Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Preveza

Preveza - Vakantie in Griekenland

Preveza vakantie. Het departement Preveza is een van de vier departementen van Epirus. Het grenst in het noorden aan de Epirotische departementen Thesprotia en Ioannina, in het oosten aan het departement Arta. In het zuiden bevindt zich de Golf van Amvrakikos en in het westen de Ionische zee. Het noordelijke deel van Preveza is bergachtig, daar zich hier diverse uitlopers van bergketens uit Thesprotia en Ioannina bevinden. De hoogste bergen zijn de bergen van Parga (927 meter), de bergen van Paramithia (1082 meter), de bergen van Zalongo (772 meter),  de Thesprotika bergen (1274 m) en in het noordoosten Xerovouni die 1607 meter hoog is. In Preveza bevinden zich ook diverse vruchtbare vlaktes, zoals de vlakte van Filipiada die een uitbreiding is van de vlakte van Arta, de vlakte van Preveza  en de vlakte van Fanari. Ook zijn er verschillende rivieren, de bekendste zijn Louros en  Acherontas .

De hoofdstad van het departement is Preveza-stad die dicht bij het gebied van het antieke Nikopolis ligt. Het werd gesticht rond 290 v.Chr. en werd veel later bezet door de Venetianen, de Fransen en de Turken, voordat het een deel werd van Griekenland. Tegenwoordig is deze pittoreske havenplaats met het Venetiaanse kasteel een goede basis om de omgeving te ontdekken. Er zijn mooie stranden zoals Kiani Akti, Alonaki, Agii Apostoli, Panickratoras, Kalamitsi, Mitikas en Monolithi. Het archeologisch museum van Nicopolis, 8 km ten noorden van Preveza is ook een bezoekje waard. De belangrijkste toeristische plaats van Preveza is Parga.

Video Preveza

Bekijk de foto's Preveza - Fotoalbum Griekenland

Preveza


Beoordeel Preveza en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Preveza? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


9.0

Informatie over de bestemmingen van Preveza

Ammoudia - Lichnos beach - Necromanteion - Nicopolis - Parga - Parga en Zagoria - Preveza stad - Sarakiniko - Vrachos - Zalongo -

Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Preveza

Peter Geeurickx
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 8 - Stranden: 7 - Omgeving: 10

Toelichting :

3 jaar geleden er een weekend verbleven tijdens mijn vakantie. Veel bezocht, lekker gegeten en dit jaar ga ik er opnieuw heen. Een 3-tal dagen om weer wat cultuur en natuur op te snuiven.


Andre
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 7 - Stranden: 6 - Omgeving: 9

Toelichting :
mooi stadje. Zelfs tijdens het hoogseizoen nooit te druk.Verblijven op een camping enkele km van Preveza. Leuke stranden, meestal geen kat te zien. Echt ideaal want we hebben onze honden bij dus die kunnen rustig op het strand rond rennen.


Ben je zelf ooit naar Preveza geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Preveza?


Waar ligt Preveza
De kaart / landkaart van Preveza

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Griekse Gids Reizen Fly Drive Parga Lefkas De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021