2020-03-21 16:33:41 )

Zakynthos, het eiland dat hier vol staat met zo’n 2 miljoen olijfbomen en wat zo rond de  45.000 inwoners heeft. Na de maanden lange olijvenpluk, eerste week van maart, kregen we toch helaas ook hier met het corona virus te maken. Wat nog zover weg leek, was plots hier. De bron van besmetting was een 66 jarige man die recent terug kwam vanuit zijn vakantie uit Israël.  De mensen die met deze man mee terug reisde per bus, waren ook besmet met het virus. Waaronder  ook  4 lokalen uit Zakynthos. Ik moet zeggen, terugkijkend na die cruciale eerste week van de besmetting hier op het eiland, ik enorm trots ben op de strenge en snelle aanpak  van de Grieken hier.

Lees verder

Alleen de vaste eilandbewoners mogen naar hun eiland

(geplaatst op: 2020-03-20 16:35:39 )

Vanaf zaterdag 21 maart 2020, mogen in Griekenland alleen de vaste eilandbewoners met de boot naar de Griekse eilanden reizen, dat heeft de minister van Maritiem en Eilandbeleid Yiannis Plakiotakis vandaag bekend gemaakt. De maatregel zal helpen vanwege de grote drukte op kleine eilanden, benadrukte Plakiotakis, en legde uit dat er wel een uitzondering wordt gemaakt voor werknemers, gezondheidsdiensten, veiligheidstroepen en het leger. De minister verzekerde dat het transport van goederen naar de eilanden gewoon doorgaat en dat degenen die van de eilanden willen terugkeren geen enkel probleem zullen ondervinden. Premier Kyriakos Mitsotakis voegde er daar aan toe dat dit een maatregel is die is genomen om de eilanden te beschermen tegen het coronavirus en omdat het virus geen grenzen en afstanden kent.

Lees verder

Coronavirus Griekenland

(geplaatst op: 2020-03-15 10:37:26 )

Zondag 15 maart 2020: Seizoensgebonden hotels & appartementen in Griekenland dicht tot 30 april. De regering van Griekenland heeft gisterenavond laat besloten een tijdelijk verbod op accommodaties voor toeristen tot 30 april op te leggen vanwege het coronavirus. Zoals vermeld in het desbetreffende besluit geldt er "een tijdelijk verbod op het hele grondgebied, om preventieve redenen van volksgezondheid, voor de periode van 15.3.2020 tot 30.4.2020 van de belangrijkste en niet-belangrijkste seizoensgebonden toeristische accommodatie".

Lees verder

Dossier over het Corona Virus in Griekenland (Parakalo)

(geplaatst op: 2020-03-10 19:40:06 )

Het nieuwe coronavirus dat begon in de Chinese miljoenenstad Wuhan heeft zich over de hele wereld verspreid. Ook in Griekenland zijn mensen besmet met het virus en zijn er gevolgen voor het dagelijkse leven. Op deze pagina wordt het nieuws over het coronavirus in Griekenland bijgehouden. (Parakalo)

Lees verder

'Turkije moet mensen weghalen bij grens met Griekenland'

(geplaatst op: 2020-03-10 19:39:00 )

Turkije moet vluchtelingen en migranten weghalen bij de grens met Griekenland. Dat zei Europees commissievoorzitter Ursula von der Leyen vandaag. Zij spreekt later op de dag in Brussel samen met EU-president Charles Michel de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om te praten over de gespannen situatie bij de grens, waar de Griekse politie duizenden mensen tegenhoudt.

Lees verder

Vluchtelingencentrum Lesbos afgebrand: 'De schade is groot'

(geplaatst op: 2020-03-08 19:37:12 )

Op het Griekse eiland Lesbos is gisteren brand uitgebroken in een vluchtelingencentrum. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De brand kon binnen enkele uren geblust worden, maar verschillende gebouwen gingen wel in vlammen op. De oorzaak is nog niet bekend.

Lees verder

Spanningen tussen Griekenland en Turkije lopen op

(geplaatst op: 2020-03-08 08:54:55 )

Voor de Griekse eerste minister Kyriakos Mitsotakis bestaat de vluchtelingendeal met Turkije niet meer. 'Heel eerlijk? Op dit moment is de overeenkomst dood', zei Mitsotakis vrijdagavond in een interview met tv-zender CNN. 'We hebben hier niet te maken met een migratie- of vluchtelingenprobleem. Het is de bewuste poging van Turkije om vluchtelingen en migranten als politieke pionnen te gebruiken, voor de eigen politieke belangen.' 

Lees verder

Nederlandse hulpverleners op Lesbos ondergedoken na bedreigingen

(geplaatst op: 2020-03-03 12:04:13 )

Nederlandse hulpverleners van Stichting Bootvluchteling zijn ondergedoken nadat ze op Lesbos waren aangevallen. "Tijdens een evacuatie van collega's in het kamp zijn we in een soort fuik gereden. We werden aangevallen met stalen buizen en onze auto's werden belaagd" vertelt een hulpverlener in het NOS Radio 1 Journaal. De hulpverlener wil om veiligheidsredenen anoniem blijven.

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019