Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Nieuws uit Griekenland

Het laatste Griekse nieuws - Nieuwsbericht Griekenland

Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Het Griekse nieuws - Actuele nieuwsberichten uit Griekenland

Misschien met een 24-uurs sneltest naar Griekenland (De Griekse Gids)
(geplaatst op: 2021-06-08 18:22:09 )

De Griekse minister van Toerisme, Mr. Haris Theocharis, was gisteren op bezoek in Nederland. De minister van Toerisme had verschillende afspraken staan met als eerste mevrouw Anita van den Ende (directeur-generaal van Europese samenwerking bij het ministerie van Buitenlandse zaken). Haris Theocharis presenteerde de nieuwe epidemiologisch kaart van Griekenland en benadrukte de noodzaak om de reisrichtlijnen naar de Griekse eilanden te versoepelen. Theocharis had meerdere afspraken, hij ontmoette o.a. Mattijs ten Brink van Sunweb. De minister wees erop dat de Griekse regering de intentie heeft om reizigers zelfs met een 24-uurs sneltest toe te laten. (De Griekse Gids)

Lees verder
Alles wat je moet weten als je nu naar Griekenland reist
(geplaatst op: 2021-06-07 18:23:25 )

Waar in Griekenland is het nu het kleurcode geel? Geel zijn de eilanden in de Noord-Egeïsche zee (Chios, Fourni, Ikaria, Lesbos, Limnos en Samos) en de Ionische eilanden (Corfu, Ithaki, Kefalonia, Lefkas, Paxos, Zakynthos). Reis je naar Griekenland en ben je gevaccineerd? De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands). (De griekse Gids)

Lees verder
Stefania door naar finale Eurovisie Songfestival!
(geplaatst op: 2021-05-21 09:01:55 )

De Nederlands/Griekse 18 jarige Stefania uit Utrecht, die namens Griekenland meedoet aan het Eurovisie Songfestival 2021, is door naar de grote finale op zaterdag! De mooie zangeres kreeg donderdagavond tijdens de tweede halve finale voor haar liedje "Last Dance" genoeg stemmen van de internationale vakjury’s en de kijkers thuis.

Lees verder
Griekenland accepteert vaccinatiebewijs RIVM in het Nederlands
(geplaatst op: 2021-05-19 09:06:10 )

Reisadvies Nederlandse overheid: De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands. Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland.

Lees verder
De Griekse Gids interviewt Stefania Liberakakis
(geplaatst op: 2021-05-18 09:07:10 )

Voor de Griekse Gids Glossy editie 13 interviewden wij Stefania. Toen we haar interviewden wist ze nog niet welk nummer ze op het Eurovisiesongfestival zou zingen. Inmiddels weten we dat het de song "LAST DANCE" wordt. Aanstaande donderdag 20 mei zal zij optreden bij de tweede halve finale en hopelijk zien wij het haar op 22 mei in de finale nogmaals doen. Stefania is een Nederlands-Griekse zangeres die de eer heeft om in 2021 Griekenland alsnog te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Stefania Liberakakis (2002) werd geboren in Utrecht in een gezin van Griekse afkomst. Ze begon haar zangcarrière op 10-jarige leeftijd bij The Voice Kids in Team Borsato.

Lees verder
Reisadvies Griekenland: code geel voor veel eilanden!
(geplaatst op: 2021-05-15 07:55:58 )

De kleurcode van Griekenland is gedeeltelijk geel en oranje. Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland. Er is voor terugkeer vanaf de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden ook geen testverplichting. Als u een tussenstop maakt in Athene en u verlaat de luchthaven moet u zich wel laten testen. Na een verblijf op Kreta of in de rest van Griekenland moet u zich wel voor vertrek laten testen en gaat u in quarantaine in Nederland. (Reisadvies van het NL Ministerie van Buitenlandse Zaken).

Lees verder
Nieuw reisadvies Griekenland
(geplaatst op: 2021-05-14 07:57:09 )

Op de officiële website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken (Nederlanders Wereldwijd) wordt het volgende nieuws gemeld: Na een verblijf op de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland. Dit geldt vanaf 15 mei ook voor de Ionische eilanden. De Ionische eilanden zijn o.a. Corfu,  Zakynthos, Lefkas, Kefalonia en Paxos (Kythira hoort historisch bij de Ionische Eilanden, maar bestuurlijk bij de regio Attica). Er is dan voor terugkeer vanaf de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden én de Ionische eilanden ook geen testverplichting.

