Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Evros - Vakantie in Griekenland

Evros vakantie. Evros is een departement in Griekenland in de regio Thracië. De hoofdstad is Alexandroupolis. Het departement Evros is genoemd naar de rivier de Evros. Evros ligt in het noordoostelijke deel van de regio van Thracië, en grenst met Turkije door de Evros-rivier. Evros heeft een landoppervlakte van 4.242 km.

Het is een mooi natuurgebied met dichtbegroeide bossen en bekende biotopen van grote ecologische betekenis. Historische steden en belangrijke bezienswaardigheden vormen een mooi geheel voor diegenen die een gebied willen bezoeken waar de combinatie van natuur in samenwerking met toerisme nog steeds in evenwicht is. Evros is bewoond sinds de prehistorische tijd en heeft in de oud-Griekse periode welvaart gekend die voortduurde door met name het ambacht van de zijde verwerking. In Evros zijn er diverse mooie stadjes, een daarvan is Soufli.

De delta van de Evros-rivier.
In Thracië, aan de grens met Turkije, loopt de Evros-rivier uit in een rivierdelta van internationaal belang. Het gebied, met een omvang van 200 km2, is uniek door de aanwezigheid van zeldzame planten en dieren. De Delta bevat voor Europese begrippen een unieke variatie aan soorten. In totaal zijn 314 vogelsoorten beschreven, een hoog aantal, vooral als men het vergelijkt met het totale aantal vogelsoorten in Griekenland (412). Deze variatie, zeldzaam voor Europese begrippen, maakt duidelijk hoe waardevol de Evros-delta is.

Extra belangrijk is het wetland voor de trek en voor het overwinteren van vele vogelsoorten. In de wintermaanden overwinteren in de Evros-delta honderdduizenden watervogels, voornamelijk uit Noord-Europa en uit de voormalige soviet-unie. Groot palmlijsters, zwanen en eenden voeden zich in de lagunes van de delta in de winter. Tijdens de schemer ziet men ze vaak richting kust trekken.Groot is het aantal dat het wetland gebruiken als tussen stop voor de trek uit europa naar afrika en terug.

Bekijk de foto's Evros - Fotoalbum Griekenland

Evros


Beoordeel Evros en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Evros? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:Informatie over de bestemmingen van Evros

Alexandroupolis - Didimoticho - Feres - Makri - Mesimvria - Orestiada - Soufli - Thourio -

Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Evros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Evros?


Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Evros

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C


Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Code geel Griekenland Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021