Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Karditsa - Vakantie in Griekenland


Karditsa vakantie. Karditsa (40000 inwoners) is de hoofdstad van het gelijknamige departement. Karditsa, gebouwd in het hart van de vlakte van Thessalië, is in bestuurlijk, economisch en cultureel opzicht het centrum van het departement. In het hart van de stad bevindt zich het park Pafsilipo en de metropool van Agios Konstantinos uit de 19e eeuw. Erg interessant is tevens de kunstverzameling van de folkloristische vereniging Karagkouna en de schilderijen van lokale schilders die in het gemeentelijk schilderijenmuseum tentoongesteld worden. In het zuiden van de stad Karditsa bevindt zich het klooster van Korona met belangrijke muurschilderingen uit 1587. Het uitzicht naar de vlakte is vanuit dit punt schitterend.

Tijdens de Turkse bezetting werd dit klooster door de Griekse strijders als basis gebruikt. In het midden van het district bevindt zich het meer van Tavropos op 1000 meter hoogte. Het is een schilderachtige omgeving met een schilderachtige wandelroute van 40 km. Je kunt rondom dit meer wandelen en van de prachtige groene natuur genieten. De dorpen die je tegenkomt hebben allen een eigen stijl en een eigen karakteristieke architectuur.

In Fanari bevindt zich het Byzantijnse fort uit de 13e eeuw. Dit is het best bewaarde fort van west Thessalië en is op de top van een heuvel gebouwd. In het dorp Kanalia kun je een bezoek aan het volkenkundig museum brengen dat in principe een oud traditioneel huis is dat omgevormd is tot een oud huis. De heuvels rondom zijn ideaal voor wandelaars en voor uitstapjes. Mavrommati is het dorpje waar de Griekse held Georgios Karaiskakis vandaan komt. Je kunt de grot bezoeken waar hij in 1782 werd geboren. Mouzaki is een iets groter dorp dat tevens het handelscentrum is van het bergachtige gebied van Argithea. Op de plaats Episcoop zijn de ruïnes van de oude Gomfoi te zien, een van de drie belangrijkste steden die toezicht hielden op de doorgang naar de vlakte. Van grote betekenis is het klooster van Agia Triada, waar christenen zich verscholen hielden tijdens de Turkse bezetting. Hier hebben Georgios Karaiskakis en Kosmas o Aitolos zich vaak verstopt.

Bekijk de foto's Thessalie (Griekenland)

Informatie over de bestemmingen van Karditsa

Karditsa stad -
Griekse spullen bestellen


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Karditsa

Ad Hendriks
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 9 - Stranden: - Omgeving: 9

Toelichting :
Karditsa ligt centraal in Thessalia, je kunt vanuit deze plaats naar diverse prachtige plaatsen. Meteora is een bekendste en mooiste plaatsen in de buurt. Maar ook Volos is mooi. Echt dichtbij is het skigebied Pertuli en het stuwmeer Plastisas.


Jos
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 4 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: - Omgeving: 10

Toelichting :
prachtige ligging aan de voet van Meteora.


Ben je zelf ooit naar Karditsa geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Karditsa?


Waar ligt Karditsa
De kaart / landkaart van Karditsa

Gemiddelde temperaturen

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Bestemmingen Karditsa

Karditsa


Beoordeel Karditsa

8.5

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Karditsa

vrijdag
Weer en klimaat
31°C

zaterdag
Weer en klimaat
28°C

zondag
Weer en klimaat
23°C

maandag
Weer en klimaat
26°C

dinsdag
Weer en klimaat
29°C

woensdag
Weer en klimaat
27°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024