Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Larissa - Vakantie in Griekenland

Larissa vakantie. De vruchtbare vlakte van Thessalië is voor verschillende volkeren altijd een interessant gebied geweest. Larissa stad is de hoofdstad van het gelijknamige departement en tevens de grootste stad van Thessalië. Larissa is een stad die waarschijnlijk rond 2000 voor Christus is gesticht. Het kende een grote bloei in de 6e en 5e eeuw voor Christus en werd door verschillende dynastieën geregeerd, o.a. door de Alevaden die tot aan einde van de 4e eeuw voor Christus aan de macht waren.

Tijdens de Byzantijnse tijd kende de plaats Farsalos een opbloei. Later wordt Larissa bezet door de Turken en hoort bij het despotaat van Epirus (1389 tot 1881). Larissa-stad ligt op ongeveer 350 kilometer ten noorden van Athene. Deze stad ligt centraal in de vallei van Thessalië en is een zeer moderne stad. Er worden heel veel activiteiten georganiseerd (theater, festivals) en daardoor komen er vooral Griekse toeristen in de zomer naartoe. Op de heuvel van Agios Achillios zijn er resten van de Akropolis te zien, volgens archeologen werd dit gebied sinds de Neolithische tijd bewoond. Niet ver daar vandaan zijn de ruïnes van een aantal oude theaters te zien. Aan de overkant van park Alkazar van Larissa ligt het graf van Hippokrates. De Griekse arts Hippokrates staat bekend als de "vader der geneeskunde". Hij stierf in 377 voor Christus en het graf kwam tevoorschijn na het uit de oevers treden van de rivier Pinios. In het centrum van de stad, in een oude Turkse moskee, bevindt zich het archeologisch museum. Erg interessant is tevens het schilderijenmuseum van Larissa.

Bekijk de foto's Larissa - Fotoalbum Griekenland

Larissa


Beoordeel Larissa en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Larissa? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


9.0

Informatie over de bestemmingen van Larissa

Elassona - Farsala - Larissa stad - Stomio - Tempi - Tyrnavos -

Berg Olympus

Olympus is de hoogste berg van Griekenland en een groot deel hiervan bevindt zich in het district van Larissa. Vanuit Elassona is het naar de top niet meer zover. Op deze route tref je leuke bergdorpjes met een eigen stijl en een lekkere keuken. Proef hier de lokale specialiteiten en breng tevens een bezoek aan het meertje van Kefalovriso op 1160 meter hoogte om forellen te eten.

De mooiste streek van Larissa is echter "de Tempi", een echte aanrader. Ook zijn er leuke traditionele dorpjes zoals Ampelakia en Rapsani waar de architectuur opvallend is. Bezoek in Ampelakia het volkenkundig museum dat gehuisvest is in het drie verdiepingen tellende traditionele huis van Schwartz. Wie van zee houdt moet in Stomio, Karitsa, Kokkino Nero en Agiokampos zijn. Agiokampos is vooral zeer populair onder jongeren.


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Larissa

katrien
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 10 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 7 - Stranden: 10 - Omgeving: 8

Toelichting :
ongelooflijk uitgaansleven. Zeer onbekend ! maar al mij vrienden die er al geweest zijn waren laaiend enthousiast !


larissa
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 10 - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 10 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting :
ik vind het echt geweldig daar ik ga er zeker nog een keer heen en het is ook mijn naam dus... ja nog een +punt!!!! iedereen moet er heen gaan het is daar echt geweldig, fantastich, mooi en heel bijzonder het landschap is ook super.


Ben je zelf ooit naar Larissa geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Larissa?


Waar ligt Larissa
De kaart / landkaart van Larissa

Gemiddelde temperaturen

Januari
6.6°C
Februari
7.6°C
Maart
9.9°C
April
14.1°C
Mei
19.5°C
Juni
24.5°C
Juli
26.8°C
Augustus
26.1°C
September
22.2°C
Oktober
16.9°C
November
12.1°C
December
8.2°C


Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021