Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nieuws uit Griekenland

Het laatste Griekse nieuws - Nieuwsbericht Griekenland

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Griekenland verscherpt beperkingen voor niet-gevaccineerden
(geplaatst op: 2021-11-19 14:06:30 )

Griekenland verscherpt vanaf maandag de beperkingen voor niet-gevaccineerden, dit maakte de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis donderdag bekend. In een televisietoespraak zei hij dat alle afgesloten locaties verboden zijn voor niet-gevaccineerde burgers. Hij benadrukte dat de nieuwe golf van de Covid-19-pandemie de “pandemie van niet-gevaccineerden” is.

Lees verder
Inkomen Griekse harsverzamelaars verwoest door brand: 'We zijn verloren'
(geplaatst op: 2021-08-23 10:22:22 )

De hevige natuurbranden in Griekenland hebben op het eiland Evia het werk van vele generaties in de as gelegd. Duizenden Aleppo-dennen die hars opleverden waarmee honderden gezinnen hun geld verdienden, zijn in de as gelegd. Ook veel bijenkorven met bijenkolonies die van generatie op generatie zijn gekweekt, zijn door het vuur weggevaagd. De schade heeft niet alleen invloed op de oogst van dit jaar, zeggen harsverzamelaars en imkers, maar ook op de komende generaties. Want als er nieuwe bomen worden geplant, duurt het nog zeker twintig jaar voordat daar hars van kan worden getapt.

Lees verder
Hittegolf, bosbranden en aardschokken in Griekenland
(geplaatst op: 2021-08-03 21:50:23 )

Griekenland heeft te kampen met een extreme hittegolf en natuurbranden. Een brand die eerder op de dag in het noorden van Athene begon, woedt sinds dinsdagavond op drie fronten in de woonwijken Varibobi, Adames en Thrakomedones. De combinatie van extreem hoge temperaturen, sterke wind en een lage luchtvochtigheid maken het des te moeilijker om de brand onder controle te krijgen.

Lees verder
Kleurcode GEEL voor heel Griekenland vanaf 1 juli 2021
(geplaatst op: 2021-06-30 09:48:33 )

De kleurcode voor heel Griekenland is vanaf 1 juli 2021 geel. Lees wat dit betekent. Heenreis naar Griekenland: U kunt naar Griekenland reizen (vanaf 1 juli 2021 met uw coronabewijs) als: U 24 uur voor uw reis een elektronisch PLF formulier heeft ingevuld, en; U 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; U kunt laten zien dat u niet langer dan 9 maanden geleden hersteld bent van COVID-19. U geldt als hersteld vanaf 20 dagen na uw 1e positieve test. Of; Uw negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur, of; Uw negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur. U hoeft dan niet in quarantaine. Kinderen jonger dan 12 hoeven niet getest te worden. Reist u met de boot tussen het Griekse vasteland en een Grieks eiland? En bent u 18 jaar of ouder? Dan moet u een ingevuld gezondheidsformulier laten zien als u van boord gaat. Reist u met kinderen en/of jongeren onder de 18 jaar? Die kunt u op uw formulier toevoegen.

Lees verder
Misschien met een 24-uurs sneltest naar Griekenland (De Griekse Gids)
(geplaatst op: 2021-06-08 18:22:09 )

De Griekse minister van Toerisme, Mr. Haris Theocharis, was gisteren op bezoek in Nederland. De minister van Toerisme had verschillende afspraken staan met als eerste mevrouw Anita van den Ende (directeur-generaal van Europese samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse zaken). Haris Theocharis presenteerde de nieuwe epidemiologisch kaart van Griekenland en benadrukte de noodzaak om de reisrichtlijnen naar de Griekse eilanden te versoepelen. Theocharis had meerdere afspraken, hij ontmoette o.a. Mattijs ten Brink van Sunweb. De minister wees erop dat de Griekse regering de intentie heeft om reizigers zelfs met een 24-uurs sneltest toe te laten. (De Griekse Gids)

