Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nieuws uit Griekenland

Het laatste Griekse nieuws - Nieuwsbericht Griekenland

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Opening vakantie seizoen Griekenland 2021
(geplaatst op: 2021-04-24 11:14:13 )

De premier van Griekenland, Kyriakos Mitsotakis, kondigde afgelopen week een driestappenplan aan, dat een voorbode is voor de opening van het vakantie seizoen.

Stap 1: Vanaf 3 mei
Opening buitenterrassen van restaurants en cafés, wel met toepassing van het afstand houden zoals afgesproken en de bekende hygiënische maatregelen. Avondklok tot 23.00 uur. Personeel moet een verplichte zelf-test doen.

Stap 2: Vanaf 10 mei
Opening van de scholen (middelbare scholen en basisscholen). Vanaf 10 mei mag men in Griekenland vrij reizen, van provincie naar provincie, van het eiland tot eiland.

Stap 3: Vanaf 15 mei

  • Start toerisme. Op zaterdag 15 mei, wordt Griekenland voort toerisme geopend.
  • Elke reiziger (vanaf 5 jaar oud) die naar Griekenland komt moet in het bezit zijn van een negatief PCR-certificaat dat niet ouder is dan 72 uur
  • OF in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs in het Engels.
  • Let wel op: de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek ontvangen zijn.
  • Het PLF formulier moet ook ingevuld worden, net zoals vorig jaar.
Lees verder
Stefania probeert bookmakers te negeren in aanloop naar Songfestival
(geplaatst op: 2021-04-22 09:15:31 )

en plek in de top tien tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival: volgens de bookmakers maakt Stefania daar zeker kans op met haar Last Dance. De zangeres, die in Utrecht woont maar uitkomt namens Griekenland, probeert zich zo min mogelijk aan te trekken van de voorspellingen. Door geruchten over een spectaculaire staging van haar optreden in Rotterdam Ahoy zetten meer mensen hun geld in op winst van de achttienjarige zangeres. Op het moment van schrijven staat ze op de elfde plek op de ranglijst, maar tijdens het interview was dat nog positie tien. "Het is echt al heel lang geleden voor Griekenland dat we zo hoog in de polls stonden. Daar ben ik echt heel blij mee, dat mensen het zo waarderen", aldus Stefania, die na Helena Paparizou (My Number One, 2005) de tweede Griekse winnaar van het Songfestival hoopt te worden. (nu.nl)

Lees verder
Ryanair lanceert deze zomer nieuwe vluchten van Charleroi naar Griekenland en Kroatiƫ
(geplaatst op: 2021-04-22 08:55:59 )

Ryanair zal deze zomer vanuit Charleroi naar nieuwe bestemmingen in Griekenland en Kroatië vliegen. Dat heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij woensdag bekendgemaakt. Ryanair start op Charleroi vier nieuwe verbindingen: naar de Griekse bestemmingen Heraklion (2 keer per week), Zakynthos (1 keer per week) en Santorini (2 keer per week), en naar Zagreb in Kroatië (2 keer per week). Verder kondigt de maatschappij aan dat ze vaker zal vliegen naar Chania en Rhodos. (nieuwsblad.be)

Lees verder
Quarantaineverplichting in Griekenland vervalt voor reizigers uit EU
(geplaatst op: 2021-04-20 09:06:54 )

Reizigers uit de lidstaten van de Europese Unie en enkele andere landen hoeven vanaf vandaag niet meer verplicht in quarantaine bij aankomst in Griekenland. Wel moeten ze aantonen dat ze gevaccineerd zijn of 72 uur voor aankomst negatief zijn getest. De ingang van de maatregel werd afgelopen week aangekondigd door regeringsadviseur Alex Patelis. Voor reizigers uit landen die niet in de lijst uitzonderingen staan, geldt nog altijd een zevendaagse quarantaineplicht bij aankomst in Griekenland. Naast inwoners van de Europese Unie mogen ook reizigers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Servië, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten weer zonder quarantaineverplichting naar Griekenland. De inwoners van deze landen zijn voorlopig nog niet in alle delen van Griekenland welkom. Voorlopig mag alleen gereisd worden op de luchthavens van Athene, Thessaloniki, Heraklion, Chania, Rhodos, Kos, Mykonos, Santorini en Corfu.

Lees verder
25 maart 1821 - 25 maart 2021: 200 jaar na start Griekse Onafhankelijkheidsoorlog
(geplaatst op: 2021-03-21 10:23:33 )

200 jaar geleden vond de grote Griekse opstand van 1821 plaats tegen het Ottomaanse Rijk. Wie dit jaar naar Griekenland op vakantie gaat, zal merken dat er veel activiteiten in het teken van de de start van de Griekse onafhankelijkheidsoorlog van 200 jaar geleden zullen staan.

