Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Evros


Evros (Thracie)

Evros. Evros is een departement in Griekenland in de regio Thracië. De hoofdstad is Alexandroupolis. Het departement Evros is genoemd naar de rivier de Evros. Evros ligt in het noordoostelijke deel van de regio van Thracië, en grenst met Turkije door de Evros-rivier. Evros heeft een landoppervlakte van 4.242 km.

Het is een mooi natuurgebied met dichtbegroeide bossen en bekende biotopen van grote ecologische betekenis. Historische steden en belangrijke bezienswaardigheden vormen een mooi geheel voor diegenen die een gebied willen bezoeken waar de combinatie van natuur in samenwerking met toerisme nog steeds in evenwicht is. Evros is bewoond sinds de prehistorische tijd en heeft in de oud-Griekse periode welvaart gekend die voortduurde door met name het ambacht van de zijde verwerking. In Evros zijn er diverse mooie stadjes, een daarvan is Soufli.

De delta van de Evros-rivier.
In Thracië, aan de grens met Turkije, loopt de Evros-rivier uit in een rivierdelta van internationaal belang. Het gebied, met een omvang van 200 km2, is uniek door de aanwezigheid van zeldzame planten en dieren. De Delta bevat voor Europese begrippen een unieke variatie aan soorten. In totaal zijn 314 vogelsoorten beschreven, een hoog aantal, vooral als men het vergelijkt met het totale aantal vogelsoorten in Griekenland (412). Deze variatie, zeldzaam voor Europese begrippen, maakt duidelijk hoe waardevol de Evros-delta is.

Extra belangrijk is het wetland voor de trek en voor het overwinteren van vele vogelsoorten. In de wintermaanden overwinteren in de Evros-delta honderdduizenden watervogels, voornamelijk uit Noord-Europa en uit de voormalige soviet-unie. Groot palmlijsters, zwanen en eenden voeden zich in de lagunes van de delta in de winter. Tijdens de schemer ziet men ze vaak richting kust trekken.Groot is het aantal dat het wetland gebruiken als tussen stop voor de trek uit europa naar afrika en terug.

Foto's Evros - Evros in beeld

Zonsopkomst in de haven van Alexandroupoli. - Foto van Anna Kerk Feres in het departement Evros (Thracie) - Foto van Ina T. Uitzicht over Didimoteicho. - Foto van Anna Delta Evros | Griekenland | Foto 2 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Kerk van Alxandroupolis in Evros (Thracie) - Foto van Rob Hakemulder Alexandroupolis Evros | Griekenland | Foto 1 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace Opvliegende bergeenden in de Evrosdelta. - Foto van Anna Alexandroupolis - Moskee - Foto van Rob Hakemulder Zonsondergang op de boulevard in Alexandroupoli met in de verte het eiland Thassos. - Foto van Anna In de omgeving van Soufli, de zijdestad. - Foto van Anna


meer foto's van Evros»

Foto's Evros - Evros in beeld

Delta Evros | Griekenland | Foto 2 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace
Alexandroupolis Evros | Griekenland | Foto 2 - Foto van Region of Eastern Macedonia and Thrace

méér foto's van Evros»


(Tekst ©De Griekse Gids)

Gemiddelde temperaturen Evros
Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C

Evros: Waar ligt Evros?

Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Evros

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
Rondreizen TUI Griekenland