Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Evros - Vakantie in Griekenland


Evros vakantie. Evros is een departement in Griekenland in de regio Thracië. De hoofdstad is Alexandroupolis. Het departement Evros is genoemd naar de rivier de Evros. Evros ligt in het noordoostelijke deel van de regio van Thracië, en grenst met Turkije door de Evros-rivier. Evros heeft een oppervlakte van 4.242 km².

Het is een mooi natuurgebied met dichtbegroeide bossen en bekende biotopen van grote ecologische betekenis. Historische steden en belangrijke bezienswaardigheden vormen een mooi geheel voor diegenen die een gebied willen bezoeken waar de combinatie van natuur in samenwerking met toerisme nog steeds in evenwicht is. Evros is bewoond sinds de prehistorische tijd en heeft in de oud-Griekse periode welvaart gekend die voortduurde door met name het ambacht van de zijde-verwerking. Er zijn in  Evros diverse mooie stadjes, een daarvan is Soufli.

De delta van de Evros-rivier.
In Thracië, aan de grens met Turkije, loopt de Evros-rivier uit in een rivierdelta van internationaal belang. Het gebied, met een omvang van 200 km², is uniek door de aanwezigheid van zeldzame planten en dieren. De delta bevat voor Europese begrippen een unieke variatie aan soorten. In totaal zijn 314 vogelsoorten beschreven, een hoog aantal, vooral als men het vergelijkt met het totale aantal vogelsoorten in Griekenland (412). Deze variatie, zeldzaam voor Europese begrippen, maakt duidelijk hoe waardevol de Evros-delta is.

Extra belangrijk is het wetland voor de trek en voor het overwinteren van vele vogelsoorten. In de wintermaanden overwinteren in de Evros-delta honderdduizenden watervogels, voornamelijk uit Noord-Europa en uit de voormalige Sovjet-Unie. Groot palmlijsters, zwanen en eenden voeden zich tijden de winter in de lagunes van de delta. Tijdens de schemer ziet men ze vaak richting kust trekken.Groot is het aantal dat het wetland gebruikt als tussenstop voor de trek uit Europa naar Afrika en terug.

Bekijk de foto's Thracie (Griekenland)

Informatie over de bestemmingen van Evros

Alexandroupolis - Didimoticho - Feres - Makri - Mesimvria - Orestiada - Soufli - Thourio -
Griekse spullen bestellen


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Evros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Evros?


Waar ligt Evros
De kaart / landkaart van Evros

Gemiddelde temperaturen

Januari
5.0°C
Februari
5.9°C
Maart
8.3°C
April
13.1°C
Mei
18.3°C
Juni
23.1°C
Juli
25.8°C
Augustus
25.4°C
September
21.1°C
Oktober
15.6°C
November
10.8°C
December
7.1°C


Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Evros

donderdag
Weer en klimaat
33°C

vrijdag
Weer en klimaat
30°C

zaterdag
Weer en klimaat
29°C

zondag
Weer en klimaat
31°C

maandag
Weer en klimaat
32°C

dinsdag
Weer en klimaat
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024