Hydra

HydraHydra. Hydra is een Grieks eiland dat in de Saronische golf ligt. het ligt vlakbij de kust van de Peloponnesos. Op dit over het algemeen droge eiland, wonen ongeveer 2000 inwoners die zich vooral met het toerisme en de visserij bezig houden. Hydra is een populaire bestemming vooral  voor Atheners, omdat het eiland niet ver van de Griekse hoofdstad ligt. De naam ‘Hydra’ heeft het eiland te danken aan het feit dat hier in de oudheid veel waterbronnen waren. Hydra heeft een rijke geschiedenis en dat merk je direct bij aankomst in de haven van Hydra. Bij het binnenvaren in de pittoreske haven zie je traditionele herenhuizen, kantelen, de marine-academie en musea. Erg leuk zijn de gezellige terrasjes en allerlei winkeltjes die verspreid liggen rond de haven. Hydra-stad is het enige stadje op het eiland en het is hier verboden voor auto’s en motors. Je ziet er veel ezels, die voor de transport van goederen zorgen. Hydra-stad ligt tussen twee rotsachtige heuvels die bebouwd zijn met traditionele huizen. Opvallend zijn de stenen huizen met rode daken en blauwe deuren en ramen.

Video Hydra - GriekseGids

 Hydra - Edited by Sem Eissens - ©De Griekse Gids

Boek je vakantie naar Hydra

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Hydra beleven? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Je kunt Hydra bijvoorbeeld mooi combineren met Spetses en Poros of met Aegina. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Hydra - Hydra in beeld

Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 102 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 106 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 81 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 73 - Foto van De Griekse Gids Restaurant op Hydra - Foto van alice41 Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 67 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 92 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 43 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Eiland Hydra Griekenland - De Griekse Gids Foto 62 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Hydra»


Hydra tips

Op het eiland zijn verschillende zand- en kiezelstranden. Een aantal van deze stranden liggen dicht bij de stad (Megalo Kamini, Mikro Kamini, Vlichos ten westen van de stad en Mandraki ten oosten ervan). Andere stranden liggen veel verder en het is ruim een uur te voet om hier te komen (strand Bisti). Veel toeristen geven de voorkeur aan een watertaxi, die hen naar de afgelegen stranden brengt.

Als je van cultuur houdt, dan zal Hydra je zeker niet teleurstellen; bezoek het kerkelijke Byzantijnse museum, het historische museum en de huizen van Pavlos en Lazaros Kountouriotis die in musea zijn veranderd. Religie heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de samenleving van Hydra, hiervan zijn  de vele kloosters en kerken getuige. De bekendste kloosters zijn de kloosters van Efraxia, het klooster van Profitis Ilias, het klooster van Agios Nikolaos, het klooster van de geboorte van de heilige Maagd in Zourvas en de kerk van Ipapanti.
Op Hydra worden jaarlijks veel culturele evenementen en feesten gehouden. Behalve “de Miaoulia feesten”  ter ere van Andreas Miaoulis tijdens de laatste tien dagen van juni, worden “de Kountouriotia-feesten” gehouden ter ere van Pavlos Kountouriotis. Er worden ook vaak zeilwedstrijden georganiseerd. Het is ook meer dan de moeite waard om met Carnaval en met Pasen op Hydra te zijn.

Geschiedenis Hydra

Hydra staat in de Griekse geschiedenisboeken bekend als één van de Griekse eilanden (samen met Spetses en Psara) met de grootste maritieme traditie. Hydra speelde een ontzettend belangrijke rol in 1821, het jaar van de opstanding tegen de Turken.  Andreas Miaoulis, die admiraal en politicus was en die de Griekse zeemacht tijdens de Griekse onafhankelijkheidsoorlog (1821-1829) aanvoerde, is van Hydra afkomstig. Ter ere van hem worden jaarlijks grote volksfeesten in Hydra gehouden. Maar Andreas Miaoulis is niet de enige held van Hydra, andere bekenden zijn Lazaros en Georgios Kountouriotis, Iakovos Tombazis, Anastasiios Tsamados, Georgios Sachinis en de Griekse heldin Bouboulina (Laskarina Pinotsi)

Kaart Hydra

Eiland Hydra (Ydra)
©De Griekse Gids
Gemiddelde temperaturen Hydra

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Hydra: Waar ligt Hydra?

Waar ligt Hydra
De kaart / landkaart van Hydra


Hydra

8 beoordelingen
9.00

Meer Saronische eilanden
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift