Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Spetses

Spetses - Vakantie in Griekenland

Spetses vakantie. Spetses is een historisch eiland vlakbij de oostkust van de Peloponnesos, aan de ingang van de Argolische baai. Het eiland behoort tot de Argo-Saronische eilandengroep, waarbij ook de eilanden Hydra, Poros, Agkistri, Salamis en Aegina horen.

"Spetses, aristocratisch vakantie eiland met een rijke geschiedenis"

Spetses heeft haar naam te danken aan de Venetianen die het ’Isola di Spezia’ noemden, wat eiland der geuren/specerijen betekent. Op het eiland groeien immers veel bloemen, kruiden en specerijen.

Het eiland, dat mooi groen is en veel dennenbossen heeft, is maar 22 km² groot en ligt op minder dan tweeënhalve kilometer van Ermioni (Peloponnesos) en op 80 km van Piraeus. Bij Spetses horen nog vijf kleine eilandjes waaronder Spetsopoula. Spetses wordt tijdens een vakantie vaak gecombineerd met o.a. de eilanden Hydra en Poros.

Spetses
Spetses

Bij aankomst in de haven van Spetses merk je direct dat dit eiland “leeft”. Het is echt een leuke vakantiebestemming, waarbij je kunt genieten van het goede Griekse leven. Er zijn allerlei terrasjes en winkels en overal is het vrij druk. Rondom de haven maar ook iets buiten de haven, zijn overal kanonnen te zien. Deze kanonnen gebruikten de Grieken in de 19e eeuw in hun strijd tegen de Turkse bezetter.

Precies achter de haven, op een kleine afstand, bevindt zich het huis van Bouboulina dat tegenwoordig als museum wordt gebruikt en bezocht kan worden. Rond de haven zijn gezellige terrasjes en pleintjes maar ook in de smalle straatjes daarachter zijn veel winkels, souvenirwinkels, juweliers, bakkers, snackbars etc. In het centrum zie je geen auto’s, het is namelijk autovrij. Wel zie je paarden met koets, een typisch kenmerk van dit eiland. Ook zijn er heel veel scooters. Zeker de moeite waard is een wandeltocht richting de vuurtoren. Deze wandeltocht duurt ongeveer 25 minuten en is erg leuk, je komt namelijk langs diverse kiezelstranden, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleintjes.

Video: Met de boot naar Spetses

Video: Met de boot naar Spetses. We namen de boot vanaf het badplaatsje Costa nabij Porto Cheli en maakten deze video. - De Griekse Gids

Boek je vakantie

Wil je een unieke en onvergetelijke vakantie op Spetses beleven en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk ons overzicht met vakanties naar Spetses. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Je kunt Spetses bijvoorbeeld mooi combineren met Hydra en Poros

Bekijk de foto's Spetses - Fotoalbum Griekenland

Informatie over de bestemmingen van Spetses

Landkaart Spetses - Vakantiefilm Spetses -
Griekse spullen bestellen