Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Het Griekse nieuws


Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Erdogan beschuldigt Griekenland van doden vluchtelingen: ‘Wie houden ze voor de gek?’ (ad.nl)

(geplaatst op: 2020-03-03 10:21:37 )

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt Griekenland van het doden van twee vluchtelingen bij de grens met Turkije. Soldaten zouden de vluchtelingen die naar de Europese Unie wilden, hebben gedood. Een derde migrant zou zijn verwond. De afgelopen dagen zijn meer dan 10.000 vluchtelingen vanuit Turkije naar de grenzen met de Europese Unie gegaan nadat Turkije had besloten ze niet meer tegen te houden. Erdogan zei op een persconferentie maandag dat hij 1 miljard euro extra van de EU om vluchtelingen op te vangen heeft geweigerd. ,,Wie houden ze voor de gek? We willen dit geld niet.” Woordvoerder Stelios Petsas van de Griekse regering zei maandag dat Griekse soldaten niet hebben geschoten op migranten. ,,Al het andere wat daarover wordt gezegd is niets meer dan het opzettelijk verspreiden van nepnieuws." (ad.nl)

Lees verder

Griekenland sms't migranten: blijf weg bij grens (nos.nl)

(geplaatst op: 2020-03-03 10:20:10 )

De Griekse regering heeft migranten die vanuit Turkije de grensrivier Evros willen oversteken naar Griekenland, per sms gewaarschuwd om weg te blijven. De tekst luidt: "Griekenland heeft de grensbewaking tot het hoogste niveau opgeschaald. Probeer niet de grens illegaal over te steken." In de sms staat ook dat de Turkse autoriteiten "volstrekt foute en misleidende" cijfers geven over het aantal migranten dat de Turkse grens zou zijn overgetrokken in de richting van de EU. Ankara maakte vanmorgen melding van 76.000 migranten die het land zouden hebben verlaten. Volgens correspondent Lucas Waagmeester, die naar het grensgebied is gereisd, zijn het er bij de Turkse grens bij Edirne naar schatting 10.000. (nos.nl)

Lees verder

Migranten aan Turks-Griekse grens stranden in niemandsland (nos.nl)

(geplaatst op: 2020-02-29 10:28:49 )

Het aantal migranten dat gisteren en vannacht vanuit Turkije naar Griekenland is gegaan, lijkt beperkt. Turkije houdt de migranten die naar Europa willen niet langer tegen, maar in Griekenland blijven de hekken aan de noordelijke grens met Turkije dicht. De migranten stranden daardoor in een niemandsland. De Grieken hebben ook extra politie naar deze grensovergangen gestuurd, die migranten met traangas op afstand houden.

Lees verder

Oproerpolitie op Griekse eilanden grotendeels teruggetrokken na hevige rellen (nos.nl)

(geplaatst op: 2020-02-27 16:43:01 )

Na twee dagen van heftige botsingen tussen eilandbewoners en de politie heeft de Griekse regering besloten de mobiele eenheid terug te trekken van de eilanden Lesbos en Chios. De meeste politiemensen zijn vanochtend vroeg met veerboten vanaf de beide eilanden vertrokken.

Lees verder

Bewoners Lesbos en Chios slaags met politie (nos.nl)

(geplaatst op: 2020-02-26 16:44:17 )

In Griekenland is het tot rellen gekomen tussen bewoners van Lesbos en Chios en politie-agenten die van het Griekse vasteland waren gekomen. De eilandbewoners verzetten zich tegen plannen om nieuwe, gesloten opvangkampen aan te leggen, omdat ze bang zijn dat er steeds meer migranten naar hun eilanden komen.

Lees verder

Oranje oefent ook tegen Griekenland en Wales (ad.nl)

(geplaatst op: 2020-02-17 15:47:00 )

In aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal van de komende zomer oefent het Nederlands elftal ook nog tegen Griekenland en Wales. De KNVB liet weten dat het duel met de Grieken op donderdag 28 mei in het stadion van FC Twente in Enschede wordt gespeeld. Nederland - Wales wordt zaterdag 6 juni gespeeld in De Kuip in Rotterdam, als afsluiting van de voorbereiding. John van ‘t Schip is momenteel bondscoach van Griekenland, de Europees kampioen van 2004. De laatste ontmoeting tussen Nederland en Griekenland, dat zich niet wist te plaatsen voor het komende EK, was op 1 september 2016. In Eindhoven werd het 1-2 voor de gasten; de enige van de negen ontmoetingen waarin Oranje verloor.

Lees verder

Utrechtse Stefania Liberakakis (17) naar Songfestival voor Griekenland (nos.nl)

(geplaatst op: 2020-02-04 08:30:26 )

De Utrechtse Stefania Liberakakis (17) doet voor Griekenland mee aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat heeft de Griekse publieke omroep ERT bekendgemaakt. De Grieks-Nederlandse zangeres doet mee met het nummer Supergirl, een poplied met invloeden van typisch Griekse muziek.

Lees verder

Moeder tennisser Tsitsipas boos als hij vader met racket slaat (rtlnieuws)

(geplaatst op: 2020-01-08 14:28:58 )

De Griekse toptennisser Stefanos Tsitsipas heeft voor een opmerkelijk moment gezorgd bij het toernooi om de ATP Cup in Australië. De Griek was zo boos na een verloren punt in zijn wedstrijd tegen Nick Kyrgios dat hij wild met zijn racket begon te slaan, daarbij raakte hij zijn vader Apostolos. Vader Tsitsipas, die als coach langs de baan zat, kon een eerste uiting van frustratie nog ontwijken, maar de tweede slag raakte zijn arm. Hij liep nog tamelijk kalm weg, maar moeder Julia Tsitsipas was niet gediend van het gedrag van haar zoon en vertelde hem vanaf de tribune goed de waarheid. De oud-tennisster was duidelijk niet gediend van het gedrag van haar zoon. (rtlnieuws.nl)

Lees verder

Sneeuwstormen veroorzaken chaos in Griekenland (H:N.be)

(geplaatst op: 2020-01-07 14:26:00 )
Sneeuwstormen die voortgejaagd worden door hevige rukwinden hebben het verkeer flink in de war gestuurd in Griekenland, vooral op de Egeïsche eilanden. Dat meldt de staatsomroep ERT.Vele veerboten konden niet langer uitvaren door windsnelheden van 10 tot 11 beaufort, wegen op het vasteland en op eilanden werden afgesloten door de zware sneeuwval. De elektriciteit viel uit in Athene en op sommige eilanden. Nog tot en met donderdag verwachten de weerdiensten slecht weer met temperaturen rond het vriespunt, sneeuw en rukwinden. (HLN.be)
Lees verder

Akkoord over onderzeese pijplijn met Israëlisch gas naar Europa (nos.nl)

(geplaatst op: 2020-01-03 14:31:20 )

Griekenland, Cyprus en Israël hebben een akkoord ondertekend over een gaspijplijn van 1900 kilometer, waarvan 1300 kilometer onder de Middellandse Zee. Het is de bedoeling dat Israëlisch gas via Cyprus en Kreta naar het Griekse vasteland wordt vervoerd, en uiteindelijk ook naar Italië. De pijplijn moet klaar zijn in 2025 en voorzien in 10 procent van de gasbehoefte in de Europese Unie. Over het project, waarmee ruim 6 miljard euro is gemoeid, is jaren gesproken. Europese landen willen minder afhankelijk worden van Russisch gas. Bij de ondertekening in Athene waren de premiers Mitsotakis en Netanyahu en de Cypriotische president Anastasiades aanwezig. Netanyahu sprak van "een enorm belangrijke alliantie" die belangrijk is voor de regionale stabiliteit. (nos.nl)

Lees verder

Griekenland Naar Griekse kranten Griekenland Titels Grieks nieuwsAdvertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019