Lees verder
Alles wat je moet weten als je nu naar Griekenland reist
(geplaatst op: 2021-06-07 18:23:25 )

Waar in Griekenland is het nu het kleurcode geel? Geel zijn de eilanden in de Noord-Egeïsche zee (Chios, Fourni, Ikaria, Lesbos, Limnos en Samos) en de Ionische eilanden (Corfu, Ithaki, Kefalonia, Lefkas, Paxos, Zakynthos). Reis je naar Griekenland en ben je gevaccineerd? De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands). (De griekse Gids)

Lees verder
Stefania door naar finale Eurovisie Songfestival!
(geplaatst op: 2021-05-21 09:01:55 )

De Nederlands/Griekse 18 jarige Stefania uit Utrecht, die namens Griekenland meedoet aan het Eurovisie Songfestival 2021, is door naar de grote finale op zaterdag! De mooie zangeres kreeg donderdagavond tijdens de tweede halve finale voor haar liedje "Last Dance" genoeg stemmen van de internationale vakjury’s en de kijkers thuis.

Lees verder
Griekenland accepteert vaccinatiebewijs RIVM in het Nederlands
(geplaatst op: 2021-05-19 09:06:10 )

Reisadvies Nederlandse overheid: De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands. Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland.

Lees verder
De Griekse Gids interviewt Stefania Liberakakis
(geplaatst op: 2021-05-18 09:07:10 )

Voor de Griekse Gids Glossy editie 13 interviewden wij Stefania. Toen we haar interviewden wist ze nog niet welk nummer ze op het Eurovisiesongfestival zou zingen. Inmiddels weten we dat het de song "LAST DANCE" wordt. Aanstaande donderdag 20 mei zal zij optreden bij de tweede halve finale en hopelijk zien wij het haar op 22 mei in de finale nogmaals doen. Stefania is een Nederlands-Griekse zangeres die de eer heeft om in 2021 Griekenland alsnog te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Stefania Liberakakis (2002) werd geboren in Utrecht in een gezin van Griekse afkomst. Ze begon haar zangcarrière op 10-jarige leeftijd bij The Voice Kids in Team Borsato.

Lees verder
Reisadvies Griekenland: code geel voor veel eilanden!
(geplaatst op: 2021-05-15 07:55:58 )

De kleurcode van Griekenland is gedeeltelijk geel en oranje. Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland. Er is voor terugkeer vanaf de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden ook geen testverplichting. Als u een tussenstop maakt in Athene en u verlaat de luchthaven moet u zich wel laten testen. Na een verblijf op Kreta of in de rest van Griekenland moet u zich wel voor vertrek laten testen en gaat u in quarantaine in Nederland. (Reisadvies van het NL Ministerie van Buitenlandse Zaken).

Lees verder
Nieuw reisadvies Griekenland
(geplaatst op: 2021-05-14 07:57:09 )

Op de officiële website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken (Nederlanders Wereldwijd) wordt het volgende nieuws gemeld: Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland. Dit geldt vanaf 15 mei ook voor de Ionische eilanden. De Ionische eilanden zijn o.a. Corfu,  Zakynthos, Lefkas, Kefalonia en Paxos (Kythira hoort historisch bij de Ionische Eilanden, maar bestuurlijk bij de regio Attica). Er is dan voor terugkeer vanaf de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden én de Ionische eilanden ook geen testverplichting.

Lees verder
Naar Griekenland: vaccinatiebewijs of negatieve PCR test
(geplaatst op: 2021-05-06 16:30:13 )

Vandaag zijn op de website van travel.gov.gr een aantal belangrijke aanpassingen gedaan betreffende het Prototocol for arrivals in and departures from Greece. De belangrijkste aanpassing heeft met de vaccinatie te maken. Als de reiziger zijn vaccinatie heeft voltooid (dwz 14 dagen zijn verstreken sinds de laatste vaccinatie, afhankelijk van de vereiste doses) en in staat is om dit te bevestigen door het vaccinatiecertificaat te tonen, dan is een negatieve pcr-test niet meer vereist.

Lees verder