De Grieken waren bijna 400 jaar lang hun vrijheid kwijt. Nadat Constantinopel (tegenwoordig Istanboel) twee maanden lang belegerd werd, viel de stad op 29 mei 1453 in de handen van de Ottomaanse Turken. Het was het einde van het 1000-jarig bestaan van het Grote Byzantijnse Rijk.

Lees verder
Griekse minister van toerisme: Start toerisme Griekenland vanaf 14 mei
(geplaatst op: 2021-03-09 19:43:41 )

De Griekse overheid streeft ernaar het toerisme op 14 mei 2021 te openen. Dit maakte de Griekse minister van toerisme (Theocharis) vandaag bekend tijdens een persconferentie, in het kader van de ITB International Tourism Tentoonstelling van Berlijn. "We zijn optimistisch, we zijn klaar" zei de minister, en hij voegde eraan toe de beperkingen tot dan, geleidelijk aan, te zullen verminderen. (grieksegids.nl)

Lees verder
Huizen in puin na aardbeving in Griekenland
(geplaatst op: 2021-03-04 19:46:06 )

Het midden van Griekenland is woensdagmiddag getroffen door een aardbeving. De aardbeving had een magnitude van 6.3. De aardbeving heeft vooral veel schade aan oude woningen aangericht. (nu.nl)

Lees verder
Griekenland maakt dienstplicht vanaf mei langer
(geplaatst op: 2021-01-12 14:51:19 )

De dienstplicht in Griekenland wordt vanaf mei met drie maanden verlengd tot een jaar, meldt de krant Ta Nea op gezag van bronnen binnen defensie. Het totale aantal militairen moet daardoor met een derde toenemen tot 133.000. De regering acht dat nodig vanwege de conflictueuze relatie met Turkije, onder meer over gasboringen op zee. Premier Kyriakos Mitsotakis had al aangekondigd dat de dienstplicht zou worden verlengd, maar niet wanneer dat zou ingaan.

Lees verder
Drukte op de Griekse stranden
(geplaatst op: 2021-01-11 14:48:12 )

Hoe groot kunnen de verschillen zijn! In Spanje is het volop winter, met op veel plaatsen een dik pak sneeuw, terwijl het aan de andere kant van de Middellandse Zee bijna zomers is, met daar veel zon en middagtemperaturen boven 20 graden. In de volle zon is zelfs al ruim 30 graden gemeten. Het was afgelopen weekend dan ook erg druk op de Griekse stranden.

Lees verder
Woede in Griekenland: toppolitici dringen massaal voor bij vaccinatie
(geplaatst op: 2021-01-02 14:57:15 )

Nederland moet nog beginnen met prikken, maar Griekenland zit nu al met een heus vaccinatieschandaal. Net als in de meeste EU-landen begon daar de inentingscampagne tegen het coronavirus afgelopen zondag.  Veel Grieken reageren woedend nu niet alleen ministers, maar ook hoge ambtenaren en militairen een plekje vooraan in de rij opeisen. Niet omdat ze extra vatbaar zijn, maar vanwege hun functie. Dat president Katerina Sakellaropoulou en premier Kyriakos Mitsotakis zondag, live op tv, vlak na elkaar een spuit in hun arm kregen, kunnen de meeste mensen goed begrijpen.

Lees verder
Inkomsten Griekenland uit toerisme dit jaar 14 miljard euro lager
(geplaatst op: 2020-12-29 15:03:16 )

Griekenland heeft dit jaar zo'n 4 miljard euro verdiend aan toerisme. Dat is minder dan een kwart van de 18 miljard euro die de voor het land belangrijke inkomstenbron een jaar eerder opleverde. Dat blijkt uit cijfers die SETE, de Griekse organisatie voor toerisme, dinsdag bekend heeft gemaakt. De Griekse economie is voor ongeveer een vijfde afhankelijk van de inkomsten uit het toerisme; een op de vijf Grieken werkt in de sector.

Lees verder
Na gruwelijke incidenten pakken Grieken dierenmishandeling nu hard aan
(geplaatst op: 2020-12-28 15:01:39 )

Griekenland had heel lang een belabberde reputatie als het gaat om dierenrechten, maar dat is aan het veranderen. In november is een wet aangenomen waarin de mishandeling en het doden van dieren een ernstig misdrijf werd. Daders kunnen 10 jaar gevangenisstraf krijgen, boetes kunnen oplopen tot tienduizenden euro's. Toch moet er volgens deskundigen nog meer gebeuren. "Dit is wel een grote stap voorwaarts", zegt Sofia Tzoniki, al jarenlang voorvechtster van dierenrechten en actief in verschillende organisaties. "Het betekent dat de politie de middelen in handen krijgt om de daders hard aan te pakken."

Lees verder