Lees verder
Naar Griekenland: vaccinatiebewijs of negatieve PCR test
(geplaatst op: 2021-05-06 16:30:13 )

Vandaag zijn op de website van travel.gov.gr een aantal belangrijke aanpassingen gedaan betreffende het Prototocol for arrivals in and departures from Greece. De belangrijkste aanpassing heeft met de vaccinatie te maken. Als de reiziger zijn vaccinatie heeft voltooid (dwz 14 dagen zijn verstreken sinds de laatste vaccinatie, afhankelijk van de vereiste doses) en in staat is om dit te bevestigen door het vaccinatiecertificaat te tonen, dan is een negatieve pcr-test niet meer vereist.

Lees verder
Opening vakantie seizoen Griekenland 2021
(geplaatst op: 2021-04-24 11:14:13 )

De premier van Griekenland, Kyriakos Mitsotakis, kondigde afgelopen week een driestappenplan aan, dat een voorbode is voor de opening van het vakantie seizoen.

Stap 1: Vanaf 3 mei
Opening buitenterrassen van restaurants en cafés, wel met toepassing van het afstand houden zoals afgesproken en de bekende hygiënische maatregelen. Avondklok tot 23.00 uur. Personeel moet een verplichte zelf-test doen.

Stap 2: Vanaf 10 mei
Opening van de scholen (middelbare scholen en basisscholen). Vanaf 10 mei mag men in Griekenland vrij reizen, van provincie naar provincie, van het eiland tot eiland.

Stap 3: Vanaf 15 mei

  • Start toerisme. Op zaterdag 15 mei, wordt Griekenland voort toerisme geopend.
  • Elke reiziger (vanaf 5 jaar oud) die naar Griekenland komt moet in het bezit zijn van een negatief PCR-certificaat dat niet ouder is dan 72 uur
  • OF in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs in het Engels.
  • Let wel op: de laatste vaccinatie moet 14 dagen voor vertrek ontvangen zijn.
  • Het PLF formulier moet ook ingevuld worden, net zoals vorig jaar.
Lees verder
Stefania probeert bookmakers te negeren in aanloop naar Songfestival
(geplaatst op: 2021-04-22 09:15:31 )

en plek in de top tien tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival: volgens de bookmakers maakt Stefania daar zeker kans op met haar Last Dance. De zangeres, die in Utrecht woont maar uitkomt namens Griekenland, probeert zich zo min mogelijk aan te trekken van de voorspellingen. Door geruchten over een spectaculaire staging van haar optreden in Rotterdam Ahoy zetten meer mensen hun geld in op winst van de achttienjarige zangeres. Op het moment van schrijven staat ze op de elfde plek op de ranglijst, maar tijdens het interview was dat nog positie tien. "Het is echt al heel lang geleden voor Griekenland dat we zo hoog in de polls stonden. Daar ben ik echt heel blij mee, dat mensen het zo waarderen", aldus Stefania, die na Helena Paparizou (My Number One, 2005) de tweede Griekse winnaar van het Songfestival hoopt te worden. (nu.nl)

Lees verder
Ryanair lanceert deze zomer nieuwe vluchten van Charleroi naar Griekenland en Kroatiƫ
(geplaatst op: 2021-04-22 08:55:59 )

Ryanair zal deze zomer vanuit Charleroi naar nieuwe bestemmingen in Griekenland en Kroatië vliegen. Dat heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij woensdag bekendgemaakt. Ryanair start op Charleroi vier nieuwe verbindingen: naar de Griekse bestemmingen Heraklion (2 keer per week), Zakynthos (1 keer per week) en Santorini (2 keer per week), en naar Zagreb in Kroatië (2 keer per week). Verder kondigt de maatschappij aan dat ze vaker zal vliegen naar Chania en Rhodos. (nieuwsblad.be)

Lees verder
Quarantaineverplichting in Griekenland vervalt voor reizigers uit EU
(geplaatst op: 2021-04-20 09:06:54 )

Reizigers uit de lidstaten van de Europese Unie en enkele andere landen hoeven vanaf vandaag niet meer verplicht in quarantaine bij aankomst in Griekenland. Wel moeten ze aantonen dat ze gevaccineerd zijn of 72 uur voor aankomst negatief zijn getest. De ingang van de maatregel werd afgelopen week aangekondigd door regeringsadviseur Alex Patelis. Voor reizigers uit landen die niet in de lijst uitzonderingen staan, geldt nog altijd een zevendaagse quarantaineplicht bij aankomst in Griekenland. Naast inwoners van de Europese Unie mogen ook reizigers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Servië, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten weer zonder quarantaineverplichting naar Griekenland. De inwoners van deze landen zijn voorlopig nog niet in alle delen van Griekenland welkom. Voorlopig mag alleen gereisd worden op de luchthavens van Athene, Thessaloniki, Heraklion, Chania, Rhodos, Kos, Mykonos, Santorini en Corfu.

Lees verder