Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Karditsa - Vakantie in Griekenland

Karditsa vakantie. Karditsa (40000 inwoners) is de hoofdstad van het gelijknamige departement. Karditsa, gebouwd in het hart van de vlakte van Thessalië, is in bestuur, economisch en cultureel opzicht het centrum van het departement. In het hart van de stad bevindt zich het park Pafsilipo en de metropool van Agios Konstantinos uit de 19e eeuw. Erg interessant is tevens de kunstverzameling van de folkloristische vereniging Karagkouna en de schilderijen van lokale schilders die in het gemeentelijk schilderijenmuseum tentoongesteld worden. In het zuiden van de stad Karditsa bevindt zich het klooster van Korona met belangrijke muurschilderingen uit 1587. Het uitzicht naar de vlakte is vanuit dit punt schitterend.

Tijdens de Turkse bezetting werd dit klooster als uitgangspunt gebruikt door de Griekse strijders. In het midden van het district bevindt zich het kunst meer van Tavropos op 1000 meter hoogte. Het is een schilderachtige omgeving met een schilderachtige wandelroute van 40 km. Je kunt dit meer rondom bewandelen en van de prachtige groene natuur genieten. De dorpen die je tegenkomt hebben allen een eigen stijl en een eigen karakteristieke architectuur.

In Fanari bevindt zich het Byzantijnse fort uit de 13e eeuw. Dit is het best bewaarde fort van west Thessalië en is op de top van een heuvel gebouwd. In het dorp Kanalia kunt u een bezoek aan het volkenkundig museum brengen dat in principe een oud traditioneel huis is dat omgevormd is tot een oud huis. De heuvels rondom zijn ideaal voor wandelaars en voor uitstapjes. Mavrommati is het dorpje waar de Griekse held Georgios Karaiskakis vandaan komt. U kunt de grot bezoeken waar hij in 1782 werd geboren. Mouzaki is een iets groter dorp dat tevens het handelscentrum is van het bergachtige gebied van Argithea. Op de plaats Episcoop zijn de ruines van de oude Gomfoi te zien, een van de drie belangrijkste steden die toezicht hielden op de doorgang naar de vlakte. Van grote betekenis is het klooster van Agia Triada, waar zich Christenen verscholen hielden tijdens de Turkse bezetting. Hier hadden Georgios Karaiskakis en Kosmas o Aitolos zich vaak verstopt.

Bekijk de foto's Thessalie (Griekenland)


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Waar ligt Karditsa?


Waar ligt Karditsa
De kaart / landkaart van Karditsa

Gemiddelde temperaturen

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Bestemmingen Karditsa
Karditsa
2 reviews
8.5
Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021