Magnisia (Thessalie)

Magnisia (Magnesia). Het departement Magnisia is een streek met vele rijkdommen: geschiedenis, mythologie, culturele tradities, een levende artistieke bedrijvigheid, een wondermooie natuur, gastvrije inwoners en een moderne toeristische infrastructuur. Magnisia heeft een kust aan de Pagasitische golf en aan de Egeische zee, en samen met de eilandengroep van de Noordelijke Sporaden (Skiathos, Skopelos en Alonissos) die eveneens tot de district van Magnisia behoren, biedt dit een unieke verscheidenheid.

Er zijn hotels, kamers te huur, traditionele woonwijken, campings, recreatie centra etc zodat iedere bezoeker een overnachtingsplek naar zijn zin kan vinden om een heerlijke vakantie door te brengen. Hoofdstad van Magnisia is Volos. Een van de bekendste streken van Magnisia is Pilion. De luchthavens van  Skiathos en Anchialos verbinden Magnisia met de rest van Griekenland en met Europa. Er is een zeer goede verbinding met andere delen van Griekenland via de weg, de spoorweg en met veerboten. Men kan gemakkelijk met het openbaar vervoer van de grensposten en van de Griekse internationale luchthavens naar deze prefectuur reizen.

Magnisia vormt ook een uitdaging voor de kennis van de oudheid en de hedendaagse cultuur. Achilles, Jason, de Argonauten en de Centauren zijn enkele van de figuren uit de rijke mythologie en geschiedenis van deze streek. Het oude theater van Demetrias, de musea, de neolithische nederzettingen van Sesklo en Dimini, en de bewonderenswaardige Byzantijnse en Post byzantijnse kerken wekken wereldwijde interesse. Dat alles in combinatie met de traditionele gebruiken (de huwelijksceremonie, Maides, een dans die de wedergeboorte van de natuur symboliseert;het plaatselijke carnaval, enz.)de hedendaagse artistieke bedrijvigheid (het Internationaal Centrum voor Fotografie van Skopelos, de artistieke happenings van de grote gemeenten) maakt een bezoek aan deze streek een ervaring met grote verscheidenheid. De naam Magnisia heeft deze prefectuur waarschijnlijk te danken aan de vroegere inwoners die Magnites heetten. Magnis was de zoon van Aelos. Opgravingen uit het Neolithicum zijn in Sesklo en Dimini te zien. Tijdens de Turkse bezetting verhuizen de inwoners naar de bergdorpen van Pilion.

Foto's Magnisia - Magnisia in beeld

Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 21 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 3 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 15 - Foto van De Griekse Gids Milies Pilion - Griekenland - foto 12 - Foto van De Griekse Gids Vizitsa Pilion - Griekenland - foto 24 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 007 - Foto van De Griekse Gids Afissos Pilion - Griekenland -  foto 2 - Foto van De Griekse Gids Makrinitsa Pilion - Griekenland - foto 29 - Foto van De Griekse Gids Kala Nera Pilion - Griekenland  - foto 7 - Foto van De Griekse Gids Volos Magnisia - Griekenland - foto 10 - Foto van De Griekse Gids Agria Pilion - Griekenland - De Griekse Gids 005 - Foto van De Griekse Gids Hania Pilion - Griekenland - foto 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Magnisia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;Gemiddelde temperaturen Magnisia

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Magnisia: Waar ligt Magnisia?

Waar ligt Magnisia
De kaart / landkaart van Magnisia


Griekenland vakanties

Elysian Boutique House (incl. auto)

Bekijken

Elysian Boutique House (incl. auto)

Magnisia
Tsangarada Pilion
12 Months Luxury (incl. auto)

Bekijken

12 Months Luxury (incl. auto)
Magnisia
Tsangarada Pilion
Pelion Resort (incl. auto)

Bekijken

Pelion Resort (incl. auto)
Magnisia
Portaria Pilion
Pilion Homes (incl. auto)

Bekijken

Pilion Homes (incl. auto)

Magnisia
Agios Georgios Nileias
© De Griekse Gids 2000-2019