Larissa (Thessalie)

Larissa. De vruchtbare vlakte van Thessalië is voor verschillende volkeren altijd een interessant gebied geweest. Larissa stad is de hoofdstad van het gelijknamige departement en tevens de grootste stad van Thessalië. Larissa is een stad die waarschijnlijk rond 2000 voor Christus is gesticht. Het kende een grote bloei in de 6e en 5e eeuw voor Christus en werd door verschillende dynastieën geregeerd o.a. de Alevaden die tot aan einde van de 4e eeuw voor Christus aan de macht waren.

Tijdens de Byzantijnse tijd kende de plaats Farsalos een opbloei. Later wordt Larissa bezet door de Turken en hoort bij het despotaat van Epirus (1389 tot 1881). Larissa-stad ligt op ongeveer 350 kilometer ten noorden van Athene. Deze stad ligt centraal in de vallei van Thessalië en is een zeer moderne stad. Er worden heel veel activiteiten georganiseerd (theater, festivals) en daardoor komen er vooral Griekse toeristen in de zomer naartoe. Op de heuvel van Agios Achillios zijn er resten van de Akropolis te zien, volgens archeologen werd dit gebied sinds de Neolithische tijd bewoond. Niet ver daar vandaan zijn de ruines van een aantal oude theaters te zien. Aan het overkant van park Alkazar van Larissa ligt het graf van Hippokrates. De Griekse arts Hippokrates staat bekend als de "vader der geneeskunde". Hij stierf in 377 voor Christus en het graf kwam tevoorschijn na het uit de oevers treden van de rivier Pinios. In het centrum van de stad, in een oude Turkse moskee, bevindt zich het archeologisch museum. Erg interessant is tevens het schilderijenmuseum van Larissa.

Foto's Larissa - Larissa in beeld

Larissa stad - Larissa Thessalie foto 2 - Foto van De Griekse Gids Larissa stad - Larissa Thessalie foto 3 - Foto van De Griekse Gids Larissa stad - Larissa Thessalie foto 1 - Foto van De Griekse Gids Larissa vlakte - Larissa Thessalie Griekenland - Foto van De Griekse Gids Bergen Larissa Thessalie - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Larissa»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Berg Olympus

Olympus is de hoogste berg van Griekenland en een groot deel hiervan bevindt zich in het district van Larissa. Vanuit Elassona is het naar de top niet meer zover. Op deze route zullen we leuke bergdorpjes treffen met eigen stijl en een lekkere keuken. Proef hier de lokale specialiteiten en breng tevens een bezoek aan het meertje van Kefalovriso op 1160 meter hoogte om forellen te eten.

De mooiste streek van Larissa is echter "de Tempi", een echte aanrader. Ook zijn er leuke traditionele dorpjes zoals Ampelakia en Rapsani waar de architectuur opvallend is. Bezoek in Ampelakia het volkenkundig museum dat gehuisvest is in het met 3 verdiepingen traditionele huis van Schwartz. Wie van zee houdt moet in Stomio, Karitsa, Kokkino Nero en Agiokampos zijn. Agiokampos is vooral zeer populair onder jongeren.
Gemiddelde temperaturen Larissa

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Larissa: Waar ligt Larissa?

Waar ligt Larissa
De kaart / landkaart van Larissa


Larissa

8 beoordelingen
9.00

Meer Thessalie
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift
© De Griekse Gids 2000-2019