Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Preveza


Preveza (Epirus)

Preveza. Departement Preveza is een van de vier departementen van Epirus. Het grenst in het noorden met de Epirotische departementen Thesprotia en Ioannina, in het oosten met het departement Arta. In het zuiden bevindt zich de Golf van Amvrakikos en in het westen de Ionische zee. Het noordelijke deel van Preveza is bergachtig, daar zich hier diverse uitlopers van bergketens uit Thesprotia en Ioannina bevinden.  De hoogste bergen zijn de bergen van Parga (927 meter), de bergen van Paramithia (1082 meter), de bergen van Zalongo (772 meter),  de Thesprotika bergen (1274 m) en in het noordoosten Xerovouni dat 1607 meter hoog is. In Preveza bevinden zich ook diverse vruchtbare vlaktes, zoals de vlakte van Filipiada die een uitbreiding is van de vlakte van Arta, de vlakte van Preveza  en de vlakte van Fanari.  Ook zijn er verschillende rivieren, de bekendste zijn Louros en  Acherontas .

De hoofdstad van het departement is Preveza-stad die dicht bij het gebied van het antieke Nikopolis ligt. Het werd gesticht rond 290 v.CHr. en werd veel later bezet door de Venetianen, de Fransen en de Turken, voordat het een deel werd van Griekenland. Tegenwoordig is deze pittoreske havenplaats met het Venetiaanse kasteel een goede basis om de omgeving te ontdekken. Er zijn mooie stranden zoals Kiani Akti, Alonaki, Agii Apostoli, Panickratoras, Kalamitsi, Mitikas en Monolithi. Het archeologisch museum van Nicopolis, 8 km ten noorden van Preveza is ook een bezoekje waard. De belangrijkste toeristische plaats van Preveza is Parga.

Foto's Preveza - Preveza in beeld

Parga - Departement Preveza - Foto 96 - Foto van De Griekse Gids Vrachos - Departement Preveza - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza - Foto 125 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza - Foto 72 - Foto van De Griekse Gids "sprookjesbos" Parga - Foto van Henriette Lichnos beach - Parga foto 13 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Parga - Departement Preveza - Foto 69 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Preveza»

Foto's Preveza - Preveza in beeld

Zalongo - Departement Preveza - Foto 1 - Foto van Busios Photography Preveza
Ammoudia, Acheron delta - Departement Preveza - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids
Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids
Preveza stad - Epirus Griekenland - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids

méér foto's van Preveza»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Preveza
Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C

Preveza: Waar ligt Preveza?

Waar ligt Preveza
De kaart / landkaart van Preveza

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland