Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nieuws uit Griekenland

Het laatste Griekse nieuws - Griekenland-nieuws

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Griekenland verwelkomt deze zomer weer toeristen
(geplaatst op: 2020-05-03 11:47:49 )

Buitenlandse toeristen zijn deze zomer welkom in Griekenland. Dat heeft minister van Toerisme Harry Theocharis verklaard op BBC Radio. Er worden wel voorzorgsmaatregelen genomen. We willen wel dat mensen naar Griekenland komen’, meldde minister Theocharis aan de Britse openbare omroep. ‘Uiteraard zullen we voorzorgsmaatregelen nemen. Zo zullen er voorwaarden zijn om naar ons land te mogen reizen, maar zullen er ook regels zijn over de manier waarop gereisd en verbleven wordt. De social distancing zal van toepassing zijn.’ Het lijkt er dus op dat de Grieken buitenlanders die het land in willen, eerst zullen testen op het coronavirus. Theocharis zei ook te hopen dat ‘gezondheidstechnologie’ tegen het zomerseizoen al meer ontwikkeld is om het reizen veiliger te laten verlopen. ‘Griekenland verwelkomt al meer dan 50 jaar toeristen en we willen die gastvrijheid waar ze bekend om zijn, blijven etaleren’, aldus de minister op BBC. ‘Griekenland is een veilig land, in veel gevallen veel veiliger - sorry dat ik het moet zeggen - dan uw eigen land.’

Lees verder
Dit land in Europa ziet deze zomer graag weer toeristen komen (ad.nl)
(geplaatst op: 2020-04-30 22:44:57 )

Een bezoekje aan de Akropolis of uitblazen aan een hagelwit strand aan de Griekse kust? Het lijkt deze zomer misschien toch te kunnen. Ook Griekenland gaat de strenge coronabeperkingen versoepelen, kondigde premier Mitsotakis aan. Het land kent verrassend weinig besmettingen en wordt overladen met lof voor zijn doeltreffende aanpak. Maar een nieuwe economische ramp dreigt. Griekenland het beste jongetje van de Europese klas? Dat klinkt ongeloofwaardig na de enorme economische wantoestanden eerder dit decennium en de rampzalige aanpak van de vluchtelingenproblematiek daarna. En toch is Griekenland dé positieve verrassing in de coronacrisis. Het land bungelt onderaan de lijstjes van de aantallen besmettingen en doden als gevolg van het virus. (ad.nl)
 

Lees verder
Zonder toerist dreigt nieuwe crisis in Griekenland (parool.nl)
(geplaatst op: 2020-04-30 22:43:24 )

Ook Griekenland gaat de strenge coronabeperkingen versoepelen. Het land heeft verrassend weinig besmettingen en krijgt veel lof voor de succesvolle aanpak. Maar het stilvallen van het toerisme dreigt een ramp te worden. Griekenland het beste jongetje van de Europese klas? Dat klinkt ongeloofwaardig, na de economische wantoestanden eerder dit decennium, en de rampzalige aanpak van de vluchtelingenproblematiek daarna. Toch is Griekenland dé positieve verrassing in de coronacrisis. Het land heeft opmerkelijk lage aantallen besmettingen en doden. Tot en met woensdag telde het land krap 2600 besmettingen, en 139 sterfgevallen. (parool.nl)

Lees verder
Persconferentie Griekse premier over nieuwe corona-maatregelen
(geplaatst op: 2020-04-29 10:03:14 )

Gisteren, 28 april 2020 om 18.00 uur Griekse tijd, heeft de Griekse Premier Kyriakos Mitsotakis een versoepeling van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus tijdens een persconferentie aangekondigd. De persconferentie was live te zien op TV en op internet en duurde meer dan een uur.

Lees verder
Wanneer kunnen we weer naar Griekenland vliegen?
(geplaatst op: 2020-04-27 12:52:15 )

Je hebt een vakantie naar Griekenland geboekt maar je vraagt je af of die wel doorgaat. Deze vraag speelt bij alle mensen die een vakantie geboekt hebben. Niemand kon een paar maanden geleden weten dat het coronavirus roet in het eten zou gooien. Iedere dag krijgen we tientallen telefoontjes binnen en e-mailberichten met de vraag of de vakanties naar Griekenland in mei, juni, juli tot en met oktober nog wel door zullen gaan. Het is helaas moeilijk om over de gehele periode een concreet antwoord te geven, want alles is afhankelijk van wat de regering beslist, zowel in Nederland (of België) als in Griekenland, wat de vliegmaatschappijen gaan doen en wanneer de hotels opengaan.

 

Lees verder
Hoe Griekenland de coronacrisis de kop indrukte en nu maatregelen versoepelt (nu.nl)
(geplaatst op: 2020-04-27 12:50:54 )

De zaterdag van de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis staat in het teken van videobelafspraken waarin de versoepeling van de forse coronamaatregelen per maandag centraal staat, schrijft The Guardian. Het land wordt alom geprezen voor de manier waarop het de crisis, nog voor deze echt kon opspelen, de kop heeft ingedrukt. In het land met bijna elf miljoen inwoners zijn tot dusver een schamele 2.490 besmettingen aan het licht gekomen en stierven 130 personen. Een grote uitbraak had voor Griekenland desastreuze gevolgen gehad, gezien de precaire staat van de economie en het zorgstelsel dat volgens deskundigen gemakkelijk overweldigd kan worden. (nu.nl)

 

Lees verder
Corona-uitbraak in asielcentrum op Grieks vasteland
(geplaatst op: 2020-04-22 16:39:07 )

De Griekse autoriteiten hebben dinsdag de uitbraak van het coronavirus bevestigd in een hotel dat ter beschikking was gesteld van migranten op het schiereiland Peloponnesos. Meer dan 150 van de 470 personen die in het hotel verblijven, legden een positieve test af. Het hotel werd sinds maandag in quarantaine geplaatst. De Griekse autoriteiten lieten intussen weten alles te zullen doen om de uitbraak in te dijken. Vorige week plaatste de Griekse regering nog twee verblijfplaatsen voor migranten in quarantaine. Er verblijven in Griekenland zo’n 100.000 asielzoekers, migranten en vluchtelingen. Zo'n 39.000 van hen zitten op de Griekse eilanden waar nog geen bevestigde gevallen zijn genoteerd.

Lees verder
Grieken namen snel strenge maatregelen tegen corona en met succes (nos)
(geplaatst op: 2020-04-20 09:17:17 )

Griekenland pakt van alle Europese landen de coronacrisis het best aan, concludeerde de Franse denktank The Bridge afgelopen week. Volgens The Bridge hebben de Grieken door het nemen van snelle en strenge maatregelen de verspreiding van het coronavirus kunnen vertragen en zo de curve kunnen afvlakken. En dat terwijl de Griekse gezondheidszorg en economie verre van voorbereid waren op zo'n crisis. (nos)

Lees verder
Gaan we dit jaar ondanks het coronavirus nog naar Griekenland?
(geplaatst op: 2020-04-15 14:46:07 )

We leven in een ongekend en onzeker tijdperk. Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet en dat voelen alle mensen. Bedrijven hebben het moeilijk en proberen er doorheen te komen. Ook de reisindustrie ligt stil. Duizenden toeristen hebben hun vakantie geboekt, maar weten niet of de reis nog door zal gaan. Dat geldt ook voor reizen naar Griekenland. De Griekse regering heeft op tijd maatregelen genomen om de coronavirus-verspreiding tegen te gaan. Griekenland telt 93 doden tot nu toe en dat aantal is vergeleken bij de andere Europese landen vrij laag. Maar hoe verder? (De Griekse Gids)

Lees verder
Coronavirus: de verschillen tussen Griekenland en Nederland
(geplaatst op: 2020-03-28 10:29:56 )

Een erg interessant artikel stond gisteren op de website van het Griekse Proto Thema. In het artikel worden de verschillen uitgelicht betreffende de aanpak van het coronavirus in Nederland en Griekenland en de gelijkenissen / verschillen in beide landen. Griekenland en Nederland zijn twee landen met vergelijkbare demografische kenmerken, maar er is een groot verschil in het aantal sterfgevallen en het aantal coronavirus-besmettingen. Met een bevolking van ongeveer 17 miljoen telt Nederland (cijfers 28 maart 2020) al 546 doden en 8.603 gemeten coronabesmettingen, terwijl Griekenland met 11 miljoen inwoners 28 doden telt en 966 bevestigde gevallen van het COVID-19 virus. Dit betekent dat Nederland negen keer meer coronabesmettingen heeft dan Griekenland en 19 (!) keer meer doden dan Griekenland. Hoe kan dat?

Lees verder
Lockdown vanaf maandag 23 maart in Griekenland
(geplaatst op: 2020-03-22 19:51:57 )

Tijdens een ingelaste persconferentie heeft de Griekse premier Konstantinos Mitsotakis de volgende maatregelen aangekondigd voor Griekenland die vanaf morgen, maandag 23 maart 2020 om 6.00 uur ingaan.

Lees verder
Hoe is de situatie met het coronavirus op Zakynthos?
(geplaatst op: 2020-03-21 16:33:41 )

Zakynthos, het eiland dat hier vol staat met zo’n 2 miljoen olijfbomen en wat zo rond de  45.000 inwoners heeft. Na de maanden lange olijvenpluk, eerste week van maart, kregen we toch helaas ook hier met het corona virus te maken. Wat nog zover weg leek, was plots hier. De bron van besmetting was een 66 jarige man die recent terug kwam vanuit zijn vakantie uit Israël.  De mensen die met deze man mee terug reisde per bus, waren ook besmet met het virus. Waaronder  ook  4 lokalen uit Zakynthos. Ik moet zeggen, terugkijkend na die cruciale eerste week van de besmetting hier op het eiland, ik enorm trots ben op de strenge en snelle aanpak  van de Grieken hier.

Lees verder