Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Igoumenitsa

Igoumenitsa | Het havenstadje van Epirus

Igoumenitsa. Igoumenitsa is de hoofdstad van het Griekse departement Thesprotia in Noordwest Griekenland (District Epirus). Het is een stadje van tienduizend inwoners, waar zich één van de grootste havens van Griekenland bevindt. Sinds de uitdieping van de haven heeft de stad zich enorm ontwikkeld tot een van de grootste verbindingshavens met West-Europa. Er komen in de haven vele veerboten aan uit Italië, maar er zijn ook frequente bootverbindingen met Patras, Corfu en de overige Ionische eilanden.

Igoumenitsa ligt in de gelijknamige baai en is omgeven door groene bergen. Het is een moderne stad met veel winkels en mooie stranden. Het is niet echt een toeristische stad, hoewel er op korte afstand mooie stranden zijn. De meest toeristische vakantieplaats bij Igoumenitsa is Sivota dat 13 km van de stad ligt.

Igoumenitsa was in Turkse handen tot het jaar 1913. Toen stelde het niet zoveel voor, het was een klein vissersdorpje. In 1938 werd het de hoofdstad van Thesprotia totdat het in 1944 door de Duitse troepen totaal verwoest werd. Tegenwoordig speelt Igoumenitsa economisch een belangrijke rol in de vervoer- en handelssector van Griekenland. De Egnatia autosnelweg die vanaf Igoumenitsa is aangelegd, is de belangrijkste verkeersader van Noord Griekenland.

Igoumenitsa ligt op ongeveer twintig kilometer van de Albanese grens. De afstand tot Athene is 480 kilometer.

Bekijk foto's Igoumenitsa
Thesprotia: Waar ligt Igoumenitsa?

Waar ligt Thesprotia
De kaart / landkaart van Igoumenitsa


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C
Griekse Gids Reizen Fly Drive Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Sunweb Griekenland Tui Parga Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021