Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nieuws uit Griekenland

Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Alle actuele coronaregels voor toeristen in Griekenland (De Griekse Gids)
(geplaatst op: 2020-07-13 18:25:11 )

Dit zijn gezondheidsprotocollen die in alle hotels in het Griekenland moeten worden toegepast in de nasleep van de COVID-19-pandemie. Elk hotel in Griekenland is verplicht een protocol op te stellen en te volgen in overeenstemming met de instructies van het Ministerie van Toerisme.

Lees verder
Waar blijven de toeristen op Rhodos? (trouw.nl)
(geplaatst op: 2020-07-13 18:23:41 )

Er zijn nauwelijks toeristen op het Griekse eiland Rhodos. Van de zeshonderd hotels zijn er maar zestig open. De vakantiesector heeft nog nooit zoiets meegemaakt. Op Rhodos lijkt het wel winter. Niet dat het koud is, met dertig graden en een strakblauwe hemel. Maar het is de stilte. Normaal gesproken klinkt in deze tijd van het jaar in het centrum van de hoofdstad het geroezemoes van drommen toeristen, het gerol van hun koffers en muziek uit cafés en restaurants. Onafgebroken. Nu weergalmt slechts een kort Grieks “hallo” door de hele hoofdstraat, naar een ijsverkoper van een van de spaarzame zaken die open zijn. (trouw.nl)

Lees verder
Hoe de eerste reis van 2020 naar Zakynthos verliep
(geplaatst op: 2020-07-06 08:44:41 )

Bekijk hier het videoverslag van Frans Groenendaal die op 4 juli 2020 met de eerste vlucht van TUI naar Zakynthos vloog en daar in het TUI BLUE Caravel hotel verbleef. In deze video vertelt Frans ons precies hoe de vlucht verliep, hoe het in het hotel bij het all inclusive buffet gaat en hij gaat op excursie met Nefis Travel!

Lees verder
Coronaproof op reis: Griekse gezelligheid in Thessaloniki
(geplaatst op: 2020-07-06 08:30:40 )

In Thessaloniki is de sfeer op straat ontspannen. De Grieken zijn niet hard geraakt door corona en pakken nu de draad weer op. De tweede stad van het land barst van de leuke cocktailbarretjes en knusse restaurants. Ook hebben ze er een tof fotomuseum, een fijne boulevard en kun je de stad op de fiets verkennen met de Nederlandse gids Mirjam. (rtl-nieuws.nl)

Lees verder
Code geel voor Griekenland, we kunnen weer op vakantie!
(geplaatst op: 2020-07-01 08:11:38 )

Vandaag is het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor Griekenland eindelijk op geel gezet. Dit betekent dat reizen naar Griekenland niet langer alleen noodzakelijk moeten zijn en dat we vanaf nu dus voor vakantie naar Griekenland kunnen gaan. Op Nederlanders Wereldwijd is te lezen: "Griekenland laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). U kunt op vakantie naar Griekenland maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op."

Lees verder
Hulp bij het invullen van het PLF-formulier
(geplaatst op: 2020-06-30 14:38:53 )

Tijdens het invullen van het PLF-formulier, lopen reizigers tegen problemen aan. Alle passagiers die naar Griekenland willen reizen zijn verplicht het formulier in te vullen. Kinderen onder de 18 niet, die kun je op het laatst toevoegen, dan hoeft alleen voor en achternaam en leeftijd ingevuld te worden. Zie hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Lees verder
PLF formulier invullen voor je naar Griekenland op vakantie gaat
(geplaatst op: 2020-06-28 09:32:18 )

De Griekse regering heeft bekend gemaakt hoe het land vanaf 1 juli 2020 reizigers zal verwelkomen, hoe het de screening zal uitvoeren en hoe het iedereen het hele seizoen zal beschermen. Het Passenger Locator Form (PLF) is een sleutel-element in de planning. Alle reizigers zijn verplicht om het PLF-formulier ten minste 48 uur voordat ze het land binnenkomen in te vullen, met gedetailleerde informatie over hun vertrekpunt, de duur van eerdere verblijven in andere landen en het adres (adressen) van het verblijf in Griekenland. Dit is om iedereen gemakkelijk te kunnen bereiken mocht dat nodig zijn.

