Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Arta | Informatie, tips en vakanties

ARTA. Departement Arta is het zuidoostelijke departement van Epirus (1665 km2 groot, ongeveer 80000 inwoners). Het grenst in het noorden met het departement Ioannina, in het westen met het departement Preveza, in het oosten met het district Thessalie (Trikala en Karditsa) en in het zuidoosten met Etoloakarnania, een van de districten van Centraal Griekenland. In het zuidwesten bevindt zich de baai van Amvrakikos, dit gebied is een van de belangrijkst biotopen van Europa en wordt door het verdrag van Ramsar beschermt ( Het Ramsar Verdrag beschermt wetlands en de bijbehorende plant- en diersoorten ). Departement Arta zit vol schitterende bergen en vruchtbare valleien en vlaktes. Hoofdstad van het departement is Arta stad, dat op 7 heuvels is gebouwd aan de oevers van de rivier Arachtos. Arta stad is een veelbezongen stad en staat bekend om haar brug. Het is een gezellige winkelstad met met heel veel uitgaansmogelijkheden. Arta stad ligt 370 kilometer van Athene en is het snelst te bereiken via de brug Rio-Antirio en de Peloponessos.

Bekijk de foto's Arta - Fotoalbum Griekenland

Geschiedenis Arta

Arta is in de 7e eeuw voor Christus gesticht door Korinthiers. In die tijd heette de streek Amvrakia. De naam Arta heeft deze streek tijdens de Byzantijnse tijd gekregen. Tijdens de Turkse bezetting van 1449 tot 1881 werd Arta een belangrijk handelscentrum. Arta is bekend om zijn historische brug. Volgens de legende werd deze overdag gebouwd en 's nachts stortte deze weer in. Men dacht dat er een vloek over heerste en als er niemand geofferd zou worden er nooit een einde aan deze brug zou komen. Uiteindelijk heeft de eerste technicus zijn geliefde geofferd om de brug aan goed einde te brengen. Alhoewel Arta een lange geschiedenis heeft, is er weinig over uit de oudheid. Het belangrijkste monument uit die tijd is het oud theater van Amvrakia. In tegenstelling tot in de oudheid is er heel veel bewaard uit de Byzantijnse tijd. Heel veel historische kerken zijn vandaag te bezichtigen en te bewonderen.


Bezienswaardigheden en tips Arta

- Het kasteel van de stad Arta dat in de 13e eeuw gebouwd werd naast de rivier Arachtos. Het kasteel bevindt zich in het midden van een groene bos. In het kasteel bevindt zich het Gemeentelijke Theater waar in de zomer voorstellingen gegeven worden.

- De Byzantijnse kerk Parigoritissa dat in de periode 1285-1289 gebouwd werd. Deze kerk bestaat uit twee etages. De muurschilderingen van deze kerk zijn uit de 16e en 18e eeuw.

- Het oude theater van Amvrakia in Arta stad.
- het traditionele dorpje Kataraktis.

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Waar ligt Arta?


Waar ligt Arta
De kaart / landkaart van Arta

Bestemmingen Arta
Arta
0 reviews
-
Meer Epirus bestemmingen
Griekse Gids Reizen Fly Drive Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Parga Ross Holidays Griekenland Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020