Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Xanthi stad

Xanthi stad | Informatie, tips en vakanties

Xanthi stad.Xanthi is de hoofdstad van het departement Xanthi en telt ongeveer 45000 inwoners. Deze stad ligt in het noorden van Griekenland, 200 kilometer ten oosten van Thessaloniki en 53 kilometer van Kavala.

Xanthi is een traditionele stad en een deel van de stad heeft een beschermde culturele status. Een bezoek in de stad is aangenaam, want het is een levendige stad waar ook veel te zien is. Iedere zaterdag is er een markt en in het centrum zijn veel leuke winkels en terrasjes.

Xanthi, dat rond de 9e eeuw is gesticht, ligt tegen de lage hellingen van het Rodopi-gebergte. Naast de stad stroomt de Kosinthos-rivier. In de 13e en de 14e eeuw was het de belangrijkste stad in de regio, toen heette het Xantheia. Dicht bij de stad zijn de Byzantijnse ruïnes te zien van het fort met rechthoekige en cirkelvormige torens.

Ook daarna was Xanthi een welvarende stad maar deze werd in het jaar 1829 door een aardbeving vernield. De stad werd opnieuw gebouwd en gedurende de periode 1870-1910 kende de stad een economische bloei als gevolg van de tabak-industrie. Een bewijs van deze welvaart is goed terug te zien in de oude stad, daar waar de oude tabak-magazijn te zien zijn. Het zijn mooie herenhuizen die tot de dag van vandaag goed onderhouden worden.

Bekijk foto's Xanthi stadGemiddelde temperaturen

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C


Xanthi: Waar ligt Xanthi stad?

Waar ligt Xanthi
De kaart / landkaart van Xanthi stadBestemmingen Xanthi

Xanthi stad

0 beoordelingen
-
Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020