 

Lees verder
Nieuwe campagne Griekenland per 1 juli
(geplaatst op: 2020-06-26 12:24:40 )

‘Enjoy your stay and stay safe’ is de naam van de nieuwe campagne die vanaf 1 juli  aan alle toegangspoorten van Griekenaland zal worden geplaatst. De campagne bestaat uit 9 instructies en komt per 1 juli op 41 toegangspoorten van het land die weer open zullen gaan. Dat zijn 27 luchthavens, 7 grenspoorten aan land en 7 havens. De centrale boodschap van deze nieuwe inspanning is: "Geniet van uw verblijf en blijf veilig". Het doel van de informatiecampagne, die volledig in lijn is met de informatie van het Ministerie van Volksgezondheid en de Wereldgezondheidsorganisatie, is om geldige informatie te verstrekken, zodat de opening van het Griekse toerisme wordt gedaan in termen van veiligheid voor iedereen, zowel voor bezoekers als voor de permanente inwoners in Griekenland.

Lees verder
15 juni 2020: Vandaag start toerisme naar Griekenland
(geplaatst op: 2020-06-16 10:10:35 )

Vanaf vandaag 15 juni 2020 start het luchtvervoer weer naar Griekenland, gaan de seizoensgebonden accommodaties open en de Griekse musea. Griekenland zegt klaar te zijn voor de volgende fase van de opheffing van de coronamaatregelen. Vanaf vandaag mag er weer gevlogen worden naar de twee grootste luchthavens van Griekenland, met als belangrijkste prioriteit de gezondheid en veiligheid van iedereen. Zowel de internationale luchthaven van Athene als de luchthaven van Thessaloniki zijn er helemaal klaar voor. Alle noodzakelijke beschermingsmaatregelen tegen covid-19 zijn genomen. Op de luchthaven van Athene zullen het aantal buitenlandse vluchten toenemen. De beperkingen op aankomsten uit Italië, Spanje en Nederland worden vanaf vandaag opgeheven. Op alle andere luchthavens in het land beginnen de internationale aankomsten op 1 juli.

Lees verder
Luchthaven Athene vanaf 15 juni echt open voor Nederland
(geplaatst op: 2020-06-13 08:44:19 )

De Griekse minister van Toerisme Haris Theocharis presenteerde gisterenmiddag het plan voor de openstelling van Griekenland voor toerisme. Hij kondigde aan dat de reisbeperking voor Nederland, Italië en Spanje op 15 juni opgeheven wordt voor reizen naar de luchthaven van Athene. (België dus nog niet.) Volgens de minister worden alle reizigers uit deze landen bij aankomst in Griekenland eerst getest. Daarna worden ze naar een hotel gebracht waar ze op het testresultaat moeten wachten. Als de test negatief is, dan mogen de reizigers direct weg, als de test op corona positief is, dan moeten ze 14 dagen in quarantaine.

Lees verder
De corona regels vanaf 15 juni in Griekenland
(geplaatst op: 2020-06-07 12:46:52 )

Vanaf 15 juni gelden in Griekenland de volgende regels: Vliegvelden: Vanaf 1 juli gaan alle luchthavens in Griekenland opstarten. Er worden steekproefsgewijs coronatesten afgenomen op luchthavens. Afstand in Publieke ruimte: 1,5 meter aanbevolen. Maximaal aantal personen buiten Onbeperkt. Openbaarvervoer: Mondkapje verplicht. Sporten: Individuele sporten in openbare ruimtes toegestaan. Restaurants: Tafeltjes nu ook binnen toegestaan, met veilige afstand tussen de tafels. Het maximaal aantal gasten aan 1 tafel is 6, behalve voor families met minderjarige kinderen. Personeel draagt verplicht een mondkapje. Voor gasten is dit aanbevolen maar niet verplicht. Buffet is niet toegestaan. Stranden: Muziek en alcohol zijn vanaf nu toegestaan, maar regels over afstanden houden en zelfbeschermingsmaatregelen worden gehandhaafd.

Lees verder
Interview met Jorgos Nikolidakis, de Griekse Gids
(geplaatst op: 2020-05-31 12:30:14 )

Ik ben de oudste zoon van Griekse ouders en geboren in Genk, België. Mijn ouders kwamen uit Kreta om in België te werken. Toen ik volwassen was, ben ik zelf op Kreta gaan wonen en daar heb ik na een jaar Wendy leren kennen, mijn Nederlandse vrouw. Hoe gaat het met je, nu, met de corona crisis?  Het gaat privé goed, want mijn gezin en familie is gezond. Dat is het allerbelangrijkste. Zakelijk gezien is het een pittige tijd, want vanaf 10 maart is alles in een klap stil komen te liggen in de reiswereld, terwijl het jaar zo mooi begonnen was.

Lees verder