Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Aegina

Aegina - Vakantie in Griekenland

Aegina vakantie. Aegina is een leuk Grieks vakantie eiland dat in het midden van de Saronische golf op 35 kilometer van Piraeus ligt. Het is een heuvelachtig eiland, de hoogste top van Aegina is de berg Koniko die 532 meter hoog is. Het is 83 km2 groot en de totale kustlengte is 57 km.

"Aegina heeft een gemoedelijke sfeer en er is geen massatoerisme."

Hoofdstad van Aegina en de belangrijkste haven is Aegina-stad. Dagelijks zijn er verbindingen per ferryboat, katamaran, flying dolphin met Piraeus, maar ook met andere Saronische eilanden en Peloponnesos (zoals met Nafplion, Methana, Ermioni, Tolo, Monemvasia).

Aegina
Aegina-stad

Andere, kleinere haventjes op Aegina zijn Agia Marina, Perdika en Souvala. Vanaf het vissershaventje Perdika vertrekken kleine bootjes naar de pittoreske eilandjes Angistri en Moni; ideale plekken om van absolute rust en ongerepte natuur te genieten.

De tempel van Afaia is de beroemdste archeologische bezienswaardigheid van het eiland Aegina.  Deze tempel werd in het jaar 500 vóór Christus gebouwd,  direct na de grote slag van Salamis, ter ere van de Godin Afaia, de Godin der vruchtbaarheid.

Aegina heeft ook veel te bieden in de vorm van mooie stranden, prachtige vissersdorpjes en een rijk gevarieerd landschap. Aegina is toeristisch goed ontwikkeld en wordt vooral door Grieken uit Athene en omstreken bezocht. Waar Aegina ook bekend om staat zijn de locale pistache noten, de 'Aeginitika fystikia'.

Video over Aegina

Vakantiefilm Aegina (Egina) - Edited by Sem Eissens - ©De Griekse Gids

 

Boek je vakantie naar Aegina

Wil je op vakantie naar Aegina? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Aegina. Of boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Je kunt Aegina bijvoorbeeld mooi combineren met Hydra en Poros of met Angistri.

Bekijk de foto's Aegina - Fotoalbum Griekenland

Aegina


Beoordeel Aegina en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Aegina? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


8.6

De geschiedenis van Aegina

Aegina is een eiland met een rijke geschiedenis. Volgens de   Griekse mythologie is Aegina genoemd naar de dochter van Asopos, die werd ontvoerd door Zeus. De God bracht haar naar een verlaten eiland en verwekte een zoon bij haar; Aiakos, die later een van de drie rechters in de onderwereld werd. Volgens het archeologische bewijs werd Aegina al bewoond sinds de Neolithische periode en het eiland wordt beschouwd als de geboorteplaats van Aristophanes.

De belangrijkste archeologische plek is te vinden in het oosten van het eiland, dichtbij Aghia Marina, waar de tempel van Afaia (Aphaia), eens de beschermgodin van Aegina, te vinden is. De eerste tempel werd opgericht in 570 v. Chr. en werd zo'n zestig jaar later verwoest. De tempel waarvan we de overblijfselen vandaag de dag kunnen bewonderen werd gebouwd op dezelfde plek. Afaia, een Godin die niet zo bekend was bij de Grieken, werd vervangen door Athena, om de Grieken aan te moedigen tijdens de Trojaanse oorlog. Scenes van dit epische conflict zijn afgebeeld in de tempel. Daarom wordt de tempel ook wel Aphaia-Athena genoemd.

Afaia Aegina
Afaia op Aegina

In het archeologisch museum van Aegina zijn de vondsten die op deze plek zijn gedaan tentoongesteld. Ook de middeleeuwen hebben hun sporen op Aegina achtergelaten. Op 6,5 km van de haven tegenover het klooster van Agios Nektarios, is een lage heuvel met daarop de ruines van de verlaten stad Palaiohora. Dit was de hoofdstad van het eiland vanaf de negende tot in de vroeg 19e eeuw. Ook het klooster van de maagd Chryssoleontissa langs de weg naar Marathon is interessant om te bezoeken.

Bezienswaardigheden en tips Aegina

 • De tempel van Afaia
 • Het klooster van Agios Nektarios
 • Het archeologische museum
 • De warmwaterbronnen van Therma bij Souvala
 • Stad Aegina en de haven
 • Palaichora en het Byzantijnse kasteel.
 • Kerkje van Agios Nikoloas aan de haven
 • Faros, de vuurtoren van Aghia Marina
 • Het Kapralos museum: Christos Kapralos was een Griekse beeldhouwer, een van de belangrijkste van de 20e eeuw, zijn werken zijn in het museum te zien.
 • Aegina is een wandeleiland, er bestaan uitstekende routes door de bossen en op de heuvels van Aegina

Kerk Agios Nikolaos aan de haven van Aegina stad
Kerk Agios Nikolaos aan de haven van Aegina stad

De stranden van Aegina

 • De stranden van Aegina
  • Het strand van Aghia Marina: Aghia Marina is de populairste badplaats en de stranden hier horen tot de beste van het eiland
  • Souvala: Souvala is een vissersdorpje waar meerdere stranden rechts en links van het dorp zijn.
  • Perdika: Het dorpje Perdika ligt op een rotsachtig gebied, het strand van Perdika ligt ijn een klein baaitje ten zuiden van het dorp.
  • Het strand van Aeginitissa: Dit strand, die omgeven is door veel platanen, is goed georganiseerd en trektvooral veel jongeren aan. In de zomer worden hiere toernooien beachtennis gehouden.
  • Portes: Het strand van Portes ligt aan de zuidoostkust van Aeigina. Het is pittoresk vissersdorpje aan de oostkant van Aegina en heeft een uitgestrekt kiezelstrand.
  • Marathonas: In Marathonas zijn twee populaire stranden zijn die goed georganiseerd zijn. Bij het eerste strand zijn veel tavernes,cafeetjes en terrasjes, het tweede strand is veel rustiger.

Links naar Aegina

 


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Aegina

J.Olij
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 5 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting :
Prachtig eiland dicht bij Athene, eenvoudig, natuurlijk en heerlijk ontspannen


Patricia de Man
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 9 - Stranden: 6 - Omgeving: 7

Toelichting :
Leuk eiland voor een paar dagen of een weekje. Het eiland is niet heel groot en er is ook niet heel erg veel te doen. Wel zeker de opgravingen van de tempels bezoeken! Echt prachtig! Aegina-stad is zeker het leukste plaatsje op het eiland. Het heeft een gezellig centrum met smalle straatjes met daarin kleine winkeltjes en restaurantjes. Ook aan de boulevard zitten vrij veel restaurantjes en cafeetjes. Wij hebben nergens echt heel goed gegeten, maar ook niet heel slecht. De stranden op het eiland zijn weinig bijzonders


Ben je zelf ooit naar geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Aegina?


Waar ligt Aegina
De kaart / landkaart van Aegina

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.1°C
Februari
12.3°C
Maart
13.5°C
April
16.1°C
Mei
19.4°C
Juni
23.7°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.4°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Eilandhoppen Aegina Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021